(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Lembas (z Harryho Pottera)
Potřebné ingredience
3 lžíce másla 1 vajíčko (budeme potřebovat zvlášť žloutek a zvlášť bílek) 8 lžic cukru 1 sáček vanilkového cukru (není nutný) 12 lžic mouky 1 lžička skořice
Postup přípravy
Smícháme opatrně všechny jmenované přísady (kromě bílku, ten použijeme až později) v míse a dokonale prohněteme až získáme hutné těsto. (Podle potřeby postupně přidáváme mouku nebo máslo.) Nyní dejte těsto do lednice asi tak na jednu hodinu uležet. (To je stejný postup jako u vánočního pečiva.) Zatímco těsto odpočívá v chladu, připravíme si vál, nůž, popř. váleček na těsto. Těsto vyválíme do válce a nařežeme na kolečka asi 1 cm silná. (Jestli chcete mít opravdové velké "Lembasy" stačí těsto vyválet na válu asi tak na stejnou tloušťku jako těsto na pizzu)
Takto připravené Lembasy ještě potřeme bílkem. (Fajnšmekři mohou přidat i několik rozinek navrch.)
Pečeme uprostřed trouby o teplotě zhruba 175 °C asi 20 minut, dokud Lembas nechytí zlatavou až světle hnědou barvu. Čím tmavší bude, tím víc hořkou chuť bude mít.
Přeji dobrou chuť!
Takto připravené Lembasy ještě potřeme bílkem. (Fajnšmekři mohou přidat i několik rozinek navrch.)
Pečeme uprostřed trouby o teplotě zhruba 175 °C asi 20 minut, dokud Lembas nechytí zlatavou až světle hnědou barvu. Čím tmavší bude, tím víc hořkou chuť bude mít.
Přeji dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
15. 2. 2010, 22:41















nahlásit

Lukanek
(upraveno)
14. 2. 2010, 20:14
Lembas, byl elfský chlebík z pána prstenů




nahlásit