Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 79 návštěvníků)

Dalamánky ze starého chleba

0.0
Dalamánky ze starého chleba

Potřebné ingredience

5 krajíců starého chleba, sůl, 1 kostka droždí, hladká mouka, kmín, hrubá sůl, semínka

Postup přípravy

Starý chléb namočit do vlažné vody (já jsem dala asi 500ml ), po rozmočení trochu vymačkat, přidat sůl, droždí , hladkou mouku a vymíchat tužší těsto (jako na vánočku).Nechat vykynout.
Po vykynutí tvořit bulky, dalamánky.., potřít vodou a posypat solí, kmínem, semínky.
Jsou výborné i druhý den.

na plechu

..

jiný tvar

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kamion 18. 2. 2015, 18:33
srneckova 11. 2. 2015, 20:35
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y)
Ivca235 11. 2. 2015, 19:48
Tak jsem dnes hledala nějaké rychlé chuťovky a zaujal mě tento recept. Hned jak jsem přijela domů jsem se do něj pustila. Ještě když jsem dávala dalamánky na plech, tak jsem si byla jista úspěchem - jenže v troubě se časem "zgrcly" a i když jsou nahoře i vespod upečené, tak uvnitř jsou syrové. Nevím kde jsem udělala chybu. Na kolik stupňů se mají péct jsem v receptu nenašla, tak jsem pekla na 200. :^) (zurim) :-S
haicle 29. 12. 2013, 16:37
Dnes jsem pekla a musím potvrdit,že jsou moc dobré,já si přidala kvásek,žitnou chlebovou+hladkou mouku,nějaká semínka,lžičku oleje,nechala umíchat v pekárně,kvasnic jen kousíček,bylo jich 20ks po 80g. (Y)
ZDENDA57 18. 10. 2012, 6:51
Hani vypadají luxusně hned dnes vyzkouším a ten chlebík celý i kůrka díky (Y) (Y) (clamp) (clamp) :-o |:o) (F)
kopretina123 18. 10. 2012, 0:57
Tak jsem vyzkoušela, ale u nás neprošly.Dalamánky byly strašně cítit droždím, i když bylo čerstvé. Nechala jsem je do druhého dne "vydýchat", ale nepomohlo to. Byly i druhý den krásně měkké, ale ta pachuť z droždí se neztratila.Škoda, moc jsem se na ně těšila.
pamojaan 9. 11. 2012, 20:38
@kopretina123 jak dlouho jste nechala kynout těsto?
hheellaa 17. 10. 2012, 23:10
Vypadají luxusně (Y) Jak na potvoru, poslední dobou chleba dojídáme. Ale jejich čas určitě přijde. Díky za tip.
backa 16. 10. 2012, 19:56
Hani,dnes jsem je pekla k čočce a musím napsat,že jsou výtečné |:o) |:o)manželovi moc chutnaly a nabral si i do práce ,-)Děkuji za recept ,určitě jsem nepekla naposledy (L) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Handulka0 17. 10. 2012, 22:21
@backa (F) (F) (L) (L)
Vercada 7. 10. 2012, 21:31
Výbornééééé.. (Y) Dnes jsem pekla a jen se po nich zaprášilo.. Děkuji za receptík, (L) určitě jsem nepekla naposled.. (hello)
Handulka0 10. 10. 2012, 10:23
@Vercada To jsem ráda, že se zadařilo (hello) (hello)
kysi 76 22. 9. 2012, 15:12
vyzkouším (F) kupodivu tu momentálně máme jen čerstvý chleba ,-)
zuzzanaa 18. 9. 2012, 19:30
taky je vyzkouším,až nám zbyde chlebík... :-) :-) :-)
anitram 16. 9. 2012, 14:35
Hanko, tak jsem se dnes Vámi nechala inspirovat a dalamánky jsou opravdu výborné (Y) Chlebík se u nás už asi nikdy nevyhodí. ,-)
Handulka0 16. 9. 2012, 20:31
@anitram To jsem ráda,že se povedly a hlavně , že chutnaly (F) (F)starý chléb už taky nevyhazujem |:o) |:o)
anaba 16. 9. 2012, 14:44
@anitram Marti,kolik jste dala asi té mouky? *-)
Handulka0 16. 9. 2012, 20:33
@anaba Myslím tak kolem 1/2kg, záleží, kolik zůstane té vody po vymačkání (hello)
tygrova 14. 9. 2012, 14:02
no to musím vyzkoušet,chleba tu máme pořád.
anaba 14. 9. 2012, 13:58
musím taky vyzkoušet,dalamánky mám ráda a v zrovna jsem ráno uvažovala ,co s bochníkem starého chleba.,,díky (F)
Vera N 14. 9. 2012, 13:55
(Y) (Y) (Y) (clamp)
nynuna 10. 9. 2012, 10:31
:-D :-) (clamp)
Sophie70 10. 9. 2012, 10:05
:-o tak toto musím vyskúšať, vyzerajú veľmi chutne, toto by ma teda nikdy nenapadlo, paráda (clamp)
novackova 10. 9. 2012, 9:26
tak dík za recept ,u nás docela často zůstane chléb a druhý den už ho nikdo nechce tak to prubnu (F)
marky18 9. 9. 2012, 22:59
Výborný tip, vyzkoušíme (Y) (Y)
Handulka0 10. 9. 2012, 9:24
@marky18 Nám chutnaly, tak snad se povedou a budou chutnat i Vám (hello) (hello)
fojaa 9. 9. 2012, 22:15
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie