(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Šulánky s mákem a bramborové knedlíky s uzeným,z jednoho těsta-bez vajec-alergie nebo s vejci

Potřebné ingredience
Uvařené ve slupce a oloupané brambory, hrubá mouka, sůl, Vajahit nebo vejce
Postup přípravy
Brambory si promačkáme přes lis nebo pomeleme na masovém mlýnku, osolíme, přidáme Vajahit místo vejce nebo vejce, kdo může. Vypracujeme těsto, přidáme mouky, aby to nebylo řídké ani tuhé. Pozor-s bramborovým těstem se musí dělat rychle-řídne, rozvařovalo by se. Pokud máme hodně těsta, spracuji
si ho a oddělám kus na bok, co mám na vále si přidám mouku, tak , abych z toho mohla udělat váleček, nakrájím na kousky, vyválím šulánky nebo naplním uzeným a našoulám knedlíky. Já dělám první šulánky
a pak knedlíky. Knedlíky můžu potom vařit ve stejné vodě po šulánkách. Dám do vařící vody, za chvíli to zamíchám opatrně, aby se to nechytlo na dno. Jak vyplují navrch, tak zkusím jeden vydělat, rozkrojím a mrknu, je-li uvařený.Pak rychle vytáhnu ostatní. To samé potom i s knedlíkama.Ke zbytku těsta se musí opět přidat mouka.
Na šulánky dáváme umletý mák, cukr a rozpuštěné máslo- je to výborné.
Na knedlíky s uzeným dávám usmaženou cibulku.
Kdo má rád, může si k tomu udělat dušené zelí, my to jíme jen s cibulkou- je to výborné.
Jsem ráda, že toto těsto šlo i s Vajahitem, že to může syn. Mám vyzkoušené i kynutá těsta na koláče a ve Vajahitu s trochou mouky obaluji i řízky. Když měli kluci alergii na mléko-nesměli ani Vajahit, teď je to lepší.
Na mléko alergie zmizela.
si ho a oddělám kus na bok, co mám na vále si přidám mouku, tak , abych z toho mohla udělat váleček, nakrájím na kousky, vyválím šulánky nebo naplním uzeným a našoulám knedlíky. Já dělám první šulánky
a pak knedlíky. Knedlíky můžu potom vařit ve stejné vodě po šulánkách. Dám do vařící vody, za chvíli to zamíchám opatrně, aby se to nechytlo na dno. Jak vyplují navrch, tak zkusím jeden vydělat, rozkrojím a mrknu, je-li uvařený.Pak rychle vytáhnu ostatní. To samé potom i s knedlíkama.Ke zbytku těsta se musí opět přidat mouka.
Na šulánky dáváme umletý mák, cukr a rozpuštěné máslo- je to výborné.
Na knedlíky s uzeným dávám usmaženou cibulku.
Kdo má rád, může si k tomu udělat dušené zelí, my to jíme jen s cibulkou- je to výborné.
Jsem ráda, že toto těsto šlo i s Vajahitem, že to může syn. Mám vyzkoušené i kynutá těsta na koláče a ve Vajahitu s trochou mouky obaluji i řízky. Když měli kluci alergii na mléko-nesměli ani Vajahit, teď je to lepší.
Na mléko alergie zmizela.

Šulánky na vále- před vařením

Uvařené bramborové knedlíky s uzeným masem

knedlíky na vále

knedlíky před uvařením

Vajahit kupuji u nás ve zdravé výživě nebo v obchůdku pro alergiky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé