(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Nakládaný hermelín - jak ho dělám já :-)

Potřebné ingredience
na 1litrovou sklenici: 4 hermelíny, celý pepř, celé nové koření, chili papričky, bobkový list, kdo chce tak ještě česnek na plátky, olivový nebo slunečnicový olej.
Postup přípravy
Hermelíny rozpůlím na výšku a pak ještě překrojím na čtvrtky. (v týhle sklenici jsou jen halabala naskládaný kousky hermoše, ale to je potom potřeba mnohem více oleje). Na dno sklenice dám trošku oleje, nasypu trochu od každého koření a vložím hermelín, ten zas poleju olejem a posypu kořením, a tak pořád dokola až je sklenice plná. Kořeního dávám celkem dost, aby byl hermoš pikantní. Hermelín musí být zalitý celý olejem, aby se nekazil. Plnou sklenici ještě po stranách prošťouchnu špejlí, aby odešly vzduchové bubliny. Doleju olej , zavřu a dám do lednice. Po 14 dnech je hotovo.
Často dáváme i jako dárek z domácí kuchyně: to pak stačí udělat pěkné cedulky a je to.
Často dáváme i jako dárek z domácí kuchyně: to pak stačí udělat pěkné cedulky a je to.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé