(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zimní soté - pro Aničkuv-MOOOC DĚKUJI ALIAS

Potřebné ingredience
Ingredience: 400 g kuřecího masa (dávám přednost stehenním plátkům) 400 g kuřecích jater 2 cibule 2 stroužky česneku 4 mrkve 400 g žampiónů 1 malý rajčatový protlak tymián střik bílého vína 100 ml kysané smetany sůl bílý pepř olej
Postup přípravy
Příprava:
Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso. Počkáme, až se vysmahne na tuk a přidáme na poloviny překrájená kuřecí játra. Ve chvíli, kdy se zatáhnou, přihodíme na nudličky (takové sirečky) nakrájené mrkve a na plátky pokrájené žampióny, okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme rajčatový protlak. Zacákneme bílým vínem a dusíme vše do měkka. Ve chvíli, kdy je vše měkké a voňavé, sejmeme z ohně a zjemníme kysanou smetanou (nemusíme použít všechnu, pouze podle vlastní chuti).
Doporučená příloha:
široké nudle, jemné noky
Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso. Počkáme, až se vysmahne na tuk a přidáme na poloviny překrájená kuřecí játra. Ve chvíli, kdy se zatáhnou, přihodíme na nudličky (takové sirečky) nakrájené mrkve a na plátky pokrájené žampióny, okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Přidáme rajčatový protlak. Zacákneme bílým vínem a dusíme vše do měkka. Ve chvíli, kdy je vše měkké a voňavé, sejmeme z ohně a zjemníme kysanou smetanou (nemusíme použít všechnu, pouze podle vlastní chuti).
Doporučená příloha:
široké nudle, jemné noky

MNAM-MOOOC DOBRÉ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Janci
(upraveno)
8. 3. 2010, 19:39
Chválím
chutnalo nám!
Jen příště z receptu vypustím žampiony, přišlo mi, že jsou v tom všem už trochu ztracené... Ukládám a určitě zopakuji!
Díky za vložení receptíku...






nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
25. 2. 2010, 16:25






nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
25. 2. 2010, 16:23





nahlásit