Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Špenátové žabí huby

0.0
Špenátové žabí huby

Potřebné ingredience

Těsto: 220g hl.mouky, 150g studeného másla, 1dcl vody, č.l. soli Náplň: 1 mražený špenát, 2 vajíčka, 1 cottage, 1dcl smetany (nemusí být, ale když je příjemně špenát zjemní)2 menší cibule, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, mušk. oříšek

Postup přípravy

Zpracujeme těsto, je dobře mít všechny suroviny studené, pracuje se s ním pak celkem dobře. Dáme odležet asi na 20 minut do lednice a vrhneme se na špenát. Na oleji (sádle) lehce osmahnout cibulku a česnek, přidat špenát, nechat jej rozpustit (nepřidávat ani kapku vody, naopak trošku slít v případě, že je špenát vodovější), osolit, opepřit, špetku mušk.oř. a přidat smetanu a cottage, po prohřátí smetany vypnout plotýnku a přidat obě vejce, resp. 1 a 3/4 - tu 1/4 si nechte na potírání taštiček.
Až špenát úplně vychladne rozválejte si těsto na tenkou placku, z té vykrajujeme kolečka (já dělám vykrajovátkem na linecké) , do středu dám cca 1 č.l. náplně přehnu a okraje přimáčku vidličkou. Klademe na plech a potíráme vajíčkem. Potřené taštičky před pečením posypu hrubozrnnou solí a sezamovým semínkem. Pak už jen strčíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie