Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

PERKELT - smetanová omáčka s masem a zeleninou

0.0
PERKELT - smetanová omáčka s masem a zeleninou

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo vepřové maso (cca 500g pro 3 osoby), 1 cibule, 3 rajčata, 2 bílé papriky (původně do receptu nepatří, ale nám tam prostě chutnají, místo paprik pak přidejte více rajčat), mletá paprika, mletý pepř, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, masox, smetana, mouka, olej, sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno a dáme na oleji restovat, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky, restujeme také. Až zelenina pustí štávu přidáme mletou papriku, mletý pepř, nové koření a bobkové listy. Zase trochu orestujeme, pak přidáme maso a po orestování podlijeme vodou a dusíme (kuřecí dusím 40min a vepřové 60min). Po dušení přidáme masox a smetanu a zahustíme. Buď dáme mouku přímo do smetany nebo do vody. Nakonec dochutíme solí. Podáváme s těstovinami, rýži nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie