Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kořeněné vepřové nudličky s kokosem

0.0
Kořeněné vepřové nudličky s kokosem

Potřebné ingredience

4 osoby: 750 g libového vepřového masa nakrájeného na nudličky (panenka, kotleta), 2 lžice oleje, 2 pórky, 1 červená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 60 g strouhaného kokosu, sůl, pepř ********** MARINÁDA: 2,5 cm čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky chilli, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžíce kari, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky koření garam masala, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Nejrpve si připravíme marinádu - smícháme strouhaný zázvor, chilli, utřený česnek, kari, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nudličky masa v marinádě obalíme, přikryjeme fólií a necháme nejlépe do druhého dne odležet v lednici .

Rozpálíme wok, přilijeme dvě lžíce oleje a maso na něm zprudka asi 5 min. opečeme. Přimicháme na kousky pokrájený pórek a smažíme asi 8 min. Poté přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku, sekaná rajčata a str. kokos. Přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 15 - 20 min (nebo až je maso úplně měkké). Dle potřeby přiléváme vodu. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Jako přílohu podáváme pečené americké brambory nebo rýži.



DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalimera 31. 3. 2010, 10:39
To bude dobrota |:o). Já dělám kuřecí řízky v kokosovém těstíčku a ten kokos maso úžasně ovoní a maso je krásně šťavnaté (Y).
alfleila 31. 3. 2010, 19:57
@kalimera Hmm, to zní taky dobře, díky za tip! Kokos s masíčkem je skvělá chuťovka! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie