Domažlické koláče ... nejlepší a nejjemější koláče :-)

Potřebné ingredience
protože mi píšete o receptík, vkládám... :-) těsto dělám podle Pavlíny K. (kapaja) ID 80865 .... je lepší než to, které jsem dělala doteď a bezvadně se s ním dělá ... POTŘEBUJEME: *** kvásek: 250ml vlažného mléka, kostka kvasnic, lžička cukru *** 3 žloutky, 60g cukru, 500g hladké mouky, 2dcl oleje, půl lžičky soli *** tvarohová náplň - 2 kostky měkkého tvarohu, 4 lžíce moučk. cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 10 lžic mléka, 2 žloutky *** 1 smetanu ke šlehání na polití
Postup přípravy
* utřu žloutky s cukrem do pěny, přidám mouku, sůl, olej a kvásek
* zpracuje se těsto, je takové mastné, olejovité, ale to neva, ono bezvadně vykyne :-), nechám asi hodinu kynout
* těsto rozdělím na 3 díly, z každého udělám velký koláč
* dám tvarohovou náplň, maluju povidlama (pozor, je potřeba tuhá povidla od Hamé, ne ty levná tekutá...)
* fígl nakonec: ihned po vytažení z trouby se polije asi 6 - 7 lžícemi smetany (to uďelá ten mňamkový smetanový povlak navrchu)
Dobrou chuť!!!

Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu














































































