Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Babiččiny perníky

0.0
Babiččiny perníky

Potřebné ingredience

25 dkg medu, 20dkg cukru, 1celé vejce+2 žloutky, 1dkg cukrářské droždí (amonium) - k dostání v drogerii, 1lžička mleté skořice, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, 1/8 l vlažné vody, asi 80dkg hl.mouky

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme, dobře propracujeme a hotové těsto necháme 30 - 60 min. odpočinout. Vyválíme na tloušťku 6-8mm a vykrajujeme hrnkem větší kolečka. Pečeme na plechu s pečícím papírem max. 10min na 200st. Mezi perníky necháme mezeru min. 2cm, aby se nám neslepily, protože při pečení nabudou. Pozor, nelekněte se, při pečení se z amonia uvolňuje zápach podobný čpavku. Hotové zchládlé perníky navrchu potřeme tenounce marmeládou (nejlépe pikantní rybízovou) a namáčíme v čokoládové polevě. Zdobíme buď loupanou mandlí, půlkou ořechu nebo (jako já pro děti) lentilkami.
Perníky jsou opravdu výborné, jemné, měkounké a nadýchané. Je však nutno skladovat je v uzavřené nádobě, protože jinak rychle vysychají a tvrdnou, ale zaručuji, že je určitě pojíte dříve, než k tomu dojde.

Tyto perníky u nás všichni milují. Pekla je vždycky moje babička na Mikuláše. Protože před necelými 3 týdny zemřela a přesně před týdnem by oslavila své 94. narozeniny, rozhodly jsme se s mými dcerami, že je na její počest upečeme v podobě srdíček na letošní Velikonoce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chucky 1111 31. 12. 2013, 13:43
Hotovo ale nechutnají nám,asi tím amoniem to bude :-(
Fillomena 31. 12. 2013, 13:11
Nevím, kde se stala chyba, ale moc se mi nevyvedly. Byly sice měkké jak po upečení, tak i potom, ale s těstem se velmi špatně pracovalo a chuťově nic-moc.
Ilonáček 3. 4. 2010, 12:51
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Pamivelu 3. 4. 2010, 13:57
@Ilonáček Děkujeme (L) (velikonoce6)
Hnědovláska 3. 4. 2010, 12:43
(velikonoce11) (velikonoce11) (velikonoce11) Kráááásné perníčky (Y) (Y)
Pamivelu 3. 4. 2010, 13:59
@Hnědovláska Děkujeme! (L) (velikonoce16)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie