Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

JABLEČNÝ DORT NEBO ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

0.0
JABLEČNÝ DORT NEBO ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 125g másla, 125g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 vejce, 175g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50ml studeného mléka, 1 vejce na potření, 100g plátkových mandlí, špetka soli. NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 400g jablek, 300ml vody, 50g cukru, 1 balíček skořicového cukru, citronová šťáva z půl citronu, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí. NA ŠLEHAČKOVU NÁPLŇ: 250ml smetany ke šlehání, 300g bílého jogurtu, 20g prosátého moučkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače.

Postup přípravy

NA PŘÍPRAVU TĚSTA: ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce elektrickým ručním šlehačem do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem opatrně vmícháme do vyšlehané hmoty. Těsto stejnoměrně rozetřeme na vymazaný plech(či dortová forma)potřeme rozšlehaným vejcem. Mandle smícháme se skořicovým cukrem a těsto posypeme. Dáme do předehřáté trouby péct při 200C. Pečeme asi 12minut, Po upečení plát rozkrojíme na dva díly ( to se mi nepodařilo, nicméňě nevadí, tu chuž to nepokazilo).

NA PŘÍPRAVU JABLEČNÉ NÁPLNĚ: oloupeme jablka, odstraníme jadřince a jablka nakrájíme na kostičky. Jablka povaříme asi 7 minut s vodou, cukrem, skořicovým cukrem a citronovou šťávou. Pudink smícháme s troškou vody a vlijeme do povařených jablek. Za stálého míchání ještě 1 minutu povaříme.

Spodní díl plátu natřeme jablečnou náplní a necháme vychladnout.

NA ŠLEHAČKOVOU NÁPLŇ: ušleháme šlehačku elektrickým šlehačemdo tuha. Jogurt smícháme s cukrem a skořicovým cukrem.
Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem.
Šlehačkovou náplň natřeme na jablečnou, zakryjeme druhým plátem (ten sem tedy neměla když se mi to nepodařilo rozkrojit) nicméně sem to nechala tak jak to je. Bylo to jen pro nás tak sem to něřešila, ale můžete to ozdobit dle fantazie, ovocem, skořicí, čokolánou šlehačkou....

Nenechte se odradit dlouhým popisem, opravdu je to strašně vynikající.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 6. 4. 2010, 20:23
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie