(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Angreštové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 125 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 600 g angreštu, 2 vanilkové pudinkové prášky, cukr dle chuti. Dále: 500 ml smetany 33%, dětské piškoty, džus na pokapání.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme suchou směs a upečeme piškot.
Očištěný angrešt krátce povaříme v oslazené vodě a scedíme ho. Šťávu doplníme vodou do 700 ml, rozmícháme v ní 2 vanilkové pudinkové prášky, dosladíme, 1 minutu povaříme a po odstavení do ní vrátíme angrešt. Mírně zchladlé želé natřeme na korpus, poklademe piškoty a necháme vychladnout.
Piškoty pokapeme džusem a natřeme na ně vyšlehanou šlehačku.
Druhý den krájíme a dozdobíme.
Očištěný angrešt krátce povaříme v oslazené vodě a scedíme ho. Šťávu doplníme vodou do 700 ml, rozmícháme v ní 2 vanilkové pudinkové prášky, dosladíme, 1 minutu povaříme a po odstavení do ní vrátíme angrešt. Mírně zchladlé želé natřeme na korpus, poklademe piškoty a necháme vychladnout.
Piškoty pokapeme džusem a natřeme na ně vyšlehanou šlehačku.
Druhý den krájíme a dozdobíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé