(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Šťavnatý zákusek angreštový

Potřebné ingredience
Korpus: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 30 g Solamylu. Krém: 100 ml vody, 50 g cukru krupice, 300 g angreštu, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 želatinové plátky, 250 ml smetany 33%.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme mouku se Solamylem. Upečeme tenký piškotový plát na plechu 30x40 cm s pečícím papírem, papír odstraníme a korpus rozpůlíme na 30x20 cm.
Angrešt uvaříme ve sladké vodě, scedíme a 12 kousků angreštu si odložíme stranou. Vyšleháme tvaroh s cukry. Dáme nabobtnat želatinu a pak ji rozpustíme v části angreštové šťávy, kterou zašleháme do tvarohu. Ušleháme šlehačku a polovinu ji vmícháme do tvarohu spolu s angreštem. Tvaroh natřeme na korpus, přitlačíme druhý díl piškotu, nahoru natřeme šlehačku, naznačíme si řezy a dozdobíme angreštem. Necháme ztuhnout do druhého dne.
Angrešt uvaříme ve sladké vodě, scedíme a 12 kousků angreštu si odložíme stranou. Vyšleháme tvaroh s cukry. Dáme nabobtnat želatinu a pak ji rozpustíme v části angreštové šťávy, kterou zašleháme do tvarohu. Ušleháme šlehačku a polovinu ji vmícháme do tvarohu spolu s angreštem. Tvaroh natřeme na korpus, přitlačíme druhý díl piškotu, nahoru natřeme šlehačku, naznačíme si řezy a dozdobíme angreštem. Necháme ztuhnout do druhého dne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé