Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Hrachový zákusek 豌豆黄

0.0
Hrachový zákusek 豌豆黄

Potřebné ingredience

Hrách 600g Cukr 300g Voda 1200ml Máslo na vymazání plechu

Postup přípravy

Hrách přemytý, namočíme přes noc. Dáme vařit na mírný plamen a promícháváme , aby se nepřichytil. Vody nalijeme asi 2 cm nad vrstvu hrachu. Voda se postupně vyvaří, tak trošku vody přidáme. Cukr přidáme před koncem, ale musí se dobře provařit. Hrách vaříme na mírném ohni 4 hodiny. Přepasírujeme , nebo rozmixujeme. Nachystáme si nádobu a vymažeme máslem, hrách vylijeme a dáme do lednice nebo někam do chladu vychladit .
Po vychladnutí nakrájíme na různé tvary , kostka , diamant , nebo můžeme vykrajovat formičkama.
Moučník je sladký a můžeme zdobit šlehačkou a ovocem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

udoli 5. 2. 2017, 13:00
my taky dělaly, ale nakonec jsme zjistily, že se říká hrách, ale má to být cizrna. z hrachu letěl do koše
DanušaP 28. 11. 2016, 9:12
tak tohle znám z čínské kuchařky jako císařovu pochoutku a nějak mi tam chybí pasírování
dannella 28. 11. 2016, 9:32
@DanušaP Pasírování tam patří , v so jsem dělala snad po 10. letech a nevzpomněla jsem si . Hned to doplním .
Atek 28. 11. 2016, 5:11
Je to dávno co jsem ho jedla u bratra.Nikomu nám nechutnal,tak ho nakonec vyhodil.Nezlobte se za můj názor,každý má jinou chuť.Ale u nás nikdy více. 8o|
dannella 28. 11. 2016, 9:33
@Atek Já se nezlobím ,-) někomu chutná a někomu ne , u nás jede taky jen části rodiny ...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie