(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
BROSKVOVÝ ZÁKUSEK

Potřebné ingredience
TĚSTO: 120ml oleje,4 vejce,1/2 citrónu,300g moučkového cukru,250g polohrubé mouky,1/2 balíčku
prášku do pečiva,120ml vlažné vody.
NÁPLŇ: 1 lžíce moučkového cukru, 1 kelímek šlehačky,1 plechovka broskví,1 tvaroh měkký.
Na potření:džem
1 vanilkový pudink
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku,prášek do pečiva,promícháme.
K tomu nastrouháme kůru z 1/2 citronu.
Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme hustý sníh.
V jiné nádobě ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny,postupně do toho zašleháme olej a vodu.
Ušlehanou směs přidáme k mouce a promícháme.Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Těsto nalijeme na hluboký,vymazaný,moukou vysypaný plech.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 stupňů.Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme džemem,nelépe meruňkovým,ale nemusí být.
Připravíme si náplň.
Smetanu ušleháme s cukrem a pak vmícháme tvaroh.
Tímto potřeme korpus namazaný džemem.
Kompot scedíme,šťávu si necháme na pudink.
Na vrstvu šlehačky s tvarohem narovnáme broskve,můžeme dávat celé půlky a nebo nakrájet na půlměsíčky.
Nakonec podle návodu uvaříme pudink,místo mléka použijeme šťávu z kompotu.
Ještě horký,uvařený pudink nalijeme na korpus.
Nebojte se,šlehačka se nerozpustí.A dáme vychladit do chladničky.
Je to výborná mňamka.
Dobrou chuť přeje Vlastina
K tomu nastrouháme kůru z 1/2 citronu.
Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme hustý sníh.
V jiné nádobě ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny,postupně do toho zašleháme olej a vodu.
Ušlehanou směs přidáme k mouce a promícháme.Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Těsto nalijeme na hluboký,vymazaný,moukou vysypaný plech.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 stupňů.Upečený korpus necháme vychladnout a potřeme džemem,nelépe meruňkovým,ale nemusí být.
Připravíme si náplň.
Smetanu ušleháme s cukrem a pak vmícháme tvaroh.
Tímto potřeme korpus namazaný džemem.
Kompot scedíme,šťávu si necháme na pudink.
Na vrstvu šlehačky s tvarohem narovnáme broskve,můžeme dávat celé půlky a nebo nakrájet na půlměsíčky.
Nakonec podle návodu uvaříme pudink,místo mléka použijeme šťávu z kompotu.
Ještě horký,uvařený pudink nalijeme na korpus.
Nebojte se,šlehačka se nerozpustí.A dáme vychladit do chladničky.
Je to výborná mňamka.
Dobrou chuť přeje Vlastina
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Majčik
(upraveno)
2. 4. 2007, 19:47
hned bych se zakousla

nahlásit