Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Sýrové pomazánky

0.0
Sýrové pomazánky

Potřebné ingredience

dostala jsem tyto recepty je škoda se nepodělit

Postup přípravy

Bramborová s nivou

300 g bramborové kaše,300 g nivy, 150 g taveného sýra, 225 g ramy,sůl

Nivu nastrouháme na hrubším struhadle,vmícháme tavený sýr a ramu, nakonec vyšleháme dohladka s bramborovou kaší a podle chuti osolíme.

Čertí pomazánka na topinky

300g.masitého paprikového boku, 2 lžíce hořčice(možno i více), 3-4 stroužky česneku, pál.paprika, sůl

Bok umeleme na masovém strojku. Prolisujem česnek,přidáme pál.papriku a sůl. Dobře promícháme. Natíráme na topinky.

Eidam pomazánka

10 dkg tvrdého sýry (Eidam), nakládané okurky 2-3 dle chuti, 1 menší cibule, majolka, kečup, hořčice, česnek, trošku worchesterské nebo sojové omáčky, příp. chilli

sýr, cibuli a okurky nastrouhame najemno a vše promícháme se zbytkem surovin, mažeme nejlepe na topinky

Ementálská pomazánka

1/2 kg jemné strouhaného ementálu, 200 g jemného taveného sýra, 1 máslo, 3 cibule, 1 hlavička česnaku, 2 vejce na tvrdo

Tavený sýr vyšleháme s máslem, vmícháme strouhaný ementál, prolisovaný česnek, jemně nastrouhanou cibuli a nastrouhaná vejce. Dobře promícháme. Není potřeba solit, sýr je dost slaný.

Havířská pomazánka

80 g olomouckých tvarůžků, 150 g másla, 120 g měkkého tvarohu, sladká paprika, sůl, 2 fefronky, snítky kerblíku, 1 dl piva, 1 cibule, 1 sterilovaná feferonka

Tvarůžky umeleme. Máslo našleháme s tvarohem a pivem. Přimícháme mleté tvarůžky. Cibuli a feferonku rozkrájíme, přidájme ke směsi, okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Mažeme na chléb. Ozdobíme feferonkou a kerblíkem.

Hermelínka

3 Hermelíny, sladká mletá paprika, pepř, 1 velká cibule, 2 lžíce hořčice, 150 g másla nebo Ramy, 3 lžíce sekané pažitky, pivo dle potřeby

Hermelín rozmixujeme s máslem, hořčicí a pivem na hladký krém, okořeníme, přidáme sekanou cibuli, pažitku a promícháme. Mažeme na očesnekované topinky a zdobíme plátky libovolné zeleniny.

Hermelínová pomazánka 1

1 hermelín,15dkg šunkového salámu, 1 cibule, 5 polévkových lžic tatarské omáčky, 1 bílý jogurt, pertželka, pažitka.

Šunkový salám a hermelín rozemeleme na masovém mlýnku.Cibuli, petrželku a pažitku najemno nakrájíme.Poté vše smícháme a necháme vychladit.

Hermelínová pomazánka 2

1 sýr Hermelín (130 g), 1 vajíčko (vařené natvrdo), 100 g šunkového salámu, 1/2 menší cibule, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1/4 lžička kari, sůl, popřípadě pepř, 50 g majonézy, 50 g bílého jogurtu

Sýr, vajíčko, cibuli a salám jemně nasekáme v mixeru nebo pomeleme (popřípadě jemně nastrouháme, zraleší Hermelín rozmačkáme vidličkou). Přimícháme hořčici, kari, majonézu a jogurt a dochutíme solí, pepřem. Mažeme na rohlíky nebo krajíčky veky, lze ozdobit např. trojúhelníčkem hermelínu a kouskem červené kapie.

Hermelínová pomazánka 3

1 tvaroh, 2 hermelíny, česnek, 1 malá majonéza, 1 lžička papriky, sůl, trochu mléka

Hermelíny nastrouháme, přidáme vše ostatní a vymícháme.

Hermelínová pomazánka 4

1 veka, 1 majonéza, 1 cibule, sůl, pepř, 2 sýry Hermelín, 2 rajčata, 2 papriky

Nastrouháme sýr, cibuli nadrobno nakrájíme. Vše smícháme s majonézou. Dochutíme solí nebo pepřem. Mažeme na nakrájenou veku, ozdobíme rajčaty a paprikou.

Hermelínová pomazánka s vlašskými ořechy

1 hermelín (větší balení), 2 lžíce majonézy, 1/2 pomazánkového másla, 1 cibule, 1 hrst vlašských ořechů, bazalka, česnek

Hermelín nahrubo nastrouháme, vidličkou všleháme pomazánkové máslo a majolku. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme i s nahrubo posekanými vlašskými ořechy vmícháme do pomazánky. Část ořechů necháme na ozdobu. Přidáme trochu bazalky, dosolíme a mažeme na housky nebo krekry.

Hermelínová s cibulí

20 dkg sýra hermelín, 3 - 4 lžíce tuku, 2 cibule, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř, sůl.

Sýr nahrubo nastrouháme a smícháme se změklým tukem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, osolíme a ochutíme kořením. Vše dobře promícháme.

Hermelínová s ředkvičkami

20 dkg sýra Hermelín, 10 ředkviček, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce kysané smetany, citrónová šťáva, sůl.

Sýr nastrouháme nahrubo, očištěné ředkvičky nakrájíme nadrobno. Majonézu smícháme se smetanou, osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Přidáme ředkvičky, sýr a zlehka promícháme

Jablková pomazánka s hermelínem

200 g hermelínu, 2 sýry žervé, 150 g jablek, sůl, vlašské ořechy, několik lžiček mléka

Žervé našleháme s rozmačkaným nebo umletým hermelínem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaná jablka a dobře promícháme. Podáváme vychlazené v miskách a bohatě posypeme sekanými jádry vlašských ořechů. K pomazánce přikusujeme slané sušenky nebo sýrové tyčinky.

Jednoduchá pomazánka

2 krabičky sýra Primátor, 2 malé majolky (100g )

2-4 větší stroužky česneku

Trojúhelníčky sýra nahrubo nastrouháme a pak přimícháme majolku. Prolisujeme česnek a ten také přimícháme do pomazánky.

Jednoduchá sýrová pomazánka

tavený sýr (Apetito), 2 vajíčka, máslo, salám, zelenina podle chuti, sůl, pepř

Sýr, máslo a zeleninu smícháme. Salám si nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi. Uvařená na kostičky "naporcovaná" vajíčka přidáme ke zbytku surovin. Osolíme a opepříme podle chuti.

Jemná pomazánka z nivy

150 g nivy, 1 krémový sýr, 100 g másla, smetana ke šlehání, petrželka, sůl

Máslo třeme a přidáváme krémový sýr a jemně strouhanou nivu. Podle potřeby zředíme šlehačkou a opatrně přisolíme. Dobře promícháme a přidáme jemně sekanou petrželku.

Lučinová pomazánka

velké balení Lučiny, tavený sýr Pribina (je v kelímku), cibule, pepř (černý)

Lučinu rozmícháme se sýrem, přidáme nakrájenou cibuli a opepříme. Pomazánka se zdá řídká, ale věřte, že z chleba nebo veky jen tak nesteče.

Maďarská pomazánka

12 trojúhelníčků taveného sýra, 400 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 1 cibule, 2 feferonky, 2 lžíce octa, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce lehké majonézy, pepř, sůl

Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme kečupovou směs a majonézu. Důkladně promícháme. Mažeme na toasty nebo pečivo můžeme použít na zdobení jednohubek. Není vhodné pro děti!

Míchaná sýrová pomazánka 1

2 tavené sýry se šunkou, 50 g pomazánkového másla bez příchuti, 150 g umleté drůbeží nebo vepřové šunky, 3 sterilované okurky, 3 lžíce jogurtu nebo majolenky, pepř, sůl dle chuti, hořčice

Tavené sýry se šunkou utřeme s máslem, přidáme umletou šunku, na jemném struhadle ustrouhané okurky, jogurt nebo majolenku, hořčici, okořeníme a dobře promícháme. Můžeme též připravovat v elektrickém šlehači. Mažeme na chlebíčky, zdobíme šunkou a sypeme křenem nebo okurkami.

Míchaná sýrová pomazánka 2

100 g sýra eidam, 50 g másla, 100 g brynzy, lžička sladké papriky, lžička plnotučné hořčice, sůl

Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo a brynzu a přimícháme strouhaný sýr. Dochutíme sladkou paprikou, hořčicí a solí.

Mrkvová pomazánka

1 kostka sýra žervé , 3 malé mrkve, malý kelímek bílého jogurtu, sůl, pažitka

Žervé smícháme s bílým jogurtem, přidáme očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev, osolíme, podle chuti i trochu osladíme, dobře promícháme a ozdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou.

Nivová

20 dkg nivy, pomazánkové máslo neochucené,1 střední cibule, 1 kyselá okurka

Pomazánkové máslo vyšleháme se solí a lžící teplé vody, na hrubém struhadle nastrouháme nivu, okurku a cibuli a vše promícháme s vyšlehaným máslem, popř. dochutíme. Pomazánka je velmi vhodná na obložené chlebíčky místo salátu, ozdobou může již být cokoliv, pomazánka je dost slaná

záleží na nivě), proto se již nehodí slkané věci, např. olivy) Je možné přidal i hořčici a majolku, ale spíše ne, takhle je to zdravější.

Olomoucká pomazánka

2 balíčky Olomouckých tvarůžků, 2 střední cibule, 2 stroužky česneku utřít se solí, 1 majolka 250 g (možno nahradit tatarskou omáčkou nebo dát bílý jogurt 150 ml), tvrdý sýr, sůl, pepř

Tvarůžky rozmačkat, cibuli na jemno nakrájet, přidat rozetřený česnek se solí, majolku, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Promíchat.

Ostrá sýrová pomazánka

200g taveného smetanového sýra,50g strouhaného tvrdého sýra,1 na tvrdo uvařené vejce,30g másla,75g mléka,lžička hořčice,feferony,sůl.

Měkké máslo vymícháme se solí,přidáme tavený sýr,jemně nastrouhané vejce,mléko a vyšleháme do pěny.Feferony jemně posekáme a přidáme se strouhaným sýrem a hořčicí do pomazánky.

Pikantní mls

200g tavený sýr Apetitto(bez přísad kapie,šunka, a pod.), 200g svačinková játrová paštika(v umělém střívku), 2-3 kávové lžičky tatárské omáčky, 4 stroučky česneku

Sýr,játrovou paštiku,tatarskou omáčku a česnek rozmačkany v lisu,vložíme do misky mixéru a vše dobře promíchámé.Pak už nezbývá než se do toho s chutí pustit-mažeme na rohlík,nebo veku. Dobrou chuť.

Pikantní pomazánka z Hermaduru

1 krabička sýru Hermadur, 1 lžíce másla, 2 lučiny, 1 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky (nebo paprikové vegety), 1 lžička mletého kmínu, sůl

Hermadur nakrájíme na kostičky, dáme do misky a utřeme dohladka se změklým máslem a lučinou. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a koření. Podle chuti osolíme. Mažeme na topinky, nebo na plátky čerstvé bagety.

Pikantní pomazánka z nivy

100 g sýra Niva, máslo nebo pomazánkové máslo, 1 malý panák rumu, vlašské ořechy na ozdobu

Sýr i máslo nastrouháme, pokud použijeme máslo pomazánkové, tak sýr v něm promícháme, přidáme malého panáka rumu, zamícháme a připadně ochutíme solí. Namažeme na nakrájené rohlíky a ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

Pomazánka MAMUSAK

1/2 másla, tavený sýr, cibule, okurka,3 uvařená vejce, mekký salám, plnotučná hořčice, sůl.

Všechny ingredience nakrájíme na drobná kostičky a v hnětači uhnětěme,podáváme s pečivem, nejlépe s chlebem.

Pomazánka na chlebíčky

Niva, strouhaný sýr, česnek, pomaz.máslo, vařená vejce, majolka

Pomazánka sýrovka

1 bílý jogurt, půl kelímku pomazánkového másla, 150 g měkkého salámu, 150 g nivy, 2 tavené sýry, 1 cibule, 1 zelená paprika, pepř, sůl

Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno a smícháme s ostatními přísadami. Dáme vychladit.

Pomazánka z česnekovou příchutí

2 sýry Lučina smetana ke šlehání, 2 - 3 stroučky česneku, sůl.

Pomazánka z dvakrát taveného sýra

1 krabička taveného sýra - např. Madetka nebo Lipno, 4-5 lžic mléka, 1 cibule

Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme sýr a na mírném plameni roztíráme do hladka. Směs by se neměla vařit, ale musí být horká. Po odstavení nasypeme do horké směsi drobně krájenou cibuli - nešetřete! Necháme vychladnout a konzumujeme s rohlíkem. Obzvláštní mlsouni mohou do zchladlé pomazánky zapracovat například sterilovanou zeleninu, uzeninu, vařená vejce, ale nám doma chutná jen tak.

Pomazánka z lučiny

2 lučiny, 2 jablka, 1 mrkev, 3 lžíce moučkového cukru

Lučinu utřeme s cukrem, přidáme jemně strouhaná oloupaná jablka a mrkev. Mažeme na bílé pečivo.

Pomazánka z Nivy 1

20 dkg nivy, 1 cibule, 200 g pomazánkového másla

všechny suroviny dáme do misky, mírně osolíme, opepříme a vše důkladně rozetřeme do jemna.

Pomazánka z nivy 2

niva, pomazánkové máslo, ořechy, šlehačka

Nastrouhanou nivu smícháme s pomazánkovým máslem, rozemletými ořechy a trochou šlehačky. Šlehačky přidáme jen tolik, aby pomazánka nebyla moc řídká (místo šlehačky lze použít i mléko. Mažeme na rohlíky či bagetu.

Pomazánka z nivy 3

niva, pomazánkové máslo neochucené, mletý pepř, mletá paprika (dle chuti sladká nebo pálivá)

Nivu nastrouháme na hrubším struhadle, pak přidáme pomazánkové máslo, pepř, mletou papriku. Necháme vychladit v lednici a podáváme namazané na celozrném pečivu. Ozdobíme kuličkou hroznového vína, nebo jádrem z lískového ořecu.
Je to dobré k pivu a bílému vínu.

Pomazánka z nivy 4

niva, 1 kelímek zakysané smetany, 1 stroužek česneku

Nivu najemno nastrouháme, přidáme kelímek zakysané smetany, prolisovaný česnek a zamícháme. Pomazánka je vhodná například na jednohubky, které pak ozdobíme polovinou jádra z vlašského oříšku.

Pomazánka z nivy 5

200g sýru niva, 1/8 masla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy

Sýr s máslem vyšleháme, přidáme 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce majonézy, ještě trochu našleháme, popř.dochutíme sekanou cibulkou apod.

Pomazánka z Nivy s koňakem

100 g rozmačkané Nivy, 100 g másla, 2 lžičky koňaku, 40 g nadrobno posekaných nebo mletých ořechů, sůl

Máslo s Nivou vyšleháme do pěny, přimícháme koňak, ořechy, osolíme. Mažeme na veku nebo pečivo.

Pomazánka z nivy s křenem

Niva, máslo, Lučina nebo žervé, jogurt, jemně nasekaná pažitka, sterilovaný křen (může být i čerstvý), česnek, pepř - množství surovin volíme dle chuti a počtu strávníků

Nivu jemně nastrouháme a vyšleháme společně s máslem, lučinou a jogurtem. Přidáme nasekanou pažitku, utřený česnek, dochutíme křenem, pepřem, promícháme a necháme vychladit. Nejlepší je druhý den.

Pomazánka z Olomouckých tvarůžků

Balíček olomouckých tvarůžků,15dkg másla, 2 sardele, 2dkg cibule, 1/2dkg kaparů, stroužku česneku, 1 kyselou okurku a petrželku.

Nepříliš uleželé tvarůžky rozmačkáme, aby se daly dobře utřít s máslem. K nim přidáme utřené sardele, jemně nasekanou cibuli, utřený česnek a posekané kapary.

Hotovou pomazánku mažeme na krajíčky chleba, které na povrchu posypeme sekanou okurkou a petrželkou.

Pomazánka z olomouckých tyčinek

2 balíčky olomouckých tyčinek, 70% tavený sýr, malé jablko, sůl, pepř, sladká mletá paprika, menší cibule, světlé pivo dle potřeby a rajče na ozdobení

2 balíčky olomouckých tyčinek nastrouháme nahrubo a vmícháme tavený sýr a menší jablko nastrouhané nahrubo. Přidáme jemně posekanou cibuli a dle chuti sůl, pepř a sladkou mletou papriku, potom přidáme podle potřeby světlé pivo a vymícháme dohladka.
Necháme odležet do druhého dne a podáváme na čerstvém chlebu s plátky rajčete.

Pomazánka z paštik

2 paštiky, kostka měk.sýra, 1 vařené vejce, tvrdý salám, tvrdý sýr, okurka, bílek, vše smíchat,naplnit do paprik a do ledničky nechat vychladit.Nakrájet na kolečka

Pomazanka z pivniho syra

pivni syr , maslo , horcice , cibulka , pivo , sladka paprika mleta

Rozmackame vidlickou syr, pridame jemne nakrajenou cibulku , prilejeme nepatrne piva , pridame horcici a lechce zasypeme mletou paprikou. Vse promichame a podavame s cerstvym chlebem.

Pomazánka z romaduru

150 g Romaduru, 250 g tvarohu, 100 g másla, 1 cibule, 3 lžíce majonézy, sůl, pepř, pažitka nebo petrželka

Tvaroh s měkkým máslem, majonézou vyšleháme elektrickým šlehačem do hladké pěny osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný romadur a vmícháme najemno nakrájenou cibulku a petrželku nebo pažitku. Můžeme nakonec posypat trochou pálivé papriky. Výborné na chleba a zapíjet pivem.

Pomazánka z ředkve a sýra

bílá ředkev, 1 krabička sýra Apetito, 2 vajíčka, sůl, pepř

Ředkev nastrouháme nahrubo, osmažíme na oleji, pak dáme rozpustit sýr, nakonec přidáme rozkvedlaná vajíčka a ještě 10 minut smažíme. Osolíme, můžeme přidat špetku pepře a necháme zchladnout. Podáváme s chlebem.



Pomazánka z ředkviček a sýra

200g taveného sýra (bez příchuti, ale i s pažitkou nebo s kapií), 1 čerstvá nebo sterilovaná kapie, 50g másla, 2-3 svazky ředkviček, 1 cibule, sůl, petrželka, chléb

Sýr utřeme s máslem, přidáme jemně nastrouhanou cibuli a ředkvičky, podle

chuti osolíme a dobře promícháme. Mažeme na tmavý chléb a sypeme sekanou

paprikou a petrželkou.

Pomazánka z tofu

sýr tofu 500 g,olej sojový 60 g, citronová šťáva 70 g, česnek 10 g, slunečnice 30 g, sójová omáčka 30 g

Tofu rozmixujeme s ostatními přísadami. Přidáme drobně nasekaná semínka. Můžeme dochutit dle vlastní chuti . Takto připravená pomazánka vydrží v lednici 4 dny.

Pomazánka z tvarůžků

tvarůžky,mírně rozleželé(asi 2 sloupečky),drcený kmín,cibule(1 střední),černý nebo bílý pepř,paprika,může být i pálivá nebo chilli,lžička hořčice,bazalka čerstvá nebo drcená,případně koření gyros,kapka vorčestru,kousek másla podle vlastní úvahy (2 plátky přes cihličku)

Všechny uvedené suroviny smícháme;

tvarůžky jsou-li rozleželé nemusíme strouhat nebo krájet,ale při míchání této směsi je řádně rozmačkáme,aby se pomazánka dala mazat na chleba.

Pomazánku jak patrno mažeme na chleba a zapíjíme podle gusta mléčnými výrobky.

Pomazánka ze sýru Jadel

100 g přírodního sýru Jadel , 2 trojúhelníčky taveného sýra , 2 lžíce Rama , sůl , pepř , pažitka

Sýr Jadel nakrájíme najemno. Omytou pažitku nadrobno nasekáme a utřeme s Ramou a taveným sýrem. Vše smícháme, osolíme, opepříme a podáváme s pečivem.

Provensálská pomazánka

200 g Lučiny, 1 lžíce másla nebo ramy, 2 stroužky česneku, cca 20 černých oliv, sůl, oregáno dle chuti

Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme. Mažeme na pečivo, nejlépe čerstvou křupavou bagetu. Výborná je také na teplé, na olivovém oleji opečené plátky veky či bagety.

Romadůrová pomazánka 1

1 celý romadůr, 1 střední cibulka, 1 polovina velké majonézy, 2-3 kousky taveného smetanového sýra Želetava, špetka soli, troška pepře, podle vlastní chuti můžeme přidat i různá koření

Sýr romadůr nakrájíme na jemne kostičky, tak i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Potom přidáme sýr, rozmícháme dohromady se sýrem a na konec přidáme majonezu. Pokud budete chtít, můžete nechat uležet v lednici.

Romadůrová pomazánka 2

3 romadury, 15 dkg měkkého tvarohu, 3 dkg tuku, pórek, paprika, sůl, pivo

Romadur rozetřeme s tvarohem a tukem, přidáme drobně nakrájený pórek, sůl, papriku. Rozředíme 2-3 lžícemi piva. Mažeme na chleba nebo topinky.



Salámo-sýrová

20dg měkkého salámu,10dg tvrdého sýra,1 pomazankové máslo(bez příchuti), 1 kyselá okurka,sůl,pepř, 4-5 lžic tatarky,cibuli.

Salám nastrouháme na hrubém struhadle,sýr na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na kostičky,smícháme s pomazánkovým máslem a přidáme tatarku a ostatní suroviny podle chuti.

Smažená sýrová pomazánka

1 hrnek tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce, 1 lžička másla, sůl, pepř, olej na smažení, krajíčky chleba.

Jemně nastrouhaný sýr smícháme s máslem, vejcem, osolíme, opepříme a natřeme na suché krajíčky chleba. Na rozpáleném oleji opatrně osmažíme chleby pomazánkou dolů. Dáváme pozor, aby se nepřipálily. Podáváme ještě teplé ozdobené hořčicí a kečupem, tatarkou nebo zeleninou a cibulkou. Jindy můžeme přidat i prolisovaný česnek.

Smradlavá pomazánka

2 sýry typu Romadur, 5 lžic másla, 1 žloutek, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 cibule, 1 lžička hořčice, sladká paprika, pažitka

Sýr rozmačkáme vidličkou, utřeme s máslem a žloutkem na hladký krém. Přidáme drobně nasekanou cibuli, jogurt a hořčici. Pomazánka nesmí bý příliš řídká. Mažeme na krajíčky tmavého chleba a zdobíme paprikou a drobně sekanou pažitkou.

Sýrová feferonka

100 g eidamu, 60 g nivy, 250 g měkkého tvaorhu, 60 g másla, mléko, 100 g anglické slaniny, 2-3 feferonky, sladká paprika, sůl

Měkký tvaroh, máslo a mléko vymícháme dohladka. Přidáme jemně strouhaný eidam a nivu a dobře promícháme. Potom přidáme drobné kostičky anglické slaniny a feferonky. Dochutíme sladkou paprikou a solí.

Sýrová pomazánka 1

250g tvrdého sýra Eidam, 4 stroužky česneku, 1 majolku

Tvrdý sýr nastrouháme, vylisujeme česnek a společně s majolkou umícáme do pomazánky.

Pokud je pomazánka moc hustá, tak zakápneme mlékem, popřípadě vmícháme tavený sýr.

Mažeme na jednohubky,popřípadě chlebíčkovou veku, dozdobíme co dům dal: ořechy, paprika, okurka, kečup.....

Varianty: část tvrdého sýra se může nahradit strouhaným syrovým celerem(nechat odležet do druhého dne), nebo strouhanou mrkví.

Sýrová pomazánka 2

30 dkg sýra eidam , 6 česneků , 25 dkg tatarské omáčky

Sýr rozstrouháme na jemné nudličky, přidáme rozlisované česneky a tatatarskou omáčku.

Pomazánku natíráme na chlebíčky,jednohubky nebo keksy.

Zdobíme tradičně nebo na jednohubky pokládáme kousek mandarinky nebo bobulky vína.



Sýrová pomazánka na topinky

120 g másla, 150 g netučného sýra, 4-5 stroužků česneku, sůl, kari koření, pažitka

V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podáváme na topince.

Sýrová pomazánka s burskými oříšky

100 g másla nebo Flory, 100 g ementálu, 50 g burských oříšků, kari koření, vegeta, křen

Máslo našleháme, přimícháme strouhaný sýr a strouhané oříšky, okořeníme. Mažeme na plátky rohlíku a sypeme strouhaným křenem.

Syrová pomazánka s cesnakom

250 ml kyslej smotany, 100 - 150g smotanového syra (Šírava), 50g masla, 1 cesnak

Rozotretý cesnak rozmixujeme s kyslou smotanou, pridávame maslo a syr. Doporučujem všetky zložky vopred mierne zohriať, aby získali redšiu konzistenciu, inak potrebujeme veµmi výkonný mixér. Pomazánka natretá na chlieb vyzerá veµmi chutne, leskne sa ako porcelán, omamne vonia cesnakom a takisto neuveriteµne jemne chutí.

Upozornenie: syr musí byť smotanový, iný sa naozaj nehodí. Vyslovene doporučujem Šíravu.

Do tohto množstva stačí dať dva, tri strúčiky cesnaku, ale fajnšmekri si dávajú jeden celý cesnak. Komu toto nestačí, môže na vrch nastrúhať vajíčko uvarené na tvrdo.

Sýrová pomazánka s česnekem 1

Pomazánkové máslo, miska strouhaného sýru – cihla, 2 stroužky utřeného česneku, mléko na rozmíchání

Pomazánkové máslo s česnekem a mlékem pomocí mixéru rozmícháme na pěnu a nakonec vmícháme

na jemné nudličky nastrouhaný sýr.

Sýrová pomazánka s česnekem 2

200 g taveného sýra, 150 g strouhané Nivy, 4-5 lžic smetany, 2-3 stroužky prolisovaného česneku, sůl

Všechny ingrediencie dobře promícháme a dáme odstát do chladničky. Mažeme na chléb nebo bagetu a ozdobíme zeleninou.

Sýrová pomazánka s česnekem 3

3 kusy taveného sýra, 100 g taveného uzeného sýra, 80 g másla, 3 stroužky česneku, špetka soli, mléko

Máslo utřeme s uzeným sýrem do pěny, přidáme postupně krémové sýry a za pozvolného přilévání mléka nebo smetany vyšleháme hladkou pomazánku, kterou ochutíme česnekem utřeným se solí.

Sýrová pomazánka s jogurtem

150 g sýra (gouda, primátor...), jogurt, 2 natvrdo uvařená vejce, 1 cibule, sůl

Sýr nastrouháme na hrubší nudličky, vejce nakrájíme na kostičky, přidáme drobně nasekanou cibulku a jogurt, osolíme a lehce promícháme.





Sýrová pomazánka s ořechy

3 lžíce másla, 100 g sýra primátor, 100 g taveného sýra, 3 lžíce smetany, 1/2 lžičky mleté papriky, 3 lžíce jader vlašských ořechů, sůl.

Změklé máslo utřeme v misce do pěny, přidáme tavený sýr, osolíme, přidáme papriku, strouhaný sýr, zakapeme smetanou a dobře utřeme. Pomazánku mažeme na rozkrojené žemle a zdobíme sekanými ořechovými jádry.

Sýrová pomazánka s ředkvičkami

1 svazek ředkviček, 4 měkké sýry, 1 střední majonéza, 1 menší cibule nebo pórek, 10 dkg šunky, 3 vejce

Sýr smícháme s majonézou. Přidáme jemně nakrájenou cibuli,nadrobno nakrájenou šunku,nakrájená uvařená vejce a nastrouhané ředkvičky. Vše smícháme a osolíme. Necháme chvíli uležet. Mažeme na veku nebo tmavý chleba. Zdobíme rajčetem či půlkou olivy.

Sýrová šunková pomazánka

2 kusy taveného sýra se šunkou, 100 g šunky, 120 g másla, 3 stroužky česneku, mléko, pažitka, sůl

Máslo třeme do pěny, po částech přidáváme sýr a podle potřeby ředíme mlékem. Potom přidáme drobně nakrájenou šunku, ochutíme česnekem utřeným se solí a jemně nakrájenou pažitkou.

Syrovo-cesnaková nátierka

100gramov eidamu, 100gramov masla, aj rastlinného, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie, dva uvarené zemiaky.

Maslo vymiešame s popučenými a vychladnutými zemiakmi, pridáme postrúhaný syr, pretlačený cesnak, posolíme, okoreníme a dobre premiešame. Ak chceme mať pikantnejšiu nátierku, eidam nahradíme rozmrvenou Nivou a pridáme aj dve lyžice majonézy. Solíme opatrne, syr je dosť slaný. Posypeme pažítkou, cibuľkovou alebo petržlenovou vňaťou.

Sýrovočesneková pomazánka

Eidam, Česnek, Majonéza

Sýr najemno nastrouháme, přidáme rozlisovaný česnek, majonézu. Vše podle chuti. Podáváme na (bílém) pečivu. Můžeme přizdobit třeba paprikou....

Sýrový chlebíček na grilu

Dávka na 4 porce: 1 chlebíčková veka, 150 g strouhaného sýra, 150 g strouhaného celeru, 100 g másla,

trošku pepře a soli

Nastrouhaný tvrdý sýr smícháme s celerem, okořeníme a nasypeme na máslem pomazané chlebíčky. Krátce grilujeme.

Šlehaná niva s máslem

niva - 15dkg, máslo - 10dkg, mléko polotučné - trochu

Nivu prolisujeme nebo umeleme na masovém strojku,smícháme s máslem a za postupného přidávání mléka (podle potřeby a hustoty pomazánky) ušleháme hladký a jemný krém.

Tavená pomazánka 1

100 g taveného sýra, 60 g másla, 60 g šunkového salámu, 1 vejce, 1 cibule, sůl, worchester

Utřeme sýr a máslo. K tomu přimícháme salám umletý na masovém strojku. Přidáme drobně rozsekané vejce a cibulku. Podle chuti osolíme a okořeníme worchestrem.

Tavená pomazánka 2

100 g taveného sýra, 60 g másla, 60 g šunkového salámu, 1 vejce, 1 cibule, sůl, worchester

Utřeme sýr a máslo. K tomu přimícháme salám umletý na masovém strojku. Přidáme drobně rozsekané vejce a cibulku. Podle chuti osolíme a okořeníme worchestrem.

Třená Niva

100g nivy,100g tvarohu,5 lžic másla,1/2 šálku smetany na šlehání,sůl

Do rozetřeného másla přidáme nastrouhaný sýr,prolisovaný tvaroh ,mírně osolíme a dodře promícháme.Připravenou směs sýra,tvarohu a másla zlehka spojíme s našlehanou smetanou a mažeme na krajíčky chleba.

Tvarůžková pěna

100 g olomouckých tvarůžků, 70 g Ramy nebo Flory, 100 g měkkého tvarohu, 1 malá cibule, pepř, mletá sladká paprika, podle potřeby několik lžic mléka, sůl

Tvarůžky rozstrouháme nebo rozmixujeme, přidáme tuk, mléko a tvaroh. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nasekanou cibulku, pepř a mletou papriku. Po proležení podáváme s krajíčky tmavého chleba nebo na suchých toastech. Zdobíme plátky rajčat.

Tvarůžková pivní pomazánka

Olomoucké tvarůžky, láhvové pivo, sladká paprika

Tvarůžky rozbijeme na kousky, dáme do zavařovací sklenice, zalejeme trochou piva a posypeme trochou papriky. Zbytek piva dopijeme. Zamícháme, zavíčkujeme a necháme uležet dokud se hmota nespojí. Potom mažeme na čerstvý chleba s máslem.

Tvarůžková pomazánka 1

20 dkg olomouckých tvarůžků, 12 dkg hery, 12 dkg bešamelové omáčky, 2 lžičky jemně krájené cibule

nebo lžička jemně roztlučeného kmínu

Máslo s bešamelovou omáčkou dobře utřeme.Potom přidáme jemně pokrájené olomoucké tvarůžky, cibuli nebo kmín a vše dobře promícháme.

Tvarůžková pomazánka 2

2 balíčky tvarůžek, 4 vejce natvrdo, 1 bílý jogurt malý, 1 cibule, 1 majonéza malá, hořčice dle chuti, může se přidat (rajče, paprika, okurka,salám), pepř, sůl.

Vše se nakrájí nebo rozmixuje a smíchá dohromady podle chuti osolí a opepří.

Tvarůžková pomazánka 3

3 tvarůžky, 120 g másla, 1 cibule, sladká paprika, sůl, petrželka

Dobře uleželé tavrůžky rozmačkáme vidličkou a přidáme do utřeného másla. Promícháme, pak přidáme jemně krájenou cibuli, sůl a papriku. Opět dobře promícháme. Povrch posypeme petrželkou.

Tvarůžková pomazánka 4

1 tvarůžky (normální běžné balení), 1 pomazánkové máslo bez příchutě, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Tvarůžky nasekáme nadrobno nožem, poté ještě mixérem. Přidáme máslo, cibuli nadrobno nakrájenou a stroužek česneku uřený, vše smícháme nebo ještě vyšleháme.
Chutná výborně, obměna je bez česneku nebo i více česneku. Možno kapku přisolit, ale nemusíme.

Tvarůžková pomazánka 5

1 vanička tvarohu, cibule (lepší je červená), tvarůžky nebo syrečky, případně trochu mléka na zředění

Cibuli (množství podle chuti) nadrobno pokrájíme, tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle a vše zamícháme do tvarohu. Podáváme na chlebu.

Z pivniho syra

pivni syr , pivo , sladka paprika , cibule , maslo

Vse smichame a rezetreme s maslem a na jemno nakrajenou cibulkou.

Zdravá tofu pomazánka

1 balení Tofu (300 g), sardinky v olivovém oleji, čerstvá petrželka nebo pažitka popř. koriandr, sůl a pepř dle chuti

Tofu se sardinkami (včetně oliv. oleje) vidličkou důkladně rozmačkáme a přidáme na jemno nasekanou petrželku. Nakonec přidáme sůl, pepř a můžeme přidat i pár kapek citronu pro zvýraznění chuti.

Zelenino-sýrová pomazánka

1 malý celer, 3 vejce natvrdo, 3 kyselé okurky, 150 g měkkého salámu, 3 měkké sýry, cibule, ma-jolka

Celer uvaříme a vychladlý nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i vajíčka, okurky, salám a cibuli. Sýry rozmícháme s majolkou a do směsi vložíme nakrájené ostatní přísady. Podle chuti osolíme a opepříme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nula 2. 10. 2007, 16:13
8-| jhejdanánku to je pomazánek , až mi z toho čtení jdou mžitky před očima :-D. *-) ale super díky za tipy už to tlačím na papír (comp)
zauzka 9. 10. 2007, 22:54
@nula DÍKY ZA CHVÁLU (Y) POKUD KOUKNETE KE MĚ DO RECEPTŮ NAJDETE DALŠÍ A DALŠÍ POMAZÁNKY

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie