Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Pomazánky s masem

0.0
Pomazánky s masem

Potřebné ingredience

dostala jsem tyto recepty je škoda se nepodělit

Postup přípravy

A lá humr

1 balení rybí filé, sůl , pepř celá, nové koření, paprika mletá a špetka kyseliny citronové, majonéza, veka, plátky citronu, filé ,sůl,15 zrnek pepře, 15 zrnek nového koření,lžičku mleté papriky

kyselinu citronovou přidáme do kotlíku s vodou a povaříme.Necháme vystydnout a scedíme vodu,a odstraníme zrnka pepře a nového koření. Přidáme majonézu a vše promícháme a nanášíme na plátky veky,ozdobíme plátkem citronu.

Bajkina rybickova pomazanka

(pre dve a pol osoby) 1 sardinky v oleji, 125g masla, 1 velku cibulu, citron alebo moze byt aj lunetka, cierne korenie, jablko, podla chuti hrozienkov

jablcko a cibulu posekame a do vsetkeho ostatneho pomiesame.

podavame s opekanym chlebikom alebo zdravym finskym chlebikom. dobru chut! :)

Bůčková pomazánka

1 kg bůčku, sůl, cibule, česnek

Bůček zbavíme kůže, osolíme a dáme do pekáče. Mírně podlijeme, posypem nahrubo nakrájeným česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka. Cibuli dávám i vedle bůčku do pekáče, může jí být opravdu hodně. Bůček v troubě upečeme, necháme trochu vychladnout, vykostíme, nakrájíme na kousky a semeleme i s veškerou cibulí a šťávou. Promícháme, podle chuti dosolíme a necháme vychladnout v ledničce. V uzavřených skleničkách vydrží v ledničce i delší čas. Mažeme na chleba.

Bulharská pomazánka

300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule

Postup přípravy: Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli. Vše umícháme.

Co dům dal

Pečené maso od oběda, Párek, Cibule dle chuti, Hořčice, Majonéza, Pepř, sůl, muškátový květ drcený

Maso rozemeleme nebo rozkutrujem, přidáme nakrájený párek, cibuli na kostičky, lžíci hořčice, lžíci majonézy , přidáme pepř , sůl a muškátový květ a vše pořádně promícháme

Čabajková pomazánka

200 g čabajkové klobásy (možno i jiné klobásy), 200 g taveného sýra, 100 g másla, 1 stroužek česneku, sůl

Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme.

Čabajková pomazánka se zelím

120 g másla nebo Ramy, 120 g čabajky, 60 g kysaného zelí, 50 g sterilované papriky, mletý kmín, pepř, sůl

Čabajku oloupeme a umeleme, zelí vymačkáme a pokrájíme, papriku také nakrájíme na drobno. Vše smícháme a ochutíme.


Čertí pomazánka na topinky

300 g masitého paprikového boku, 2 lžíce hořčice (možno i více), pálivá paprika, 3-4 stroužky česneku, sůl

Bok umeleme, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, sůl, papriku a dobře promícháme. Mažeme na horké topinky a zapíjíme pivem.

Čertova pomazánka

velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citronová šťáva, sůl

Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a solí. Necháme proležet.

Ďábelská pomazánka

20 dkg měkkého salámu, 3 lžíce majonézy, 5 dkg taveného sýra, 1 lžíce hořčice, mletý pepř,sůl.

Tavený sýr utřeme s mletým nebo drobně nakrájeným salámem, přidáme hořčici , osolíme opepříme a vmícháme majonézu. Dobře promícháme a můžeme mazat.

Ďábelská pomazánka z krabího masa

200 g krabích tyčinek, 200 g smetanového sýra, 100 g okurky, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce chilli omáčky, 1 lžíce worchesterové omáčkyy, 1/4 lžičky mletého cayenského pepře, sůl

Tyčinky rozmačkat či nastrouhat a promíchat se všemi surovinami. Necháme 1/2 hodiny vychladit.

Falešná humrová pomazánka

filé, sůl, majonéza, bílý jogurt, citron, cukr, worchestrová omáčka

Filé uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem, špetkou cukru a kapkou worchestru.


Falešný tatarák

Podle množství a chuti.Godhajský salám,cibule,syrové vejce,kečup,worcestr,pepř,sůl.

Godhajský salám umeleme s cibulí,přidame ostatní přísady.Důkladně promícháme.Podáváme namazané na topince.

Grabí pomazánka

Jeden balíček Krabích tyčinek, Jedna středně velká cibule, Tři vajíčka na tvrdo, Jedna sklenka majonézy, Cukr, Sůl, Pepř, Ocet nebo citrón

Krabí tyčinky nakrájíme na melé kousky do mísy,přidáme na jemno nakrájenou cibulku a vajíčka s polu s majonézou a vše důkladně promícháme.

Potom přidáme malou lžičku octa,cukru,soli a dle chuti opepříme a znova důkladně promícháme.

Houbová škvarková pomazánka

200´g čerstvých bedel, 200 g škvarků, 3 vejce, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 80 g másla, hořčice, kečup, mletý pepř, sůl

Houby nakrájíme a podusíme. Vejce uvaříme natvrdo, na masovém mlýnku pomeleme škvarky, cibuli, česnek, vejce a dušené houby. Ke směsi dáme máslo dle chuti přidáme hořčici, kečup, sůl, pepř. Vše promícháme a mažeme na chleba nebo na topinky.

Humr - pomazánka na chlebíčky

kg rybí filé, 2 kelímky tatarské omáčky, 1 kelímek majonézy, 1-2 lžíce obyčejné hořčice, 2 střední cibule, ocet, sůl.

Filé uvaříme se 2 lžícemi octa a 1 lžící soli půl hodiny. Uvařené vykostíme, potom najemno nakrájíme, přidáme tatarskou omáčku, majonézu, hořčici a najemno nakrájenou cibuli. Mažeme na veku bez másla, zdobíme petrželkou, kapií a rajčaty.

Humrová pomazánka

1/4 kg rybího filé, celer malý + 2 mrkve, malá cibule, 1 velká majolka, citronová šťáva - 2 - 3 polévkové lžíce, 2 lžíce vína, sůl, pepř, popř. 1 malou krabičku lososa

Rybí filé a zeleninu uvaříme , necháme vychladnout, potom nožem rozmělníme a zeleninu

jemně nastrouháme. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, citr. šťávu, víno, majolku, sůl

a pepř a promícháme. Necháme do druhého dne rozležet. Zdobíme citronem a zeleninou

Jarní pomazánka s medvědím česnekem

vepřová nebo jakákoli jiná masová konzerva ,jedná cibule,lístky medvědího česneku dle chuti,špetka soli,pepře.

Obsah konzervy s cibulí pomeleme v strojku na maso ,přimícháme drobně nakrájený medvědí česnek a ochutíme.

Jednoduchá domácí paštika

500-750 g prorostlejšího bůčku, 500 g kuřecích jater, sůl, pepř, zázvor, muškátový oříšek, cibule, kmín, tuk (sádlo)

Bůček upečeme s cibulí, kmínem a eventuálně zázvorem. Kuřecí játra podusíme na troše tuku a cibuli 1/2. Okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem a osolíme. Ještě vlažné umeleme obojí i se šťávou, promícháme, případně dokořeníme. Napěchujeme do sklenice či misky a uložíme v chladu. Bůček vybereme výjimečně raději tučnější, aby se pomazánka nedrolila.

Jednoduchá krabí pomazánka

250 g krabích tyčinek, 3 vejce natvrdo, 1 tatarská omáčka, citrón a pórek na ozdobu

Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s tatarkou a mažeme na veku.

Jednoduchá pomazánka z králičího masa

300 g dušeného králičího masa, 2 lžíce šťávy z masa, 100 g vařeného uzeného masa, sůl, pepř, worchester, 50 g másla

Máslo napěníme se solí a pepřem. Obě masa i se šťávou rozsekáme v robotu. Vše smícháme a ochutíme worchestrem. Mažeme na plátky veky či bagety, zdobíme sterilovanou kapií, červenou cibulí a pažitkou.





Jemná krabí pomazánka

1 balení krabích tyčinek, 2 lžíce majolky, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, citronová šťáva

Krabí tyčinky nasekáme a na jemno rozdrobíme, přidáme majolku, jogurt, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Mažeme na plátky veky a zdobíme petrželkou, plátky rajčete nebo okurky.

Krabí nejen chlebíčková pomazánka

1 balení krabích tyčinek (stačí klasické z tresky s "příchutí" krabího masa), 1 čerstvý pórek, 1 sklenice zavařeného celeru (je jedno zda strouhaný nebo nakrájený na kostky), tatarská omáčka, bílý jogurt, bílý pepř, šťáva z citronu (stačí z 1/2)

Do větší misky nadrobno nakrájíme krabí tyčinky (nemusí se nijak dlouho rozmrazovat), přidáme najemno nakrájený pórek, přeceděný celer, zakapeme citrónem, jemne opepříme. Nakonec vmícháme tatarskou omáčku a bílý jogurt (dávám menší balení tatarky a necelý 1 jogurt).
Je to fakt moc dobré jako chlebíčková pomazánka, už se nemusí nic dalšího přidávat, ani zdobit, sama o sobě vypadá pestře.

Krabí pomazánka 1

1 balíček krabích tyčinek, půl skleničky jofresh (majoneza), 1 konzerva(malá)sterilizované kukuřice, citronová šťáva, sůl

Krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky, smícháme s majonezou,kukuřicí, zakapeme citronovou š´távou a mírně posolíme. Natíráme na plátky veky, nebo housky.

Krabí pomazánka 2

1 balíček krabích tyčinek,1 střední cibule,1 malá tatarka,sůl a pepř podle chuti.

Tyčinky příčně nakrájíme přidáme drobně nakrájenou cibuli a promícháme s tatarskou omáčkou,okořeníme dle chuti a mažeme na plátky veky,ozdobíme rajčetem,paprikou,petrželkou.

Krabí pomazánka 3

5 ks krabích tyčinek, 3 trojúhelníčky měkkého sýru, majonéza, cibule, bílý pepř

Cibuli a krabí tyčinky nakrájíme nadrobno, smícháme se sýrem a majonézou, můžeme použít i tatarskou omáčku. ochutíme bílým pepřem. Výborné na jednohubkách

Krabí pomazánka 4

větší balení krabích tyčinek, kysaná smetana, 2 větší sýry Lučina, menší cibule, 2 lžíce majonézy, citrón, sůl

Tyčinky jemně pokrájíme a smícháme se smetanou sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a majonézou. Zakapeme citronem a podle chuti dosolíme. Je vynikajicí a lehká !

Krabí pomazánka 5

1 balení krabích tyčinek, 2-3 lžíce celerového salátu, pórek, tatarská omáčka, zakysaná smetana (bílý jogurt)

Nadrobno pokrájíme krabí tyčinky, celer a pórek. Přidáme tatarskou omáčku, zakysanou smetanu a necháme odležet.




Krabí pomazánka 6

1 větší balení krabích tyčinek, 150 g najemno nastrouhaného tvrdého sýra (Eidam), 1 cibule, 2 tatarské omáčky, sůl, pepř, citrónová šťáva

Krabí tyčinky najemno nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše smícháme se sýrem a tatarkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Necháme odležet.

Kdo nemá rád anebo nemůže tatarskou omáčku, může ji nahradit dvěma obdélníčky taveného sýra a několika lžícemi jogurtu.

Krabí pomazánka 7

1 balíček krabích tyčinek, 1 zakysaná smetana, 2 majonézy, trošku soli, 1 cibule

Krabí tyčinky a cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme majonézu, smetanu, dochutíme solí, pořádně smícháme a mažeme na bagetu, rohlíky, jako jednohubky.

Krabí pomazánka s pórkem

krabí tyčinky, pomazánkové máslo, pórek, sůl, pepř

Krabí tyčinky a pórek nakrájíme nadrobno, přidáme pomazánkové máslo. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Krabí pomazánka s vejci

krabí tyčinky, vejce dle množství, majolka dle množství, sůl, pepř, trochu citronové šťávy
Na ozdobení: dle fantazie, dávám ředkvičku, plátek citronu, rajče, papriku nebo okurku

Krabí tyčinky nakrajíme na jemno, vajíčka uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, trochu citronové šťávy a dáme majolku. Mažeme na veku, rohlíky a zdobíme různými ingrediencemi, které jsem uvedla.

Krabíková pomazánka

1 balení krabích tyčinek, 250 ml tatarky, sůl, pepř, citronová šťáva, zelené olivy s papričkou

Krabí tyčinky necháme rozmrazit, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme tatarku, podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Mažeme na veku nebo na rohlík a ozdobíme rozkrojenou olivou.

Krakonošská pomazánka

250-300 g kabanosu nebo párků, 1 cibule, 2-3 feferonky, 2-3 sterilované okurky, 5-6 trojúhelníčků taveného sýra, sůl, pepř

Všechno nameleme na masovém strojku, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Mažeme na rohlík, nebo chleba. Je to dobré i na topinky.

Králičí pěna

300 g dušeného králičího masa, 2 lžíce šťávy z dušeného králíka, 100 g másla našlehaného, 2-3 lžíce sladké smetany ke šlehání, 2 vařené žloutky, sůl, pepř, mletá sladká paprika, citronová šťáva, worchester - vše dle chuti

Maso, žloutky, šťávu, koření dáme do mixeru a rozmixujem najemno. Poté mix smícháme se smetanou a zašleháme máslo. Případně dochutíme. Vznikne nadýchaná pěna. Tou naplníme cukrářský sáček a naplníme jím např. trošku vydlabaná rajčata a pak ozdobíme sekaným bílkem, roličkou šunky, vlašským ořechem a petrželkou, dále malé rozpůlené papriky, zdobíme pažitkou, trojúhelníčkem tvrdého sýra, dále 1cm kolečka salátových okurek, bílek, kopr nebo plátky šunky potřeme pěnou, zarolujeme, našikmo přepůlíme a ozdobíme steril. okurkou, paprikou, petrželkou a třeba plníme malé větrníčky z odpalovaného těsta apod.

Krůtí maso s vejci

Konzerva krůtí nebo uzené maso s vejci, majonéza, cibule, veka nebo chleba

Obsah konzervy smícháme v misce s majonézou a drobně nakrájenou cibulkou.Hotovou pomazánku namažeme na veku nebo chleba a nazdobíme dle vlastní fantazie.

Lososová pomazánka

50 g uzeného lososa, 3 natvrdo uvařená vejce, 100 g másla, 1 cibule, citronová šťáva, 2 lžíce mléka, sůl

Máslo utřeme do pěny, přidáme nastrouhaná vejce, lososa, cibuli, mléko, citronovou šťávu a sůl. Vše důkladně promícháme.

Masová pěna s paprikou

100 g másla nebo margarínu, 100 g vařeného masa (podle chuti), pórek, slunečnicová semínka, barevná paprika, 1 dcl smetany ke šlehání, kečup, sůl

Vychladlé uvařené maso pomeleme, přidáme sůl, kečup, máslo nebo margarín a za stálého šlehání přiléváme smetanu. Natíráme na tmavé pečivo, posypeme kousky barevné papriky, ozdobíme špičkou pórku a loupaným slunečnicovým semínkem.

Masová pomazánka

1 kg vepřového bůčku, 1 větší cibule, 2 kyselé okurky, 1 vařené vajíčko, tatarka, sůl, pepř

Nastrouháme vepřový bůček, okurky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, vajíčka, tatarku dle chuti, sůl, pepř a vše promícháme

Masová pomázanka - levná

1 vepř. konzerva, 1 hovězí konzerva, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce hořčice, 1 lžíce majolky

V robotu nasekáme cibuli a česnek. Potom přidáme obsah obou konzerv a dle chuti hořčici. Vše vyšleháme do pěny až získáme lehkou konzistenci. Zjemníme majolkou. Mažeme na pečivo a zdobíme petrželkou či pažitkou.

Matesová pomazánka

100 g matesa, 60 g taveného sýra, 70 g změklého másla, 100 g krémového sýra ( Žervé ), 1 ČL citrónové šťávy

Dejte do nádoby matesa a sekejte R 4, 10 sec. Nasaďte šlehací metlu, přidejte ostatní suroviny. Šlehejte

Mňam krabí pomazánka

balení krabích tyčinek, 1 majolka, 100 g taveného sýra, 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Tyčinky nakrájíme na malé kousky, vmícháme sýr, majolku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a můžeme podávat.




Neandrtálská pomazánka

150 g masa ze svíčkové nebo roštěnce, 1 menší cibule, 1 lžička hořčice, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, worchestrová omáčka, 5 topinek

Očištěné a opláchnuté maso umeleme na masovém strojku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, sladkou papriku, pepř, sůl a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme několik kapek worchestrové omáčky a promícháme. Podáváme na topinkách.

Očková pomazánka

krabička oček, 2 lžíce másla, 1-2 tavené sýry (čím mazlavější, tím lépe)

Rozmixovat očka, přidat změklé máslo a sýr a lehce vyšlehat. Podávat lze s vekou i chlebem - dle chuti.

Oškvarková pomazánka

45 dkg oškvarkov, 30 dkg leča (ak nie je v leče cibula tak i 2 , väčšie cibule), 2 kus celé papriky kapie,

2 kus feferónky, 4 kus surové vajca, 4 stručky cesnaku, 4 kavové lyžičky vedety, 4 kavové lyžičky horčice

Oškvarky, lečo (cibulu), kapiu, feferónky a cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme vajcia, vegetu a horčicu. Všetko dôkladne premiešame, plníme do malých zavarovacích pohárov do 3/4 a dáme na 20 minút sterilizovať.

Paštika z bůčku

1,5 kg bůčku, 7 ks. vajec, 2 lžíce Vedety, 5 stroužků česneku

Bůček jemně umlít, všechny suroviny dobře propracovat, dát do salámového sáčku a vařit asi 1.hodinu.

Pepkova pomazánka

150 g tresčích jater, 100 másla, 125 ml mléka, 1 cibule, 20 g hrubé mouky, sůl, pažitka, citron

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Tresčí játra utřeme s máslem a po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Nakonec přidáme jemně usekanou cibuli, pažitku, citronovou šťávu a vše promícháme. Podle chuti osolíme.

Pikantní masová pomazánka

1 kg vepřového bůčku bez kostí, 1 velká cibule, 8 stroužků česneku, koření na vepřovou pečeni (Kotányi) nebo paprika, mletý kmín, mletý pepř, sůl, 1 lžíce hořčice (nejlepší je typ Dijon)

Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku, osolíme, okořeníme, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme trochou vody, dáme do trouby (200 °C) a v přikrytém pekáčku pečeme cca 1/2 hodiny. Dle potřeby podléváme trochou vody. Pak pečeme odklopené do měkka. Maso by mělo být dozlatova vypečené. Necháme vychladnout. Poté vše (maso, šťávu, tuk) dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši, do které přidáme lžíci hořčice. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, kyselou okurkou, nakrájenou cibulkou a pivem.

Pomazánka a la krab

malé balení krabích tyčinek (250 g), 1-2 větší cibule, 100 ml majonézy, 100 ml smetanového jogurtu, citonová šťáva, sůl

Tyčinky i cibuli nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu a jogurt. Poměr majonézy a jogurtu můžeme libovolně měnit, jak kdo si troufne. Lze i bez majonézy, ale chutnější je to s ní. Zakapeme citronem, opepříme a mažeme na veku. Ozdobíme rajčetem a petrželkou.

Pomazánka na chlebíčky

50dkg měkého salámu,1velká majolka,1 velká cibule,3-4 nakládané okurky,2 lžíce kečupu,1 lžíce obyč. hořčice.

Vše nakrájíme na drobno a pojíme s ostatnímy přísadamy a mažeme na nakrájenou veku.

Pomazánka na topinky

1 paštika Matěj ( Hamé Baboce), 1/2 osminky másla, 1/2 cibule, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce rajského protlaku (není nutný,ale je to lepší), 1 kostka masoxu (příp.slepičího bujonu), 6 stroužků česneku

Do misky dáme paštiku Matěj,máslo,kečup,rajský protlak,rozdrobený Masox,prolisovaný česnek a tyčovým mixerem rozmixujeme.Pak přidáme velmi drobně nakrájenou cibulku.Vše zamícháme už jen mechanickým míchacím nástrojem.Podle chuti přisolíme,případně přiostříme.

Mažeme na počesnekované topinky.

Pomazánka se salámem a ředkvičkou

50g másla, 3 vejce natvrdo, 20 dkg salámu (nejlépe turistický nebo inovecký), 1 svazek ředkviček, sůl

Změklé máslo dobře promícháme se žloutkem, potom přidáme nakrájený nebo pomletý salám a nastrouhané ředkvičkami a bílky. Podle chuti dosolíme.

Pomazánka z husích jater

husí játra, husí sádlo, cibule

Husí sádlo nakrájíme na kostičky pomalu rozpustíme na mírném plameni a vyškvaříme. Sádlo slijeme a odložíme, na trošce sádla a škvarečcích osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená nebo rozetřená játra, podusíme a necháme ztuhnout.

Pomazánka z krabích tyčinek 1

balení surimi krabích tyčinek, lžíce plnotučné hořčice, tavený sýr a 50g (Apetitto, Bambíno nebo jiný bez příchutí), jogurtová majonéza á 50-100ml, bílý jogurt á 50ml, citrónová šťáva, sůl, koření dle chuti

Krabí tyčinky vyjmeme z obalu, jednotlivě rozbalíme a necháme kvůli dalšímu zpracování jen částečně rozmrznout. Tyčinky nakrájíme podélně a pak příčně na malé kousky. Na velikosti moc nezáleží neboť po jejich úplném zpracování se maso rozpadne na vlásečnice. Do misky dáme lžíci plnotučné hořčice, nasypeme tyčinky, přidáme sýr a jogurt. Vše promícháme a dochutíme majonézou, citrónovou šťávou, solí. Jeli pomazánka tuhá můžeme vmíchat více jogurtu nebo trošku citrónové šťávy. Zjemnit ji můžeme přidáním více majónezy. Naopak řídkou pomázánku zahustíme sýrem.

Příprava pomazánky nám zabere minimum času, můžeme experimentovat s její chutí a hodí se například na chlebíčky z celozrnného pečiva či veky nebo po dochucení kořením například na jednohubky.

Pomazánka z krabích tyčinek 2

krabí tyčinky, tatarka nebo majolka, cibule, sůl, pepř, citron, pažitka, petrželka na ozdobu

Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli. Přidáme tatarku, pažitku (čerstvou nebo mraženou), osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Mažeme na nakrájenou večku a zdobíme petrželkou.

Pomazánka z krabích tyčinek 3

krabí tyčinky, vejce, bílý jogurt, majonéza, hořčice, mrkev, kyselá okurka, vegeta, pažitka nebo pórek

K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám přidáme nastrouhané vejce uvařené natvrdo, jemně nastrouhanou mrkev a kyselou okurku. Ochutíme lžičkou hořčice, přidáme pažitku, vegetu, nakonec bílý jogurt a majonéza v poměru, jak máte rádi.

Pomazánka z krabích tyčinek 4

balíček krabích tyčinek, 1 nízkotučné pomazánkové máslo, 3 stroužky česneku, sůl

Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl (dle chuti). Důkladně promícháme a mažeme na "semínkovaté" pečivo (i s obyčejným rohlíkem je to vynikající).

Pomazánka z krabích tyčinek a žervé

1 krabí tyčinky, 1 sýr žervé, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce ušlehané šlehačky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce citronové šťávy, sůl

Rozmrazené tyčinky nastrouháme nebo rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny, utřený čenek a nakonec přidáme ušlehanou šlehačku.

Pomazánka z makrely 1

1 uzená makrela, 2 malé cibule nebo 1 střední, máslo nebo margarín, majolka, lžička plnotučné hořčice, trochu soli a pepře

Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku hořčice, a vše rozmícháme vidličkou a maso ještě rozmělníme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Pomazánka z makrely 2

vykostěná uzená makrela, 5 vajec, plnotučná hořtice, sůl,pepř,cibule

Z vajíček uděláme vaječinu, přídáme na drobno nakrájenou makrelu, na jemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř a polévkovou lžíci hořtice. Vše smíchat a podáváme s chlebem nebo vekou.

Pomazánka z makrely a měkkého sýra

1 konzerva makrely nebo sledě (cca 150 g, může být i v tomatě), 4 měkké sýry po 100 g, menší cibule, 7 dkg másla

Všechny přísady dáme do kuchyňského robotu a promícháme. Můžeme trochu osolit a ochutit citronovou šťávou.

Pomazánka z paštiky

1 krabička paštiky, 50 g měkkého sýra, žloutek, 1 malá cibule nebo mladá cibulová nať (pažitka), sůl, pepř, hořčice

Umícháme sýr, přidáme paštiku a žloutek, dochutíme hořčicí a solí, mírně opepříme, přidáme jemně nakrájenou cibulku.

Pomazánka z ryb v tomatě

1 krabička ryb v tomatě, 40g cibule, 1 natvrdo vařené vejce, 1 sladkokyselá okurka, špetka cukru, mletý pepř, tymián, sůl.

Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a podáváme s topinkami.

Pomazánka z tresčích jater

60-80 g tresčích jater z konzervy, 1/2 menší cibule, 100 g másla, 2 vejce natvrdo, citronová šťáva, pažitka

Máslo utřeme do pěny, přidáme rozetřená játra, jemně nakrájenou cibulku, citronovou šťávu, sůl a dobře rozmícháme. Vejce nasekáme nadrobno a opatrně je zamícháme do pomazánky. Sypeme nakrájenou pažitkou.

Pomazánka z tuňáka

2 plechovky tuňáka v oleji, 1 středně velká cibule, 2 lžíce majonézy (lepší je light), 2 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 vejce uvařené natvrdo, 1 měkký sýr, sůl, pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně promícháme. Přisolíme, připepříme podle chuti. Pomazánka je nejlepší druhý den, kdy se odleží v lednici.

Pomazánka z uherského salámu

100 g másla, 100 g uherského salámu, 150 g sýra ementál, 1 cibule, 2 zelelné papriky, 2 vejce, petrželka, sůl

Máslo trochu osolíme a utřeme do pěny. Salám umeleme, ementál a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku a zamícháme do připraveného másla. Nakonec přimícháme drobně nakrájené očištěné papriky. Pomazánku upravíme na misku a ozdobíme čtvrtkami vajec vařených natvrdo a petrželkou.

Pomazánka z uzenáčů

2 uzenáče, 10 dkg másla, 6loutek vařený na tvrdo, cibule, hořčice, kyselý okurek, sůl a pepř dle chuti

Maso z uzenáčů zbavené kostiček rozsekáme.Žloutek utřeme s máslem,hořčicí,nastrouhaným okurkem a s máslem. Přidáme nasekanou cibulku,docutíme solí a pepřem.

Pomazánka ze sardinek

1 sardinky v oleji, 120 g másla, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, citronová šťáva, sůl, worchester

Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurku. Pomazánku přisolíme, zakapeme citronovou šťávou a dochutíme worchestrem. Dobře promícháme.

Pomazánka ze škvarků

250 g nepříliš vylisovaných škvarků, 2 natvrdo vařená vejce, kousek cibule, hořčice, sůl

Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme na drobné kostičky krájená vejce a drobně krájenou cibuli. Promícháme, ochutíme hořčicí a osolíme.

Rybacia pomazánka

1 krabička rýb /najlepšie sardinky v oleji/, 1 krabička syrokrému - 3 ks, 2 lyžice horčice, 2 lyžice chrenu, 1-2 cibule, trochu vegety, 1 celé maslo

Sardinky, syry, horčicu, chren, cibule a vegetu rozmixujeme a nakoniec pridáme maslo. Potom podávame.

Rybí

1 olejovky,máslo nebo ramu,cibule,špetka soli,pepř.

máslo utřeme s olejovkama přidáme na drobno nakrájenou cibuli/dle chuti/osolíme a o pepřímepříme



Rybí pomazánka 1

sardinky v oleji, tavený sýr, cibule, kysela okurka, hořčice, vajíčko na tvrdo

všechny suroviny smícháme a mažeme na veku případně na chleba.

Rybí pomazánka 2

300 g ryby (kapr i ryba bílá) , 150 g kyselé míchané zeleniny , 1 menší cibule , 1/8 litru tatarské omáčky nebo majolky

Osolené a opepřené rybí půlky nasucho upečeme, maso zbavíme kostí a kůže a vmícháme je do kyselé zeleniny i s nálevem. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a tatarskou omáčku nebo majolku a všechno znovu důkladně promícháme. Pomazánku dáme vychladit do ledničky a podáváme ji s chlebem nebo pečivem.

Rybí pomazánka 3

Jistě znáte rybí pomazánku ze sardinek. Prostě se rozmačkají olejovky s máslem a dochutí solí, pepřem, cibulí, hořčicí apod.
Sardinky lze nahradit našimi rybami (tloušti, cejni, ostroretky). Problémem č.1 je nadbytek tekutin v rybím mase. Dá se vyřešit "vařením nasucho" v mikrovlnce (trvá to tak 3-4 minuty) anebo upečením (trvá to déle). Problémem č.2 jsou svalové kůstky - tak maso proženu mlýnkem s nejmenšími otvory.
No a pak se pokračuje stejně, jako se sardinkami. POZOR!!! Aby to dostalo správný "mořský šmak", ochutím pomazánku SARDELOVOU PASTOU.

Rybí pomazánka bez kostí

1 cibule, pomazánkové máslo neochucené Madeta, sardinky v rostlinném oleji, sůl, pepř, podravka, lžička plnotučné hořčice

V kuchyňském robotu nasekáme na drobno cibuli, přidáme sardinky (olej slijeme), pomazánkové máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř podle chuti, podravka může a nemusí být. V robotu každou přidanou surovinu mixujeme zvlášť, (po přidání pomazánkového másla, dávejte pozor, ať nepřemixujete, mohla by se pomazánka srazit). Ozdobíme proužkem papriky a kolečkem rajčete.

Rybí pomazánka rajčatová

250 g rybiček v tomatě, 100 g majolky, 1 okurka, 100 g tvrdého sýra, 1 zelená paprika, 1 menší cibule, sůl, pepř

Rybičky v tomatě rozmícháme s majolkou, přidáme: kostičky okurky , nahrubo nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou papriku a cibuli , sůl , pepř - vše promícháme

Rybí pomazánka s avokádem

1 avokádo, 1 sardinky v oleji, 1 cibule, 1 citron, 200 g nízkotučného tvarohu, 4 rajčata a čerstvé papriky, pažitka, sůl

Avokádo oloupeme a rozmačkáme, přidáme tvaroh, sardinky a společně vyšleháme nebo vymícháme. Ochutíme solí a citronovu šťávou, vmícháme krájenou cibulku a pažitku. Na tmavém pečivu obložíme pomazánku plátky rajčat a papriky.

Rybí pomazánka s tvarohem

plechovka rybiček ve vlastní šťávě nebo oleji, cibule, měkký tvaroh, natvrdo uvařená vejce, měkký salám, kyselá okurka, rostlinné máslo, sůl, vegeta, majolka, lžička plnotučné hořčice

Cibuli, salám, okurku nasekáme v robotu. V misce si rozmačkáme rybičky, přidáme směs z robota, máslo, majolku, lžičku hořčice, tak 1/3 tvarohu (podle chuti) a vše dobře promícháme. Nakonec najemno nastrouháme vajíčka. Osolíme a dochutíme vegetou. Výborné na čerstvé pečivo i na chleba.

Rybičková pomazánka 1

2ks rybí konzervy, 1 cibule, máslo, hořčice, sůl

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a s ostatními ingrediencemi smýcháme. Máslo a hořčici dávkujeme v přiměřeném množství.

Rybičková pomazánka 2

Rybičky v tomatě,hořtici,cibuli,měkký sýr,máslo-floru,sůl,pepř

V míse rozmícháme rybičky hořtici,cibuli,1 trojúhelníček sýra a máslo.Rozšleháme mixérem do nadýchané pěny!Osolíme,opepříme!

Rychlá lososová pomazánka

balení drceného lososa, pomazánkové máslo, malá cibulka, citrónová šťáva na dochucení

Nakrájíme na drobno cibulku a spolu s pomazánkovým máslem a drceným lososem rozmícháme. Dochutíme šťávou z citrónu.

Rychlá tuňáková pomazánka

1 pomazánkové máslo, 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě - nejlépe drť, 1 lžíce Ramy, sůl, pepř, kečup dle chuti, pažitka, strouhanka

V misce našleháme vidličkou pomazánkové máslo s tuňákem (bez šťávy), přidáme Ramu, sůl, pepř, přidáme kečup. Může být pažitka, cibulka najemno, porek... Je-li pomazánka příliš řídká zahustíme strouhankou.

Rychlý Runcajsův salát

1x sterilovaná Moravěnka, 30dkg měkkého salámu, 1x majonéza Helmans 100g, sůl, pepř dle chuti

Moravěnku slijeme a rozsekáme nadrobno (nejlépe v robotu)rozsekanou dáme do misky, salám oloupeme, také rozsekáme a přidáme do misky k Moravěnce, dále přidáme majonézu a promícháme. Dle chuti přidáme sůl, pepř a dáme vychladit. Mažeme na nakrájenou veku a dozdobíme, popřípadě s pečivem jíme jako běžný majonézový salát.

Salámová pomazánka 1

20 dkg měkého salámu(Godhaj),středně velká cibule,tři uvařená vajíčka,sůl,pepř,hořčice(více),majolka(méně).

Vše umeleme v mlýnku na maso. Dáme do misky,přidáme koření,hořtici a majolku. Vše zamícháme. Podáváme na chleba nebo pečivo.

Salámová pomazánka 2

250 g měkkého salámu (Junior..), 5 natvrdo uvařených vajec, několik kyselých okurek, máslo, hořčice, sůl

Salám a okurky nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a posekáme. Vše smícháme a všleháme hořčici a máslo. Osolíme a namažeme na rozkrojené housky.

Salámová pomazánka 3

1 pomazánkové máslo, 2 vařená vejce, 150 g měkkého salámu, lžička hořcice, 1 nastrouhaná okurka, pepř, sůl

Salám a vejce nastrouháme na velké slzičky a všechno smícháme dohromady. Můžeme přidat i nastrouhaný tvrdý sýr.

Salámová pomazánka pro labužníky

400 g salámu junior, 4 natvrdo uvařená vejce, cibule menší, sterilovaná okurka, kečup, plnotučná hořčice, olej, pepř, sůl, majolka

Nejprve si nastrouháme salám na hrubém struhadle. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhané 2 okurky. Na sporáku spojíme dohromady lžíci oleje, 2 lžíce kečupu a 1 lžíci plnotučné hořčice. Tuto směs vylejeme do ingrediencí, přidáme majolku a nastrouhaná vejce natvrdo.
Nakonec ochutíme pepřem a solí pokud je potřeba. Všem doporučuji, až budete o svátcích přejedeni salátu.

Salámová pomazánka s křenovou majolkou

100 g majolky, 3 lžíce strouhaného křenu, 200 g měkkého salámu, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce bílého vína, zelená petrželka, sůl

Do misky vložíme majolku, nastrouhaný křen, najemno nakrájený salám, nahrubo nastrouhaná vejce, bílé víno, sekanou petrželku, sůl a vše zlehka promícháme. Mažeme zásadně na bílé pečivo.

Sardinková pomazánka 1

1 sardinky v oleji, 120 g tvarohu, 60 g másla, 2 vejce, 1 sterilovaná okurka, cibule nebo jarní cibulka, trocha citronové šťávy, sůl, pepř

Tvaroh s máslem rozmixujeme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli nebo jarní cibulku, nastrouhané vejce a okurku, zbytek ingrediencí a vidličkou promícháme.

Sardinková pomazánka 2

300 g másla, 125 g sardinek, citronová šťáva,pepř,sůl, worcestr.

Do vyšlehaného másla zašleháme sardinky,několik kapek citronové šťávy,worcestru a trochu opepříme.Dle chuti i lehce osolíme.

Sloní mls

1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 kostky cukru, 300 g měkkého salámu, 200 g majolky, cibulky, 1/2 lžičky chilli

V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný nebo umletý salám, na kostičky nakrájené cibulky a ochutíme chilli kořením.

Srnčí paštika

srnčí plecko (podobně lze udělat i zaječí paštiku ze zaječího), telecí játra (polovina objemu srnčího masa) , 3 cibule , koření: jalovec, muškátový oříšek, koriandr, majoránka, nové koření, tymián, bobkový list , 3 vajíčka , 6 kyselé okurky , 1 lžíce kapari , sádlo , černé koření , slanina 1/3 objemu hmoty a plátky slaniny na obložení stěn a dna formy

Cibulka se na sádle uškvaříme do sklovita. Na cibulku dáme maso a všechno koření (pak se ale musí vybrat kuličky koření). Dusíme asi 20 minut, přidáme játra a podléváme vodou nebo vývarem z kostí.

Maso několikrát pomeleme (3 x) dáme do mísy, přidáme vajíčka. Pak na velmi jemné kostečky nakrájíme část slaniny, okurky, kapary a dáme do směsi. Slaninou nakrájenou na větší plátky vysteleme celý povrch formy. Masovou hmotu vložíme do formy, překryjeme přečnívající slaninou. Vaříme ve vodní lázni asi tři hodiny (zatlačením prstem zkusíme, že vajíčko již ztuhlo). Vyklopíme a krájíme na plátky a pojídáme namazané na chléb.


Ševcovský mls

500 g měkkého salámu, 100 g majolky, 1 cibule, 2 sterilované okurky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce jemného kečupu, lžíce worchesteru, 3 kostky cukru

Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky cukru svaříme. Po vychladnutí zamícháme do umletého salámu a přidáme majolku. Opět dobře promícháme.

Škvarková pomazánka 1

750g škvarků, 3 stroužky česneku, 1 malé lečo bez klobásy, 1 rajče, 1 paprika, 10 feferonek, 4 lžíce vedety, sůl

Vše umeleme a potom přidáme 4 syrová vejce a zamícháme. Plníme do sklenic asi do 2/3 a sterilujeme 1 hodinu.

Škvarková pomazánka 2

škvarky z vepř.sádla,tavený sýr,hořčice plnotučná,nakládané sladkokyselé okurky,vegeta.

Škvarky rozemeleme na jemno,přidáme tavený sýr,hořčici a na drobno pokrájené okurky.Promícháme a dochutíme vegetou.

Škvarková pomazánka 3

1/2 kg škvarků, 1/2 sklenic okurek, 2 cibule, 5 vajec, 1 malou majolku, Sůl, pepř, hořčice plnotučná

Vše mícháme

Škvarková pomazánka 4

mleté škvarky, sádlo, cibule, sůl

Na trošce sádla orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, smícháme se škvarky, dochutíme solí.

Škvarková pomazánka 5

škvarky, 1 cibule, majonéza, sůl, pepř

Škvarky rozmixujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmícháme s majonézou. Dochutíme solí a pepřem. (Pro snadnější rozmíchání je možno pomazánku naředit mlékem.)

Šunková majonéza na chlebíčky

250 g majolky, 250 g zakysané smetany, 1 lžička plnotučné hořčice, 300 g točeného slovenského salámu, 1 oloupané jablko, sůl

Na hrubém struhadle nastrouhám točený salám. Na jemném struhadle přistrouhám jablko. Přidám zakysanou smetanu, majolku, horčici a ochutím solí. Dám do ledničky asi na dvě hodiny vychladnou. Mažu na veku a zdobím vajíčkem, plátkovým sýrem, paprikou a okurkou.

Šunková pěna

Ingredience: 6 lžic másla, šálek smetany, sůl, pepř, 200 g šunky, 1/2 lžičky sladké papriky

Do změklého másla postupně vmícháme smetanu a ušleháme hladkou pěnu. Osolíme ji, opepříme, přidáme jemně rozemletou šunku, papriku a dobře rozmícháme. Pěnu podáváme s jemným pečivem.



Šunkové balíčky

3 žervé nebo lučiny, 1 vrchovatá lžíce nasekaného kopru, 1 1/2 lžíce nastrouhaného křenu, 1/2 lžíce jemně nasekané petrželky, sůl, bílý pepř, 150 g šunky, 8 listů ledového salátu, svazek kopru

Žervé dobře promícháme s koprem, pažitkou, křenem, osolíme a opepříme. Plátky šunky rozložíme, poklademe sýrovou směsí a zabalíme do úhledných balíčků, které upevníme moutouzem nebo lýkem. Balíčky necháme v chladničce asi půl hodiny odležet. Talíře vyložíme listy salátu, na ně dáme šunkové balíčky a ozdobíme snítkami kopru. Moutouzky odstraníme až před konzumací. Podáváme s bílým pečivem.

Tomatová rybí pomazánka

250 g rybiček v tomatě, 100 g majolky, 100 g tvrdého sýra, sterilovaná okurka, 1 zelená paprika, 1 malá cibule, sůl, pepř

Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, kostičky okurky, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše promícháme.

Tresčí aljašská

rybí tyčinky s krabí příchutí (Aljašská treska) mražené, okurka, menší cibule, Rama (nebo jiný rostlinný tuk), tvarohový sýr Žervé, tavený sýr, majolka

tyčinky zbavíme obalu a jemně nakrájíme na plátečky, na drobno nakrájíme menší cibulku a okurku, přidámš polévkovou lžíci Ramy (nebo jiného rostlinného tuku), jeden tvarohový sýr Žervé a trojúhelníček taveného sýra, dále přidáme polévkovou lžíci Majolky a vše důkladně promícháme.

Hotovou pomazánku namažeme na plátky veky a ozdobíme plátkem okurjy a kousky červené papriky

Tuňáková pomazánka 1

1 plechovka tuňáka (nejlépe kousky v oleji), 1 pomazánkové máslo, sůl, kečup

V misce rozmačkáme kousky tuňáka, přimícháme pomazánkové máslo, sůl, trochu pepře a asi 1 dcl sladkého kečupu. Vše dohromady promícháme a mažeme na chléb (nejlépe tmavý)

Tuňáková pomazánka 2

185 g tuňáka ve vlastní šťávě, 185 g tuňáka v oleji, 100 g másla, 5 lžic majolky, 1 cibule, 1 brambora vařená ve slupce, 2 vejce vařené natvrdo, 1 lžička hořčice, bílý pepř, sůl

Tuňáka vidličkou rozmačkáme a rozetřeme s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a majolku. Bramboru oloupeme a nastrouháme, vejce nasekáme a přimícháme do směsi spolu s hořčicí. Vše důkladně propracujeme a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečivem.

Tuňáková pomazánka 3

Ťuňák ve vlastní šťávě, máslo, cibule.

Tuňáka otevřeme a rozmixujeme mixerem, přidáváme máslo, nakonec pro zjemnění přidáme cibulku.

Tuňáková pomazánka light

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 balení lučina (linie), lžička hořčice, jarní cibulka, petržel, pažitka, sůl, pepř

Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo. Pomazánka chutná dobře i samostatně jako salát.


Tuňáková pomazánka na Moničin způsob

2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťáve (dobrý a levný vyrábí Giana), 2 lžíce Ramy, 1 obdélník taveného sýra, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 jemně pokrájená cibule, sůl, citrónová šťáva, dle chuti 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice

Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibule, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme. Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami...

Tuňáková pomazánka s kapary

200 g zelených oliv bez pecky, 100 g kaparů, 200 g tuňáka z konzervy, 1 lžíce dijonské hořčice, 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, mletý černý pepř, tymián, muškátový květ

Olivy a kapary nasekat na malé kousky, česnek rozmačkat. Vše smíchat s tuňákem a tím dalším a dát na chvilku do chladu. Pak už jen namazat na chléb a sníst.

Vlašská pomazánka

150 g šunkového salámu, 3 lžíce tuku, 1 cibule, 3 vejce vařená natvrdo, 1 lžíce hořčice, 2 sladkokyselé okurky, mletý pepř, sůl.

žloutky utřeme se změklým tukem, přidáme pokrájený šunkový salám, jemně nakrájenou cibuli a okurky, hořčici a jemně nastrouhané bílky. Pomazánku dobře našleháme a ochutíme pepřem a solí. Místo tuku můžeme dát tavený sýr.

Zabijačková pomazánka

250 g jaternicového prejtu, 4 stroužky česneku, křen, hořčice, 80 g másla, 1 cibule, sůl

Do prejtu přidáme změklé máslo nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, spojíme se 2 lžícemi hořčice (kremžské nebo francouzské), a nakonec vmícháme 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zdobíme okurkami, paprikami nebo rajčaty. Příloha topinky nebo chleba.

Zavináčová pomazánka

1 velký zavináč s náplní, 1 bílý jogurt - 200g, 150 g majonézy, mrkev, celer, petržel, křen, sůl, pepř

Zavináč rozbalíme, nakrájíme na kousky, náplň také. Mrkev, celer i petržel nastrouhat na nudličky a dobře promíchat s rybou. Pak promícháme s jogurtem a majonézou. Ochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit. Pro větší pikantnost můžeme posypat strouhaným křenem.

Zdravá rybičková pomazánka

jakékoliv rybičky v konzervě, 125 g nízkotučného tvarohu, cibule

Rybičky vyklopíme do misky (bez oleje), rozmělníme vydličkou, přidáme tvaroh a jemně nasekanou cibulku. Pokud bude pomazánka příliš tuhá, můžeme přidat trochu nízkotučného bílého jogurtu, popřípadě olivový olej. Ochutíme tím co máme rádi, např. peřem, paprikou, sojovou omáčkou či čerstvými bylinkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie