Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Vajíčkové pomazánky

0.0
Vajíčkové pomazánky

Potřebné ingredience

dostala jsem tyto recepty je škoda se nepodělit

Postup přípravy

Jarní vajíčka

4-5 vajec, 1 malá majolka, kečup, 1 střední cibule nebo svazek pažitky

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do misky dáme vajíčka, přidáme majolku, nadrobno nasekanou cibuli (mozno zaměnit i pažitkou) a kečup dle chuti - vše dobře vymícháme a podáváme jako pomazánku na čerstvou veku a přizdobíme zbytkem drobně posekané pažitky.

Nadýchaná vajíčková pomazánka

4 vejce natvrdo, sterilované okurky, cibule, sůl, pepř, citrónová šťáva, 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu smetanového, 1 dl tekuté šlehačky, strouhaný sýr, veka

Vajíčka nastrouháme, stejně tak okurky, cibulí nešetříme a nakrájíme ji na drobno. Smícháme vejce, zeleninu, ochutíme a promícháme s majonézou. Šlehačku ušleháme do tuha a lehce zapracujeme. Mažeme na plátky veky a sypeme sýrem. Kdo chce, může ochutit i obyčejnou hořčicí, ale dejte jí opravdu jen trochu.

Pochoutková pomazánka

1 sklenička červeného steril. zelí, 3 vařená vejce, 20 dkg šunkového salámu, 1 zakysaná smetana(menší balení), 1 majolka (menší), sůl a pepř dle chuti

Zelí scedíme a propláchneme vodou. Nakrájíme nadrobno. Vejce nahrubo nastrouháme a přidáme nanudličky nakrájený salám se smetanou a majolkou. Dochutíme solí a pepřem.

Vše necháme chvilku proležet. Mažeme na pečivo dle chuti a zdobíme petrželkou s kouskem rajčete.

Pomazánka z vajec a cibule

4 vejce uvařená natvrdo, 150 g cibule, trocha oleje, pažitka, sůl, pepř, hlávkový salát

Vejce posekáme na malé kousky a cibuli nakrájíme nadrobno. Pak přidáme olej, pažitku a pečlivě promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme pažitkou a plátky vajec a podáváme s listy hlávkového salátu.

Pomazánka z vaječných žloutků

150 g másla, 20 g plnotučné hořčice, 4 vejce, 100 g cibule, sůl, pepř, pažitka

Máslo umícháme se solí, hořčicí a utřenými vaječnými žloutky, osolíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, podle chuti opepříme. Vše zlehka promícháme. Natíráme na chléb a povrch posypeme posekanými vaječnými bílky a pažitkou.

Rychlá vajíčková pomazánka

4-5 vajec, máslo (margarín), plnotučná hořčice, pepř, petrželka

Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici a pepř. Jemnou pomazánku vložíme na chvíli do lednice a podáváme s vekou, bagetou či celozrnným pečivem - ideální v kombinaci s hlávkovým salátem jako lehká večeře v horkých letních dnech.

Vaječná pomazánka 1

2 vejce, 50g sýru(1 kostka palivce), 1 lžíce kapar, 1 lžička dijónské hořčice ostré, 1/2 menší cibule,
1 lžíce majolky

Uvařená vejce jemně nasekáme, nebo nastrouháme na ručním rotačním struhadle, přidáme sýr, kapary, jemně nasekanou cibuli, hořčici a majolku. Vše promícháme a dáme chvíli vychladit. Nesolit. Podáváme s chlebem, nebo pečivem.

Vaječná pomazánka 2

250 g másla, 8 vařených vajec natvrdo, cibule, sladkokyselé okurky, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice

Máslo utřeme s vařenými prolisovanými žloutky, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané bílky a ostatní nasekané nebo nastrouhané přísady. Mažeme na plátky veky nebo celozrnného pečiva.

Vaječná pomazánka 3

5 natvrdo uvařených vajec, 1 střední cibule, 2 sterilované okurky, sůl, mletý pepř, majonéza

Vejce oloupeme, nadrobno nakrájíme, přidáme najemno nakrájené okurky a cibuli, přidáme špetku pepře a podle chuti osolíme. Nakonec vmícháme majonézu. Podáváme na čerstvém chlebu s mlékem.

Vaječná pomazánka 4

vajíčko, 1 majolka, 1 stroužek česneku, kyselá okurka

Natvrdo uvařené vajíčko, česnek a okurku nastrouháme, zalijeme majolkou a zamícháme.

Vaječná pomazánka 5

4 oloupaná natvrdo uvařená vejce, 3 lžíce majonézy, 1 lžíce čerstvého kopru nasekaného nadrobno, 10 tenkých plátků bílého chleba, 2 lžíce másla, sladká paprika, sůl, pepř, rajče na ozdobení nakrájené na čtvrtky.

V misce nahrubo rozetřené vidličkou oloupaná a rozkrojená vejce, přidáme majonézu, sladkou papriku, sůl, pepř a kopr. Důkladně promícháme. Směs můžeme uchovat v lednici několik dnů. Pět plátků chleba potřeme na jedné straně máslem a navrch rozetřeme vaječnou pomazánku. Pomažeme zbývající chleba máslem a plátky položíme namazanou stranou na vaječnou směs. Nožem překrojíme na čtvrtiny a podáváme ozdobené rajčetem.

Vaječná pomazánka s česnekem

4 vejce uvařená natvrdo, 1 hlavička česneku, 4 vrchovaté lžíce sádla, 2 vařené brambory, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř, petrželka nebo pažitka

Sádlo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl a pepř, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme vychladlá jemně nastrouhaná vejce. Vše ušleháme do hladkého krému. Mažeme na všechno co nám chutná (třeba chleba) a zdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Vaječná pomazánka s křenem

6 vajec uvařených na tvrdo, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 jablko, 50 g šunky, sůl, 1 bílý jogurt, na ozdobu petržel nebo jiná zelenina

Vejce jemně nastrouháme nebo rozmixujeme, přidáme strouhaný křen a jablko, na drobno nakrájenou šunku, sůl, promícháme a lehce vmícháme bílý jogurt.

Vaječná pomazánka s tuňákem

5 vajec uvařených na tvrdo, 100g tuňáka ve vlastní šťávě, 3 lžíce másla, 3 lžíce kysané smetany, 1 lžíse ostrého kečupu, špetka soli

Změklé máslo rozmícháme se smetanou, kečupem a solí do hladka, přidáme nastrouhaná vejce a vidličkou rozmačkaného tuňáka. Vše promícháme a necháme nejméně 2 hodiny rozležet v chladničce.

Vajíčková

4 vajíčka, 1 lučina, 2 lžíce majolky, pažitka, cibule, sůl

Vajíčka usmažíme na másle, necháme vyhcladnout, vmícháme lučinu a majolku.Přidáme nakrájenou cibuli a pažitku a osolíme.




Vajíčková kari pomazánka se sýrem

Vejce na tvrdo - 5ks, majonéza+jogurt - 3 pol. lž., kari - 1 kav.lž., parmezán - 50 g., pepř – špetka, cibule - 1 střední

Vejce nakrájíme na malé kostky,přidáme mjonézu s jogurtem na půl,kari koření,nastrouhaný parmezán,najemno nakrájenou cibuli,pepř, promícháme a servírujeme.

Vajíčková lahůdková pomazánka

6 vajec vařených natvrdo, 6 koleček tvarůžků, 150 g margarínu, 1 cibulka s natí, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 rajčata, kytička řeřichy

Tvarůžky pomeleme s vejci a vymícháme nebo vyšleháme s margarínem, cibulkou a hořčicí. Upravíme do libovolného tvaru a ozdobíme dílky rajčat a zelenou natí. Mažeme na plátky tmavého pečiva, zapíjíme studeným mlékem nebo pivem.

Vajíčková pomazánka

4 vejce, majolka - cca 3 velké lžíce, sůl, pepř

Uvaříme 4 i více vajec natvrdo. Nakrájíme nebo rozmačkáme

vidličkou, osolíme. opepříme a zamícháme s majolkou. Mažeme

na chleba nebo veku, zdobíme červenou nakládanou paprikou

nebo rajčetem.

Vajíčková pomazánka na celozrnné housce

150g pomazánkového másla, 1 lžička hořčice, 1 lžíce flory (nebo jiného margarínu či másla), 1 vrchovatá lžíce tvarohu, 1 tavený sýr (50g), 3 natvrdo uvařená vejce, sůl, 4 celozrnné housky.

Vajíčková pomazánka od Mariky

1 celé máslo, 3 ks taveného sýra (Lunex, Bambino), 5 uvařených vajec, 2 cibule, 4-5 uvařených brambor, 1 majolka, trochu hořčice, sůl

Máslo, brambory, vajíčka nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ostatní přísady a vše spolu vymícháme. Necháme alespoň 15 minut v chladu stát.

Vajíčková pomazánka od naší babičky

3 vejce na tvrdo, 1 polévková lžíce plnotučné hořčice, trocha soli, trocha cukru, 1/2 másla

Uvaříme vejce na tvrdo. Smícháme postupně žloudky, hořčici, máslo a přidáme sůl s cukrem. Bílky nasekáme a přimícháme nakonec.

Vejce s řeřichovou pomazánkou

4 vejce, 100 g másla, 40 g žervé ( jemného tvarohu ), sůl, bílý pepř, lžička řeřichy, zeleninová ozdoba ( podle nabídky trhu )

Natvrdo uvařená vejce rozpůlíme a naplníme směsí z vyšlehaného másla, žervé, nakrájené řeřichy, soli a bílého pepře. Vkusně je upravíme na talířky a doplníme ozdobou z pikantní zeleniny.

Velikonoční pomazánka

100 g taveného sýra Lipno , 100g tatarské omáčky ( malý kelímek) , 2 vařená vejce , 3 lžíce kečupu ,
3 stroužky česneku , sůl

Smícháme sýr, tatarskou omáčku, kečup, přidáme nasekaná vejce, rozetřený česnek a osolíme. Mažeme na topinky

Židovská pomazánka z vajec a cibule

4 vejce uvařená natvrdo, 150 g cibule, trocha oleje, pažitka, sůl, pepř, hlávkový salát

Vejce posekáme na malé kousky a cibuli nakrájíme nadrobno. Pak přidáme olej, pažitku a pečlivě promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme pažitkou a plátky vajec a podáváme s listy hlávkového salátu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie