Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Vajíčková pomazánka

0.0
Vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

Vejce, cibule, tavené sýry, plnotučná hořčice, majolka, mletý pepř, sůl.

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, než zchladnou, tak si nakrájíme najemno cibulku, chladná vejce oloupeme a rozkrojíme na půlky, žloutky vyndáme a rukou trochu rozdrobíme, bílky nakrájíme najemno, potom osolíme (jen trochu, sýry jsou už solené), opepříme a přidáme tavené sýry, hořčici a majolku. Vše v míse promícháme (nejlépe vidličkou) dohromady a necháme trochu proležet. Podáváme s čerstvým pečivem. Množství zvolte podle potřeby :-). Ozdobit můžeme rajčátkem, paprikou nebo posypat čerstvou nasekanou pažitkou. Pro představu poměrů surovin: na čtyři vařená vejce, dávám půlku střední cibule, čtyři tavené větší sýry (obdélníčky, ne trojúhelníčky), dvě malé lžičky hořčice (zarovnané), čtyři polévkové lžíce majolky. Samozřejmě si můžete poměry zvolit dle vlastní chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie