(recept
si oblíbilo 64 návštěvníků)
Dort s banány a čokoládovým krémem

Potřebné ingredience
Na korpus: 4 vejce, 120 g krystalového cukru, 50 g hladké mouky, 30 g hrubé mouky, 30 g kakaa, 40 ml oleje, tuk a hrubou mouku do formy Na náplň: rybízová marmeláda, 3 banány, 750 ml smetany ke šlehání (minimálně 31%), 150 g hořké čokolády (obsah kakaa nejméně 70%), 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
1. Nejdříve si připravíme náplň: v kastrůlku přivedeme k varu 250 ml smetany. Odstavíme ji a vsypeme do ní nadrobno nasekanou čokoládu a míchame tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Krém uložíme na noc do ledničky (stačí na 6 hodin)
2. Žloutky a část cukru vyšleháme do husté pěny, stejně tak bílky se zbylým cukrem šleháme, až je sníh pevný. Obě hmoty opatrně smícháme a zlehka vmícháme obě prosáté mouky s kakaem. Na konec do těsta zapracujeme olej.
3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr cca 24 - 26cm). Pečeme v troubě při cca 170 °C asi 40 minut. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a potřeme marmeládou. Formu umyjeme a korpus do ní vrátíme.
4. Zbylých 500 ml smetany vyšleháme do téměř tuhé konzistence (já přidávám pro jistotu ztužovač). Přidáme čokoládový krém a došleháme. Na připravený korpus rozložíme do kruhu banány a rozetřeme krém. Necháme ztuhnout v ledničce a na závěr přelijeme čokoládovou polevou.
Nemám moc ráda klasické "těžké" dorty, tenhle dortík je něco na způsob pařížského dortu a je to vážně dobrota :-)
2. Žloutky a část cukru vyšleháme do husté pěny, stejně tak bílky se zbylým cukrem šleháme, až je sníh pevný. Obě hmoty opatrně smícháme a zlehka vmícháme obě prosáté mouky s kakaem. Na konec do těsta zapracujeme olej.
3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr cca 24 - 26cm). Pečeme v troubě při cca 170 °C asi 40 minut. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a potřeme marmeládou. Formu umyjeme a korpus do ní vrátíme.
4. Zbylých 500 ml smetany vyšleháme do téměř tuhé konzistence (já přidávám pro jistotu ztužovač). Přidáme čokoládový krém a došleháme. Na připravený korpus rozložíme do kruhu banány a rozetřeme krém. Necháme ztuhnout v ledničce a na závěr přelijeme čokoládovou polevou.
Nemám moc ráda klasické "těžké" dorty, tenhle dortík je něco na způsob pařížského dortu a je to vážně dobrota :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
14. 3. 2016, 9:22



nahlásit

Jitulag
(upraveno)
16. 6. 2016, 16:52
@P.A.V.L.A




nahlásit

zdenka54
(upraveno)
13. 3. 2016, 18:03
Tak ten je parádní
kupuji ho v Albertu za nekřesťanský peníze (jen na oslavy),takže určitě zkusím upéct,ale nikdy jsem ještě nepolévala šlehačku čokoládovou polevou,tak z toho mám obavy,nemáte pro mě nějakou radu


nahlásit

Jitulag
(upraveno)
13. 3. 2016, 19:00
@zdenka54
Hezký večer Zdeni, musíte dát dort před poléváním ztuhnout do lednice a pak klasicky nalejete polevu (ne příliš horkou). Já to takto dělám a v pohodě
Ať se Vám podaří




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
13. 3. 2016, 16:17

nahlásit

Jitulag
(upraveno)
13. 3. 2016, 19:51
@laskonka333

nahlásit
jananovazak
(upraveno)
12. 3. 2016, 5:30



nahlásit

Jitulag
(upraveno)
13. 3. 2016, 19:51
@jananovazak

nahlásit
Tamra
(upraveno)
2. 3. 2011, 16:51
Upečeno a snězeno..Vynikající nahořklá chuť a ten banán v tom
Díky za super recept,určitě zase upeču






nahlásit

Jitulag
(upraveno)
5. 3. 2011, 14:52
@Tamra
Moc díky









nahlásit

darinka30
(upraveno)
27. 4. 2010, 19:12




nahlásit

Jitulag
(upraveno)
27. 4. 2010, 21:32
@darinka30



nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
26. 4. 2010, 18:53
Teda,ten je super na obrázku
To musí být lahoda ke
Já vyzkouším,ale abych nemusela dělat náplň,tak si koupím pařížskou šlehačku v kelímku
Snad to nebude vadit?








nahlásit

Jitulag
(upraveno)
26. 4. 2010, 21:18
@Hnědovláska
Je fakt mňamózní
, určitě vyzkoušejte...jistě bude dobrý i s kupovanou pařížskou šlehačkou


nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
26. 4. 2010, 11:03








nahlásit

Jitulag
(upraveno)
26. 4. 2010, 11:05
@Ilonáček




nahlásit