Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Košíčky

0.0
Košíčky

Potřebné ingredience

- 1 maslo (250 g) - 250 g hladkej múky - 250 g polohrubej múky - 250 g práškového cukru - 2 vajcia - 1 žĺtok - 1/2 balíčka prášku do pečiva - 2 polievkové lyžice kakaa - 2 hrste mletých orechov
Plnka:
Žĺtková - 4 žĺtky - 9 polievkových lyžíc(PL) práškového cukru - 2 PL kakaa - káva (zalejeme 1 čaj. lyžičku mletej kávy trochou vriacej vody) - 1a 1/2 masla (375 g)

Čokoládová poleva

Postup přípravy

Košíčky:
Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. Cesto (veľkosti orecha) roztláčame do kovových košíčkových formičiek vysypaných múkou. Ja zvyknem guličku z cesta omočiť do múky a potom roztlačiť do formičky. Upečieme. Po vybratí z rúry hneď formičky otočíme. Keď formičky trochu vychladnú, košíčky vyberieme.

Plnka:
Žĺtka s práškovým cukrom zmixujeme do penista, varechou zamiešame kakao a kávu. Ďalej mixujeme nad parou až pokiaľ hmota nezhustne (cca 15-20 minút). Odstavíme z pary. Do žĺtkovej hmoty zamiešame trochu masla (aby sa nám netvorila kôra). Necháme vychladnúť ale občas premiešame. Vyšlaháme maslo do penista a pridáme žĺtkovú hmotu. Znova vyšľaháme.

Na dno košíčka dáme trochu lekváru a doplníme plnkou. Potrieme čokoládou. Ozdobíme.
Ja som použila marcipánové ružičky. No zvyknem dať aj lentilky alebo želé cukríky. Fantázii sa medze nekladú.

Dobrú chuť.

ešte jedno foto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Susyy 18. 9. 2007, 12:22
Moc děkuju hned dnes se do nich pustím .Včera jsem si na trhzích koupila různá vykrajovátka ,tak ještě zkusím i ty marcipánové růžičky pak písnu jak se mi povedli Susyy *-) :-$ ;-)
Susyy 17. 9. 2007, 10:13
Andrejko zaujali mě tvoje košíčky sice jsem je ještě nedělala,chystám se na ně ,manžel bude mít 50sátku ale jak jsem si ten receptík přečetla zdálo se mi hodně mouky je to správně?250hl. m a 250polohr. m? :-$dík Susyy
jessie31 18. 9. 2007, 8:53
@Susyy Ahoj, múka je správne uvedená, dokopy 1/2 kg. (^) Nech sa ti vydaria. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie