Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Levné ořechové řezy s karamelovým krémem

0.0
Levné ořechové řezy s karamelovým krémem

Potřebné ingredience

4žloutky 30 dkg cukru moučka 10 lžic horké vody 10 dkg mletých oříšků (lze použít vlašské i lískové) 20 dkg polohrubé mouky 1/2 prdopeče 4 bílky

Postup přípravy

Postup: Cukr, žloutky, horkou vodu vyšleháme do pěny. Potom přidáme ořechy, mouku s práškem do peč. a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Vrch mažeme libovolným krémem (my máme rádi buď s karamelovým ze Salka nebo s Kávovým z jíškou). Povrch postříkám čokoládou - hezky to vypadá. A nebo potřu celé čokoládou. Těsto je krásně nadýchané.


Karamelový krém:
Plechovka Salka
1 máslo (250g)

Postup: Salko v plechovce dáme do hrnce s vodou a tři hodiny vaříme. Vodu stále doléváme, aby byla plechovka ponořená ve vodě. Poté dáme vychladit. Pak vyšleháme změklé máslo do pěny a po lžících přidáváme uvařené Salko. Krém vyšleháme a máme hotovo


Kávový jíškový krém:
Na jíšku: 50g másla
80g hladké mouky
100g cukru
¼ l černé kávy
Na přidání: 100 – 140 g másla
50g cukru

Postup: Máslo rozpustíme na kastrolku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň, jen co se jíška spojí, a ihned zalijeme ¼ l černé kávy. Vymícháme hladkou kaši, a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme krém až hodně nabude.

Jiná varianta:
Tento krém lze udělat i jako kakaový. Musíme jen ¼ litru kávy nahradit stejným množstvím obyčejného kakaa, uvařeného ve ¼ litru vody. Kakaa se dává jedna vrchovatá lžíce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mámaaaa 16. 3. 2012, 20:46
určitě vyzkouším
superka 16. 3. 2012, 16:22
(Y) už dělám po několikáté a řezy jsou fakt suprovní (Y)
Ilonáček 3. 5. 2010, 10:44
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vladas 2. 5. 2010, 22:18
(zajic) hned bych si dala ke (C)..určitě vyzkouším (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie