(recept
si oblíbilo 62 návštěvníků)
Višňové řezy s tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 5 PL oleje, 5 PL teplé vody. Višňová náplň: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou (já dala rozmražené), 100 g cukru krupice (pokud máte kompot, tak cukr vynechte), 1 vanilkový pudinkový prášek. Krém: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 g měkkého tvarohu (alobal), 250 ml smetany ke šlehání. Dále: kokos na posypání.
Postup přípravy
Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh, zbytek cukru vyšleháme se žloutky a vodou, za stálého šlehání přiléváme olej, zašleháme prosátou mouku s práškem a ručně metličkou vmícháme sníh. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut.
Višně se šťávou a cukrem přivedeme k varu, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný v trošce šťávy a minutu povaříme. Náplň ihned rozetřeme na studený piškot a necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do teplého vmícháme kousky másla a necháme vychladnout. Studený pudink vyšleháme šlehačem, přidáme tvaroh a zase dobře prošleháme. Nakonec ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém natřeme na višně, zarovnáme a posypeme kokosem. Necháme v ledničce několik hodin proležet, nejlépe do druhého dne.
Višně se šťávou a cukrem přivedeme k varu, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný v trošce šťávy a minutu povaříme. Náplň ihned rozetřeme na studený piškot a necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do teplého vmícháme kousky másla a necháme vychladnout. Studený pudink vyšleháme šlehačem, přidáme tvaroh a zase dobře prošleháme. Nakonec ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém natřeme na višně, zarovnáme a posypeme kokosem. Necháme v ledničce několik hodin proležet, nejlépe do druhého dne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
8. 6. 2020, 7:35
Výborné jen místo kokosu jsem postrouhala čokoládou, vnučka nemá ráda kokos. Ivanko děkuji za recept
spero
(upraveno)
15. 6. 2020, 15:48
@bedla7
Haničko, děkuji Vám za zprávu. Moc jste mě potěšila.
bez
(upraveno)
23. 6. 2018, 19:21
Dobrý den , řezy jsou výborné .Moc děkuji za inspiraci. Ráda podle Vás peču. Děkuji Ilona
spero
(upraveno)
23. 6. 2018, 21:00
@bez
Ilonko, moc Vám děkuji za zprávu. Velice příjemně jste mě překvapila. Díky.
Yvia1
(upraveno)
9. 6. 2014, 16:56
Doporučuji. Skvělá kombinace, zkusím i s kompotovanými broskvemi
Eminka
(upraveno)
9. 6. 2014, 16:24
Prosím o radu, kde sehnat mražené višně. Do kompotovaných se mi moc jít nechce...Díky Ivana
spero
(upraveno)
11. 6. 2014, 16:44
@Eminka
Ivi, opravdu netuším, jestli se prodávají i višně mražené tak jako třeba borůvky. Je mi líto.
Luciášš
(upraveno)
6. 6. 2014, 11:26
tak řezy jsou už v ledníčce a čekají na zítřejší mejdan,jste osvedčená,tak se už nemohu dočkat až zakrojíme
spero
(upraveno)
7. 6. 2014, 20:10
@Luciášš
Lucinko, díky za důvěru.
mirkaberkys
(upraveno)
2. 5. 2014, 14:05
Vyzkoušeno a moc nám chutnalo. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4575757
spero
(upraveno)
2. 5. 2014, 19:32
@mirkaberkys
Mirečko, moc děkuji za zprávu i za fotku. Udělala jste mi velkou radost.
Yvia1
(upraveno)
28. 4. 2014, 16:55
Musím vám vyseknout poklonu. Několik vašich receptů jsem vyzkoušela a vždy nám moc chutnalo a navíc to krásně vypadá. Vždycky sázka na jistotu.
spero
(upraveno)
1. 5. 2014, 14:15
@Yvia1
Yvonko, mockrát Vám děkuji za tak krásné hodnocení. Moc si toho vážím.
DAPED
(upraveno)
10. 4. 2014, 17:49
okurka555
(upraveno)
9. 4. 2014, 7:17
Přemýšlím, jestli bych u Vás chtěla být strávníkem. Jídlo vyzkoušené podle Vašich receptů je vždy vynikající, ale přestože jsem štíhlá, asi bych byla jako koule. Samé dobroty.
rapro
(upraveno)
9. 4. 2014, 7:05
Ivanko,tak další z vašich receptů vyzkoušen a můžu říct že opravdu vynikající Návštěva se jen olizovala .Když chci udělat něco fakt luxusního ,jdu hledat ispiraci k vám.Nikdy nezklamalo Děkuji
spero
(upraveno)
11. 4. 2014, 17:58
@rapro
Radmilko, moc moc děkuji za krásná a potěšující slova. Vážím si toho. Mějte se krásně. Ivana
babkamt
(upraveno)
14. 3. 2014, 20:34
Paluna
(upraveno)
14. 3. 2014, 14:44
Tak to musím co nejdříve vyzkoušet - Ivanko, Vy jste záruka "kvality"
spero
(upraveno)
14. 3. 2014, 19:24
@Paluna
Děkuji Pavlínko. Takové hodnocení mě moc těší a zároveň ještě víc zavazuje.
kellystova
(upraveno)
14. 3. 2014, 14:44
Ivanko, včera jsem pekla a větší pochoutku jsme dlouho nejedli . Luxusní delikatesa . Skláním se nad tvou šikovností a fantazíí vymýšlet takové dobroty. Díky, že se podělíš s ostatními o recepty.
spero
(upraveno)
14. 3. 2014, 19:29
@kellystova
Vladěnko, ty jsi zlatá. Moc děkuji, že jsi zákusek vyzkoušela a jsem ráda, že vám také chutnal. U nás chutnal všem a tak jsem spokojená, že se zase jednou zadařilo.
Lenča37
(upraveno)
12. 3. 2014, 17:22
Dobrý den,vypadá nádherně,v brzké době upeču
spero
(upraveno)
12. 3. 2014, 17:43
@Lenča37
Děkuji Dášenko. Upečte, je to lahoda. Krásně nadýchané, nepřeslazené, vyvážená chuť. A nechte si ode mě chutnat.