(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Drožďová pomazánka

Potřebné ingredience
Droždí, vejce, cibule, máslo (nebo olej, sádlo ... to, co máte zrovna doma), sůl.
Postup přípravy
Dělám jí úplně jednoduše. Rozpustím máslo, na něj dám nakrájenou cibulku a nechám trochu osmahnout, pak na ní rozdrobím droždí (množství si zvolte sami podle toho, pro kolik osob jí budete dělat, já pro každou osobu dávám dvě kostičky droždí a jedno až dvě vejce podle toho, jak jsou velká). Za stálého míchání droždí rozpustím a malinko prodělám, pak už přidám vejce, vmíchám do rozpuštěného droždí a opět za stáleho míchání nechám vejce prodělávat, přidám sůl. Vejce nám během prodělávání pomazánku zahustí, takže nepřidávám ani strouhanku, ale nedávám také ani mléko. Pak už jen namazat na čerstvé pečivo (jaké máte rádi). Dá se ozdobit třeba nakrájeným rajčátkem, paprikou nebo pažitkou ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kosticka
(upraveno)
28. 10. 2010, 18:59
dělala jsem dnes k večeři, sice bez cibule, ale moc mi chutnala

nahlásit

monka
(upraveno)
29. 10. 2010, 19:45
@kosticka
Tak příště zkuste s tou cibulkou (pokud Vám nevadí), je to ještě lepší
, ale samozřejmě děkuji za pochvalu



nahlásit

TheArt
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:31
Dělám podobně, někdy bez česneku
: Potřebujeme..kvasnice, cibuli, sádlo,pol. mouku, mléko, česnek, 3 vejce. Na lžíci sádla zpěníme stř. velkou cibulku drobně nakrájenou, do růžova, přidáme balíček kvasnic, opražíme 2 minuty. Pak přidáme lžící pol. moukya 1 min opražíme. Odstavíme z plamene a přidáme tolik mléka, aby vznikla hustá kaše, přivedeme do varu, přidáme rozmačkané 2-3 stroužky česneku, sůl a na konec i vajíčka. Mícháme do zhoustnutí.

nahlásit

bumbrlici
(upraveno)
18. 6. 2010, 15:52
Taky ji takhle připravuju a nemá chyby
, je raz dva hotová a hned je chutná svačinka.

nahlásit

monka
(upraveno)
19. 6. 2010, 17:58
@bumbrlici
Jasně, že jo
, proč bychom to dělat složitě, když to jde jednoduše a ještě je to dobré



nahlásit