Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

krůtí masíčko na smetanové zelenině

0.0
krůtí masíčko na smetanové zelenině

Potřebné ingredience

kunovjanka/moravanka, krůtí maso ( nebo jakékoliv jiné ), sůl, smetana, knedlíky nejlépe drbáčky

Postup přípravy

do skleněné zapékací mísy dáme naklepané masíčko(nesolíme), prskneme na něj celou skleničku kunovjanky ( raději dávám kunovjanku je jemnější s moravankou je to trošku ostřejší ) nebo moravanky nebo podobné nakládané zeleniny i s nálevem, já jsme se nejdřív bála, aby nebyla omáčka moc kyselá tak jsme ho dávala jen půlku, ale opravdu můžete dát s klidným srdcem celou skleničku, zakryjeme maličko podlejem ještě vodou a dáme péct, když je masíčko měkké, vyjmeme ho, do zeleniny a výpeku nalejeme 30% smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme, podle chuti dosolíme, obvykle není třeba ani soli ani omáčku hustit, je to opravdu skvělý recept ochutnejte :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluka 7. 11. 2009, 11:14
Výbrný |:o)
krejculinek 8. 11. 2009, 17:34
@Paluka (Y)
alex 28. 11. 2007, 13:40
Moc děkuji za nápad,vyzkošela jsem ,sice misto krůtího bylo vepřové a jako příloha bramborové noky a všichni si pochvalovali (jidlo) (jidlo) (Y) (Y)
krejculinek 29. 11. 2007, 9:42
@alex jsme rádi (L)
Jaruš53 22. 11. 2007, 15:10
Dnes jasem to dělala k obědu............je to super. Pro děti bych volila , ale kunovjanku, protože je to ostré. My máme rádi ostré, takže (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Děkuji za nápad, rychlé, chutné a zase něco jiného. Jarka (F) (F) (F) (F) (F)
krejculinek 22. 11. 2007, 17:22
@Jaruš53 (Y)
MARTINA1973 21. 11. 2007, 20:43
Opravdu výborná mňamka. Neměla jsem Moravanku, tak jsem použila Kunovjanku (je v ní jen mrkev, celer, zelí a cibule) a taky dobrý. (clamp)
krejculinek 21. 11. 2007, 23:30
@MARTINA1973 jsem ráda, že chutnalo (L)
bledulinka 24. 10. 2007, 21:15
i manželovi večeře chutnala.....Byla to MŇAMKA MŇAMÓZNÍ..... a rychlovka!!Jen jsem tam přidala ještě trochu zeleniny pod svíčkovou a udělala k tomu výborné,osvědčené,relativné rychlé "rohlíkové drbáčky" (téměř vždy se povedou).Tady je recept: kolik rohlíků-tolik středně velkých brambor,(dělám množství 10:10) 3 lžíce hladké mouky,1 vejce,trochu soli a ve vroucí vodě vaříme 10-15min.Dělám takové mini knedlíky a vařim je skoro ke všemu(houbová omajda,K+Z+M atd..)MOC NÁM CHUTNAJÏ,VYZKOUŠEJTE (clamp)
krejculinek 20. 11. 2007, 8:27
@bledulinka URČITĚ DÍKY (L)
bledulinka 24. 10. 2007, 21:07
Dobrý večer.Pořád jsem dumala,co s krůtím masíčkem,až jsem přišla na Váš receptík a vyzkoušela jsem ho dnes k obědu.Náš skoro 2-letý Adámek dlabal,až měl boule za ouškama (Y)
krejculinek 20. 11. 2007, 8:26
@bledulinka jsem moc ráda (L)
Marselinda 2. 10. 2007, 21:59
Vypadá to dobře,ale co jsou to knedlíky drbáčky? :-o
krejculinek 2. 10. 2007, 22:33
@Marselinda to jsou chlupaté knedlíky :-) ze syrových brambor já je kupuji v plusu v takových papírových pytlíčcích, ve kterých se i vaří a jsou výýýborné,a le domácí jsou jasně nejlepší :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie