(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
krůtí masíčko na smetanové zelenině
Potřebné ingredience
kunovjanka/moravanka, krůtí maso ( nebo jakékoliv jiné ), sůl, smetana, knedlíky nejlépe drbáčky
Postup přípravy
do skleněné zapékací mísy dáme naklepané masíčko(nesolíme), prskneme na něj celou skleničku kunovjanky ( raději dávám kunovjanku je jemnější s moravankou je to trošku ostřejší ) nebo moravanky nebo podobné nakládané zeleniny i s nálevem, já jsme se nejdřív bála, aby nebyla omáčka moc kyselá tak jsme ho dávala jen půlku, ale opravdu můžete dát s klidným srdcem celou skleničku, zakryjeme maličko podlejem ještě vodou a dáme péct, když je masíčko měkké, vyjmeme ho, do zeleniny a výpeku nalejeme 30% smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme, podle chuti dosolíme, obvykle není třeba ani soli ani omáčku hustit, je to opravdu skvělý recept ochutnejte :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluka
(upraveno)
7. 11. 2009, 11:14
Výbrný
krejculinek
(upraveno)
8. 11. 2009, 17:34
@Paluka
alex
(upraveno)
28. 11. 2007, 13:40
Moc děkuji za nápad,vyzkošela jsem ,sice misto krůtího bylo vepřové a jako příloha bramborové noky a všichni si pochvalovali
krejculinek
(upraveno)
29. 11. 2007, 9:42
@alex
jsme rádi
Jaruš53
(upraveno)
22. 11. 2007, 15:10
Dnes jasem to dělala k obědu............je to super. Pro děti bych volila , ale kunovjanku, protože je to ostré. My máme rádi ostré, takže Děkuji za nápad, rychlé, chutné a zase něco jiného. Jarka
krejculinek
(upraveno)
22. 11. 2007, 17:22
@Jaruš53
MARTINA1973
(upraveno)
21. 11. 2007, 20:43
Opravdu výborná mňamka. Neměla jsem Moravanku, tak jsem použila Kunovjanku (je v ní jen mrkev, celer, zelí a cibule) a taky dobrý.
krejculinek
(upraveno)
21. 11. 2007, 23:30
@MARTINA1973
jsem ráda, že chutnalo
bledulinka
(upraveno)
24. 10. 2007, 21:15
i manželovi večeře chutnala.....Byla to MŇAMKA MŇAMÓZNÍ..... a rychlovka!!Jen jsem tam přidala ještě trochu zeleniny pod svíčkovou a udělala k tomu výborné,osvědčené,relativné rychlé "rohlíkové drbáčky" (téměř vždy se povedou).Tady je recept: kolik rohlíků-tolik středně velkých brambor,(dělám množství 10:10) 3 lžíce hladké mouky,1 vejce,trochu soli a ve vroucí vodě vaříme 10-15min.Dělám takové mini knedlíky a vařim je skoro ke všemu(houbová omajda,K+Z+M atd..)MOC NÁM CHUTNAJÏ,VYZKOUŠEJTE
krejculinek
(upraveno)
20. 11. 2007, 8:27
@bledulinka
URČITĚ DÍKY
bledulinka
(upraveno)
24. 10. 2007, 21:07
Dobrý večer.Pořád jsem dumala,co s krůtím masíčkem,až jsem přišla na Váš receptík a vyzkoušela jsem ho dnes k obědu.Náš skoro 2-letý Adámek dlabal,až měl boule za ouškama
krejculinek
(upraveno)
20. 11. 2007, 8:26
@bledulinka
jsem moc ráda
Marselinda
(upraveno)
2. 10. 2007, 21:59
Vypadá to dobře,ale co jsou to knedlíky drbáčky?
krejculinek
(upraveno)
2. 10. 2007, 22:33
@Marselinda
to jsou chlupaté knedlíky ze syrových brambor já je kupuji v plusu v takových papírových pytlíčcích, ve kterých se i vaří a jsou výýýborné,a le domácí jsou jasně nejlepší