Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

panenka

0.0
panenka

Potřebné ingredience

5 vajec, 10dkg cukru, 12 dkg pol. mouky, 1 prášek do pečivakrém: 5 žloutků, 20dkg cukru, 1 1/2- 2 másla,rybízová marmeláda

Postup přípravy

Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít všechno předem připraveno než začnete těsto dělat.
Bílky by měli mít pokojovou teplotu- ušleháme z nich opravdu pevný sníh,postupně začneme přidávat cukr když je sníh důkladně prošlehaný začneme přidávat žloutky PO JEDNOM míchejte lehce.Po zamíchání žloutků opět postupně a lehce vmíchat mouku s prdopeč. Hotové těsto přelijeme do máslem vymazané a hr.moukou vysypané formy a dáme péct.
Krém: žloutky s cukrem vymícháme v horké vodní lázni do husté pěny, 1 min po začátku varu žloutky sundáme a mícháme do vychladnutí. Tuto žloutkovou směs šleháme spolu s máslem do nadýchaného krému. Korpus si rozřízneme podélně na tři kusy,pomažeme marmeládou a pak krémem a zase slepíme do původního tvaru. Do bábovkové "dírky" usadíme panenku bez noziček a zdobíme dle libosti

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Inka82 (upraveno) 14. 10. 2007, 20:44
moc děkuju za pochvalná slova moc mě to potěšilo! Už se těším až se pokochám vašimi panenkami. Hodně zdaru (child6)
K.K 13. 10. 2007, 21:09
ZDRAVIM TAK PANENKA SE MI POVEDLA (Y) (Y) JE KRASNA |:o) SKVELY RECEPT A HL.JEDNODUCHY (clamp) DEKUJI (hello)
Vlasta V. 12. 10. 2007, 16:36
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
K.K 12. 10. 2007, 16:28
MOOOOOC KRASNY PANI SABINO HNED DNES PANENKU ZKUSIM UDELAT SNAD SE MI POVEDE :-) PAK DAM VEDET ALE TA VASE JE NA JEDNICKU (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie