(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
JÁTROVKA
Potřebné ingredience
500g drůbežích jater, 10dkg slaniny, 1 cibule, 2 str.česneku, 1 lžička hořtice, 1 masox,sůl, pepř,špetka majoránky, šp.červené papriky, olej, hl.mouka na zahuštění
Postup přípravy
Od malička jsem tvrdý odpůrce jater...než jsem ovšem ochutnala tuhle omáčku:-)))
Játra, cibuli a 1 stroužek česneku pokrájet nadrobno, na rozpálený olej nejdříve slaninu, aby pustila šťávičku, pak lehce osmahnout cibulku a nakonec játra,špetku červ.papriky a hořtici, chvilenku mícháme, jatýrka se pěkně "rozpatlají" asi po minutě zalijeme horkou vodou a dusíme zhruba 20 min. Pak přilejeme ještě vodu dle potřeby, přidáme masox, sůl, pepř a vaříme dalších 15min, pak už jen zahustíme a nakonec přidáme rozmačkaný stroužek česneku a trošku majoránky.
Nejlepší je s rýží, ale manžel si nacpává břuch i knedlíkem, nebo těstovinami.
Je vážně mňamková...zkuste jí.
Játra, cibuli a 1 stroužek česneku pokrájet nadrobno, na rozpálený olej nejdříve slaninu, aby pustila šťávičku, pak lehce osmahnout cibulku a nakonec játra,špetku červ.papriky a hořtici, chvilenku mícháme, jatýrka se pěkně "rozpatlají" asi po minutě zalijeme horkou vodou a dusíme zhruba 20 min. Pak přilejeme ještě vodu dle potřeby, přidáme masox, sůl, pepř a vaříme dalších 15min, pak už jen zahustíme a nakonec přidáme rozmačkaný stroužek česneku a trošku majoránky.
Nejlepší je s rýží, ale manžel si nacpává břuch i knedlíkem, nebo těstovinami.
Je vážně mňamková...zkuste jí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimik
(upraveno)
2. 11. 2008, 22:35
Leni, tu slaninu anglickou nebo špek? Díky
marilin-deko
(upraveno)
2. 11. 2008, 10:28
Leni, máte pravdu, dnes jsem omáčku vařila k obědu a opravdu je bezkonkurenční!!!! Díky za skvělý recept!!!! Linda