Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

JÁTROVKA

0.0
 JÁTROVKA

Potřebné ingredience

500g drůbežích jater, 10dkg slaniny, 1 cibule, 2 str.česneku, 1 lžička hořtice, 1 masox,sůl, pepř,špetka majoránky, šp.červené papriky, olej, hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy

Od malička jsem tvrdý odpůrce jater...než jsem ovšem ochutnala tuhle omáčku:-)))

Játra, cibuli a 1 stroužek česneku pokrájet nadrobno, na rozpálený olej nejdříve slaninu, aby pustila šťávičku, pak lehce osmahnout cibulku a nakonec játra,špetku červ.papriky a hořtici, chvilenku mícháme, jatýrka se pěkně "rozpatlají" asi po minutě zalijeme horkou vodou a dusíme zhruba 20 min. Pak přilejeme ještě vodu dle potřeby, přidáme masox, sůl, pepř a vaříme dalších 15min, pak už jen zahustíme a nakonec přidáme rozmačkaný stroužek česneku a trošku majoránky.

Nejlepší je s rýží, ale manžel si nacpává břuch i knedlíkem, nebo těstovinami.

Je vážně mňamková...zkuste jí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimik 2. 11. 2008, 22:35
Leni, tu slaninu anglickou nebo špek? Díky
marilin-deko 2. 11. 2008, 10:28
Leni, máte pravdu, dnes jsem omáčku vařila k obědu a opravdu je bezkonkurenční!!!! (L) (L) (L) Díky za skvělý recept!!!! (clamp) (clamp) (clamp) Linda

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie