Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Lahodná bezvaječná bublanina EVELÍNKA

0.0
Lahodná bezvaječná bublanina EVELÍNKA

Potřebné ingredience

3 hrnky mouky (polohrubé, nebo směs hladké a krupičky), 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, může a nemusí být trocha citrónové kůry a vanilkový cukr, 1 hrnek vody, 1 hrnek oleje a ovoce (na obrázku směs rebarbory a jahod, ale skvělá je taky kombinace červeného a řerného rybízu, meruňky, samozřejmě třešně, borůvky..)

Postup přípravy

Sypké smíchat, přidat tekuté a vylít na vymaštěný velký plech. Poklást ovocem. Péct ve vyhřáté troubě asi dvacet minut. - Měla jsem strach, že bez vajíček bude buchta drolivá, suchá dusivka - ale ne, je fakt dobrá, taková ta, co si musíte furt chodit ukrajovat - ještě kousek, ještě kousíček - až je pekáč fuč.
Tak třeba zkusí i ti, co nemají alergii na vajíčka a BKM..

Přidávám malou poznámku: U receptu je skutečně potřeba dodržet množství surovin. Taky jsem experimentovala a snažila se ubrat cukr nebo olej a přidat vodu, ale opravdu to nefungovalo a výsledek nebyl zdařilý. Toho oleje zas není tolik - buchta chutí trochu připomíná linecké těsto a tam je tuku poměrně ještě více. Pokud to někomu nevyhovuje, ať radši zkusí jiný recept. Kdo poměry dodrží, určitě nebude zklamaný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Khey 30. 5. 2012, 16:06
Vubec se mi nepovedla. Je zvrchu bila, ale uvnitr upecena. Testo bylo moc tuhe pri tehle davce, prijde mi ze 3 hrnky mouky je moc. Snazila jsem se redit vodou, ale vysledkem bylo porad tuhe testo. Mam uz neco napeceno, ale tenhle vysledek me teda zarazil. Jaky mel byt vysledek testa - tekute?
alimama 25. 6. 2012, 21:52
@Khey Katko, nene, žádné ředění, těsto zasyrova je opravdu hodně tuhé, rozhodně se samo nerozlívá, musí se trochu rozetřít pomocí stěrky nebo lehce naolejovanýma rukama. Peču hodně naprudko, hezky to zčervená a buchta je nadýchaná a křehká, chutí trochu připomíná linecké . :-$
JíVla 22. 5. 2012, 8:59
Dobrý den Ado, já včera nečekaně přišla k rebarboře. Nikdy jsem ji nejedla, tak jsem si řekla, že ji šoupnu na Váš recept :) Udělala jsem poloviční dávku, půl oleje nahradila půlkou vody a bylo to v poho ( mám citlivější žaludek, tak s olejem opatrně ) - pak jsem buchtu dala na chvíli do trouby samotnou, následně v půlce vyndala, mázla vaničkovým tvarohem smíchaným s cukrem a šoupla v mikrovlnce podušenou rebarboru s cukrem a paráda. Jsem spokojená a mám boule až za ušima ( no co se dá dělat, hubnutí opět posunuto na další týden) :-D Hezký den a s s těmi recepty jen tak dál (Y)
alimama 25. 6. 2012, 21:45
@JíVla Zajímavá inovace s tím tvarohem, taky vyzkouším! Děkuji za komentář. (L)
Šikulka30 13. 11. 2011, 18:13
je opravdu výborná |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
alimama 26. 11. 2011, 21:34
@Šikulka30 Děkuji vám! (F)
Helen Harper 19. 6. 2011, 15:47
Uúúúžasné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Teď jsem dopekla a jsme nadšená. Bublanina je naprosto exlusivní,akorát dám příště míň oleje (na mě už moc tučné a citím to na žaludku). Udělala jsme s dobankou, třešněmi a meruňkami. Absolutně rychlá a "čistá" buchtička. Zamazala jsem pouze misku, vařečku a hrneček. Fakt jsme nadšená.BRAVO (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alimama 21. 6. 2011, 21:58
@Helen Harper Děkuji, jsem polichocena.. (L)
marge (upraveno) 19. 6. 2010, 18:52
Supr (Y) (Y) levné rychlé a výborné |:o) |:o) |:o) |:o) právě jsem dopekla a už jsem snědla celý štráfek ,-) ,-) ,-) (facky) Pořád chodím ochutnávat (H) dělala jsem s jahodama a drobenkou (pl) (pl) (pl) jen místo vody jsem dala mléko.. (L) (L) (L) (L) (L) (L) ještě jsem zapoměla-kypřícího prášku dávám vždy jen 1/2 pytlíčku! Bohatě to stačí a není pak ta trpká chu´t na jazyku
alimama 30. 6. 2010, 19:15
@marge Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnalo! Prášku dávám taky obvykle míň, ale tady jsem radši dala celý, přece jenom, to ovoce je dost těžké, tak aby se to zvedlo.. Pokud jste to ale vyzkoušela, dám teda příště půlku taky! A vy zas příště můžete zkusit opravdu bez mlíka - fakt, kdo neví, nepozná rozdíl.. (H) Tak krásné léto s dobrýma buchtama, Marge!!! (hello) (child2) (jidlo)
Hnědovláska 19. 6. 2010, 10:11
Na takový obrázek je radost pohledět |:o) |:o) |:o) Máte to jak z cukrárny
alimama 20. 6. 2010, 10:56
@Hnědovláska Děkuji, jako z cukrárny ne, ale hlavně, že rychle zmizla.. (L) Hezkou neděli!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie