(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Jitčina skvělá bublanina.MOOC DĚKUJI HÉJE

Potřebné ingredience
Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 200 g mletého cukru, 1/2-3/4 sklenky rozpuštěného másla (nebo tuku nebo oleje), 1/2-1 prášku do pečiva, 4 vejce, špetka soli, vanilkový cukr, cca 1 dl mléka nebo vody, ovoce syrové nebo mražené nebo kompotované, olej nebo rozpuštěný tuk na vymazání plechu, strouhanka nebo kokos na vysypání plechu. ruční šlehač, plech se zvýšenými okraji (uzavřený)
Postup přípravy
Příprava:
Dle původního receptu se vše prostě smíchalo (nejlépe ručním šlehačem) a vylilo na vymazaný a vysypaný plech a upeklo.
Když se ale přidá trošku práce navíc, výsledek je o třídu lepší. Bublanina bude obzvlášť nadýchaná.
1. ušlehám bílky se špetkou soli a částí cukru
2. v druhé míse vyšlehám žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem (v mikrovlnce).
3. ke žloutkům přimíchám mouku s práškem do pečiva a dle potřeby přidám trochu mléka (jsou-li vejce velká, není potřeba).
4. lehce přimíchám ušlehaný sníh.
Těsto vyliji na plech a pokladu ovocem:
nejčastěji kombinace meruňkového kompotu (okapaného) a mražených jahod, malin, borůvek - co je po ruce.
Vynikající je s rebarborou a jahodami.
V sezoně s libovolným čerstvým ovocem.
Peču při 170 st.C do růžova a až je zapíchnutá špejle suchá).
Dle původního receptu se vše prostě smíchalo (nejlépe ručním šlehačem) a vylilo na vymazaný a vysypaný plech a upeklo.
Když se ale přidá trošku práce navíc, výsledek je o třídu lepší. Bublanina bude obzvlášť nadýchaná.
1. ušlehám bílky se špetkou soli a částí cukru
2. v druhé míse vyšlehám žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem (v mikrovlnce).
3. ke žloutkům přimíchám mouku s práškem do pečiva a dle potřeby přidám trochu mléka (jsou-li vejce velká, není potřeba).
4. lehce přimíchám ušlehaný sníh.
Těsto vyliji na plech a pokladu ovocem:
nejčastěji kombinace meruňkového kompotu (okapaného) a mražených jahod, malin, borůvek - co je po ruce.
Vynikající je s rebarborou a jahodami.
V sezoně s libovolným čerstvým ovocem.
Peču při 170 st.C do růžova a až je zapíchnutá špejle suchá).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

chalupnicka
(upraveno)
30. 7. 2010, 13:20
Bublaninu jsem také vyzkoušela a je opravdu skvělá.Díky za recept.Alena



nahlásit

MagdaSon
(upraveno)
30. 7. 2010, 13:04
je úžasná, dneska se na ni chystám podruhé



nahlásit

holemka
(upraveno)
27. 6. 2010, 10:59






nahlásit