Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Čoko patrák

0.0
Čoko patrák

Potřebné ingredience

2 korpusy upečené na velkém plechu / já měla světlý oříškový a čoko oříškový, každý z 5ti vajec/, krém /pudinkový světlý/,
Ozdoby:oříšky mleté, perličky a modelovací čokoláda

Postup přípravy

Z plátů jsem si vyřízla potřebné tvary, promazala krémem a spojila. Zatížila a dala do lednice dobře ztuhnout. Obmazala celé krémem a zatuhlé posadila na sebe.

Ozdoby jsou dělané z modelovací čokolády:
TMAVÁ: 200g tmavé čokolády, 60ml kukuřičného světlého sirupu
BÍLÁ: 200g bílé čokolády, 2 lžíce kukuřičného sirupu

Čokoláda se rozpustí ve vodní lázni, voda nesmí vařit, být jen horká. Odstavit z vodní lázně , chviličku míchat a pak přidat kuk.sirup. Hmota se po chvíli míchání začne odlepovat od stěn a to je hotovo.. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme trochu zchládnout. V původním receptu bylo dát na 2hod. do lednice,ale mně se s ní dobře pracovalo s tou vlahou. Ztuhlá se dobře propracuje rukama a zase zvláční.
Jde krásně vyválet, tvořit růže, lístečky, mašle...ozdoby v lednici ihned tuhnout.

Okraje dortu jsou zdobené čokoládovými ruličkami/ jako skořice/ Spojila jsem bílou a tmavou čokoládu, uděla mramorování, vyválela plát a v potřebné velikosti jsem nakrájela malé obdelníčky a srolovala... dala ztuhnout a lepila krémem.

Vzor na mašli je udělaný vyválením přes gumovou ubrusovou podložku.

Hmota je moc chutná...

jiný pohled

a další..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zdenina 16. 11. 2008, 21:48
(clamp) (clamp) (clamp)
usmev 15. 10. 2007, 21:30
:-o :-o :-o (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (Y)
nicolenka 14. 10. 2007, 19:42
dobry vecer chcela by som sa spytat na tu modelovaciu cokoladu...kolko pouzivate cokolady a kolko do toho sirupu??? a kde sa da taky sirup kupit??? u nas som ho este nevidela :-o mohli by ste mi ho prism poslat odfoteny??? dakujem velmi pekne...a este aby som nezabudla ;-) vasa torta je strasne krasna (clamp) a musi byt aj velmi chutna...prajem vela stastia a zdravicka (L)
Koblížci 15. 10. 2007, 10:14
@nicolenka Marto, moc děkuji... Používám 200g čokolády a sirup podle druhu čokolády. V receptu výše je množství uvedené. Sirup se dá koupit v prodejnách se zdravou výživou, aspoň u nás... Vyfotím a pošlu Vám fotku,ale vím, že je více výrobců...
nicolenka 15. 10. 2007, 20:18
@Koblížci Dakujem pekne za odpoved pokusim sa niekde u nas pohladat nejaky taky obchodik s takym sortimentom...na piatok by som chcela piect toricku s vasomi cokoozdobami tak by som dovtedy chcela zohnat ten sirupik...este raz dakujem (L) (L) (L)
alimama 14. 10. 2007, 12:12
Tak ten je nádherný.. opravdu elegantní kousek.. (^) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie