Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jemný dezertík s krémem,ovoněný rumem

0.0
Jemný dezertík s krémem,ovoněný rumem

Potřebné ingredience

Těsto: 250g Hery, 1/2 skleničky vody (sklenička=250ml), 1 sklenička cukru, 1 vanilin.cukr,***4 vejce,1,5 sáčku prášku do pečiva, 1,5 skleničky hladké mouky,*** špetka červeného potravin.barviva, rum,džem podle chuti***krém: 1 pomazánk.máslo bez příchutě,300g zakysané smetany+ 2-3 lžíce moučk.cukru a čoko na ozdobu

Postup přípravy

Příprava těsta : v hrnci rozpustíme celou Heru, přisypeme k ní oba cukry,přilijeme půl sklínky vody a řádně zamícháme.Po vychladnutí do této tekutiny vmícháme vejce,mouku smíchanou s práškem do pečiva a šlehačem šleháme 3-4 minuty do hladkého těsta,z něhož pak větší část nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.Do zbylého těsta přisypeme špetku červeného potravinářského barviva,kápneme trochu rumu a řádně promícháme.Toto obarvené těsto nalijeme na světlé těsto na plechu(např.viz foto příloha),špejlí jím lehce projedeme a vložíme do vyhřáté trouby,pečeme při 180-190°C 20-30minut,ke konci teplotu snížíme na 160°C.
Po vychladnutí korpusu smícháme 2-3 lžíce džemu se 3-4 lžícemi rumu a polovinu této hmoty natřeme lžičkou na obarvené těsto(viz.foto.příloha) ,já jsem ještě rumem pokapala světlou(neobarvenou) plochu korpusu.
Natřeme polovinu krému,pokud korpus budeme půlit(viz.příloha!)
Příprava krému je jednoduchá a rychlá: pomazánkové máslo vyšlehat s moučk.cukrem a zakys.smetanou.

Na krémem potřený korpus položíme druhou polovinu korpusu a postupujeme stejně(viz.foto.příloha)
Na krémem potřený povrch nastrouháme čokoládu a nebo dozdobíme podle libosti.

Vložíme do lednice na pár hodin a můžeme dlabat:)

v hrnci rozpuštěná hera smíchaná s oběma cukry a vodou i vejci

již vsypaná mouka s práškem do pečiva

větší část hladce vyšlehaného těsta na plechu s pečícím papírem

zbytek těsta obarvený potravinářským barvivem na červeno

obarvené těsto nalité na světlé těsto

projedeme špejlí

již upečený a rozkrojený na poloviinu

polovina korpusu: na obarvený střed jsem lžičkou natřela džem smíchaný s rumem a kolem světlé těsto jsem pokapala rumem

natřela jsem část krému a přiklopila druhou polovinou korpusu a postupovala jsem stejně jako předtím,tzn.obarvené těsto potřít džemem s rumem a kolem pokapat rumem,natřít krém

již hotový dezert,jeho ozdobený povrch ..a hurá do lednice

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Elvela 17. 7. 2010, 7:15
to určitě zkusíme |:o) (L)
dadinec 16. 7. 2010, 17:22
vypadá nádherně,musí to být mňamka (Y) (Y) (Y) (Y) díky za recept,píšu si (clamp) (clamp)
Hnědovláska 16. 7. 2010, 17:02
To je krááása |:o) |:o) |:o) (child1) (child1) (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie