Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Sváteční pečené kuře s nádivkou-mooc dekuji recepty.brtnik.info

0.0
Sváteční pečené kuře s nádivkou-mooc dekuji recepty.brtnik.info

Potřebné ingredience

Ingredience anglická slanina 1 plátek černé pivo 1 dcl česnek (stroužky) 3 kusy cibule šalotka 2 kusy grilovací koření 1 špetka kuře 1 kus kuřecí játra 25 dkg máslo 100 g med 1 lžíce mléko 1,50 dcl muškátový oříšek 1 špetka pepř 1 špetka petrželka zelená 1 hrst rohlík 3 kusy sůl 1 špetka vejce 2 kusy voda 1 dcl

Postup přípravy

Postup přípravy
Nádivka: Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rozemletá játra a podusíme do měkka. Po vychladnutí přidáme do směsi v mléce namočené rohlíky, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou slaninu, žloutky, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Směs dobře promícháme, pokud by bylo potřeba, lze ji zahustit strouhankou. Nakonec do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků.
Kuře omyjeme, osolíme na povrchu i uvnitř. Následně kuře vyplníme připravenou nádivkou. Kuře vložíme do pekáčku, posypeme grilovacím kořením a podlijeme marinádou, smíchanou z vody, černého piva a lžíce medu, přiklopíme pekáčkem a pečeme v mírně horké troubě doměkka. Ke konci pečení dopékáme kuře již bez vrchního pekáčku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie