(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rychlá roláda
Potřebné ingredience
Krémy: Máslo, cukr, vanilkový pudink, banánový pudink, voda Zdobení: čokoládová poleva v sáčku, formička, alobal, olej nebo máslo Korpus: 4 vejce, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 20dkg cukru moučka (nebo krupice), 20dkg polohrubé mouky, 1dcl vody, 1dcl oleje, Marmeládu
Postup přípravy
Krémy:
Nechám změknout 1/2 másla v misce, mezitím si uvařím ve 2dcl vody jeden pudink se 2 lžícema cukru. Máslo si vyšlehám. Pudink vychladím a vychlazený přidávám po lžících do vyšlehaného másla a pořád šlehám. Totéž opakuji u druhého krému s jinou příchutí.
Zdobení: čokoládovou polevu (hotovou) dám roztopit v sáčku do hrnku s vodou, liju do formičky umístěné na vymazaném alobalu a dávám stuhnout do lednice.
Korpus: Oddělím žloutky od bílků, ke žloutkům přidám kypřící práše, vanilkový cukr a umíchám, dále pak cukr moučka, opět pořádně promíchám a přidám olej a vodu, nakonec mouku - promíchám a úplně nakonec přidám sníh z bílků.
Těsto liju na plech - na pečící papír. Po upečení ještě zatepla korpus zatočím a nechám chvíli v této poloze chladnout. Pak rozmotám, natřu marmeládou a mažu krémem - v tenké vrstvě. Sroluju a dále zdobím krémem druhé příchutě a zdobením.
Tip: dovnitř je dobré dát ovoce v příchuti krému (tj. banánový krém + banány, jahodový krém + jahody) nebo v případě vanilkového krému např. kousky čokolády.
Nechám změknout 1/2 másla v misce, mezitím si uvařím ve 2dcl vody jeden pudink se 2 lžícema cukru. Máslo si vyšlehám. Pudink vychladím a vychlazený přidávám po lžících do vyšlehaného másla a pořád šlehám. Totéž opakuji u druhého krému s jinou příchutí.
Zdobení: čokoládovou polevu (hotovou) dám roztopit v sáčku do hrnku s vodou, liju do formičky umístěné na vymazaném alobalu a dávám stuhnout do lednice.
Korpus: Oddělím žloutky od bílků, ke žloutkům přidám kypřící práše, vanilkový cukr a umíchám, dále pak cukr moučka, opět pořádně promíchám a přidám olej a vodu, nakonec mouku - promíchám a úplně nakonec přidám sníh z bílků.
Těsto liju na plech - na pečící papír. Po upečení ještě zatepla korpus zatočím a nechám chvíli v této poloze chladnout. Pak rozmotám, natřu marmeládou a mažu krémem - v tenké vrstvě. Sroluju a dále zdobím krémem druhé příchutě a zdobením.
Tip: dovnitř je dobré dát ovoce v příchuti krému (tj. banánový krém + banány, jahodový krém + jahody) nebo v případě vanilkového krému např. kousky čokolády.
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dermajetics
(upraveno)
1. 9. 2010, 12:15
lumka
(upraveno)
31. 8. 2010, 23:09
a myslím že do korpusu je třeba jen 1 dcl vody a 1 dcl oleje...10dcl vody je 1 litr
okurka555
(upraveno)
31. 8. 2010, 21:32
Ve dvou litrech vody jeden pudink? Není to jen 2 dcl?
kozimura
(upraveno)
1. 9. 2010, 9:07
@okurka555
Jojo, omlouvám se Jsem nemehlo. Psala jsem to na rychlo večer. Už to jdu opravit. Moc děkuji za upozornění