Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dýnový džus

0.0
Dýnový džus

Potřebné ingredience

3kg dýně 1,20 kg cukru 2,5 litru vody 1 lžíce kyseliny citronové ,2 ovocity různé příchutě.

Postup přípravy

Oloupanou dyni
a namočíme do 2,5 litru ,vody s kyselinou citronovou asi tak na dvě hodiny. Nakrájíte dva oloupanécitrony na kolečka , které přidáme do dýně po dvouhodinovém odstátí.
Směs vaříme zhruba 30 - 40 minut a pak ji rozmixujeme. Naředíme převařenou vodou 10 litry), přidáme cukr a Vitacit.
Připravený dýnový džus přecedíme jemným sítkem a chlazený můžeme podávat, zavařujte asi 20 minut při teplotě 70 - 75 ° aby to vydrželo já to tak projistotu dělám ,a ze zbylého ovoce udělejte přesnídávku a přidáte 1 málou lžičku jahodové tresti.
Plníme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 70 - 75 °C.Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti:-) Poznámka z loupané citronové kůry jsi udělejte kandovanou kůru je opravdu dobrá tady máte receptík 8 cironů chemicky neošetřených, 40 dkg cukru , 1 lžička kyseliny citronové :-):-)Postup :::::::::::::::Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru křížem nařízneme a opatrně slouneme. Kůru dáme do mísy se studenou vodou a zatížíme talířem. Necháme 1 - 2 dny máčet na chladném místě a vodu několikrát vyměníme. Kůru necháme odkapat, vložíme do hrnce přilijeme čerstvou vodu a vaříme za mírného varu doměkka - asi1,5 hod. necháme odkapat a seřízneme bílou vrstvu. Půl litru vody svaříme s cukrem a kyselinou citronovou.Vložíme kůru a vaříme půl hod přikryté,potom poklici odkryjeme a vaříme ještě půl hod. odkryté až kůra zesklovatí a leskne se. Vyndáme ji z nálevu, naplníme do sklenic, nálev ještě trochu svaříme ,nalejeme na kůru, sklenice uzavřeme a otočíme na 5 min dnem vzhůru. Zdá se to pracné, ale není to tak zlé,a na zdobení zákusků, do makaronek a různých moučníků a pohárů je skvělá. Recept je z " Pečeme pro radost" a osvědčil se mi

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie