(recept
si oblíbilo 111 návštěvníků)
Meduńkový sirup

Potřebné ingredience
Čerstvá meduňka i se stonky ( nebo máta, kopřivy...), 1,5 l vody, 1 kg třtinového cukru, 2 bio citrony, 2 lžíce kyseliny citronové.
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu, necháme zchladnout, přidáme meduňku a na kolečka nakrájené citrony i s kůrou a necháme 24 hodin louhovat.
Poté meduňku zcedíme přes plátno nebo husté síto, přivedeme k varu, přidáme cukr a kyselinu citronovou, snížíme plamen na minimum a mírně zahříváme, než se cukr rozpustí. Teplé plníme do lahví.
Inspiraci jsem čerpala od Terezky z jejího krásného, levandulového blogu:-)
Poté meduňku zcedíme přes plátno nebo husté síto, přivedeme k varu, přidáme cukr a kyselinu citronovou, snížíme plamen na minimum a mírně zahříváme, než se cukr rozpustí. Teplé plníme do lahví.
Inspiraci jsem čerpala od Terezky z jejího krásného, levandulového blogu:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Daanny
(upraveno)
27. 6. 2019, 17:15
Udělala jsem mátový a meduňkový
Jsou výborné




nahlásit

dendy
(upraveno)
7. 6. 2016, 11:25
Dobrý den, moc děkuji za recept dneska jsem dělala medunkový sirup, výýýýborný.děkuji, mohla bych Vás poprosit o info na Terezku a na její levandulový blog.děkuji moc denisa
nahlásit

Káťa V.
(upraveno)
8. 7. 2015, 18:34
Taky jsem dělala sirup,nejdříve meduňku a pak mátu.Na dva litry vody 200g bylinek. Je výborný.


nahlásit

Knopi
(upraveno)
8. 7. 2015, 14:16
Holky kolik jste dávali té meduňky? Chtěla bych sirup dávat i dětem, tak nechci aby jí bylo moc nebo naopak málo...
nahlásit

jarla
(upraveno)
6. 7. 2015, 12:39
hotovo a musím říct,že je vynikající

nahlásit

anaba
(upraveno)
2. 7. 2015, 8:06
díky za recept-odpoledne jdu na to..

nahlásit

lendysek
(upraveno)
20. 12. 2014, 13:37
Ale rostlinka na obrázku je bazalka

nahlásit
vemas
(upraveno)
23. 7. 2014, 13:14
Já bych raději mátu s medunkou nemíchala- medunka uklidnuje a máta zase naopak dodává energii a to se tlouklo mezi sebou
Medunku mám naloženou a těším se na výsledek


nahlásit

Ronda8
(upraveno)
11. 6. 2014, 10:46
Tak jsem právě dovařila a je moc dobrý, hned jdu připravit s mátou. Jen teď ji dám do vody vlažné, aby byla víc cítit máta. Dala jsem podle receptu meduňku do studené a bylo jí moooc, že ani nebyla pořádně namočená(ta nahoře) a je taková jemňoučká. Mátu zkusím do té vlažné, aby byla intenzivnější chuť. Díky za recept určitě budu dělat celé léto.





nahlásit
Janka46
(upraveno)
9. 6. 2014, 18:59
Nemate někdo tip bez cukru
nahlásit

kvítečko
(upraveno)
9. 6. 2014, 12:01
kolik té meduňky (máty) ? stačí z jedné rostlinky??

nahlásit
jpencik
(upraveno)
9. 6. 2014, 9:33
Výborný, děkuji za recept. Jinak já ho mám o zase o moc světlejší, než na obrázku.
nahlásit

Paluna
(upraveno)
20. 5. 2014, 22:42
Tak dnes doděláno z 2x dávky (měla jsem plnou náruč meduňky) - manžel už ochutnal a prý je výborný.... Na zítra mám ještě naloženou mátu, taky ze 2x dávek...Co bych pro
neudělala



nahlásit

vojtulina
(upraveno)
20. 5. 2014, 19:51
Tmavost je zpusobena tim, ze to mate na svetle prikryjte to uterkou ( plinou) a schovejte do temna bude krasne zluty






nahlásit

smudlíí
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:24
Děkuji sirup jsem vyzkoušela a je fakt výborný-má jemnou chut té meduňky





nahlásit

Levnytextil
(upraveno)
12. 5. 2014, 11:10
Chtěla bych to taky vyzkoušet, ale potřebovala bych vědět, jestli ke konzervaci stačí kys. citrónová.
nahlásit
Jandulah
(upraveno)
15. 5. 2014, 14:56
@Levnytextil
určitě stačí
nahlásit

kyčerka
(upraveno)
10. 5. 2014, 14:23

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
1. 5. 2014, 19:20
dělávám hlavně bezový a určitě bych vynechala zbytečnou kys. citr. a přidala raději citrón
nahlásit

katerina.h
(upraveno)
2. 5. 2014, 7:55
@
Dobrý den, můžu se zeptat, kolik citrónu dáváte místo té kyseliny? Děkuji

nahlásit
Vera N
(upraveno)
1. 5. 2014, 16:03



nahlásit
handaska
(upraveno)
28. 4. 2014, 21:17
Meduňku miluji.....a mám jí kvanta.....určitě zkusím, díky



nahlásit