(recept
si oblíbilo 115 návštěvníků)
Mátový sirup
Potřebné ingredience
...klikni na foto :)
Postup přípravy
Po vyluhování lístky přecedíme a vlijeme do láhve.Sirup jsem uložila do ledničky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KABELKAK
(upraveno)
28. 8. 2013, 13:31
Dělala jsem je vynikající.
novackova
(upraveno)
28. 8. 2013, 13:08
sopo
(upraveno)
1. 7. 2013, 22:19
o víkendu jsem dělala, je vynikající
jolča
(upraveno)
19. 6. 2013, 15:33
Hned bych ho vyzkoušela, ale namám Mátu .
Danulik1
(upraveno)
19. 6. 2013, 13:50
jdu to vyzkoušet
mimicek
(upraveno)
18. 6. 2013, 23:17
Děkuji za recept, určitě vyzkouším
Hyzule
(upraveno)
18. 6. 2013, 21:34
lidare
(upraveno)
18. 6. 2013, 21:28
speta
(upraveno)
18. 6. 2013, 20:58
Loni jsem dělala, a všichni včetně dětí jsme byli spokojení, zítra budu dělat opět je opravdu výýýýýborná
BiBi_on
(upraveno)
18. 6. 2013, 10:14
Celá rodina si šušňá....Už jsem dělala dvě várky...
Jitta9
(upraveno)
12. 6. 2013, 10:37
jééé, to je něco co jsem hledala ... určitě vyzkouším!
Kamis1
(upraveno)
29. 7. 2011, 5:27
Odpolko se půjdu podívat,jestli mám na zahrádce ještě mátu.Hned to vyzkouším.
luciehegerova
(upraveno)
3. 7. 2011, 18:59
podobným způsobem dělám sirup z jitrocele nebo divizny, cukr použivám třtinový a v zimě tím léčíme kašel dětí
okatá...
(upraveno)
3. 7. 2011, 19:47
@luciehegerova
Ano,taky jsem použila třtinový cukr .Tento sirup má napomáhat trávení,funguje prý proti plynatosti a má mít dobrý vliv na imunitu...
snecka
(upraveno)
3. 7. 2011, 16:52
u nás dělají mátový sirup,a prej vynikající v letních měsících na osvežení, , prej je moc dobrej, tak asi podle chutě každého
ellen.lt
(upraveno)
3. 7. 2011, 15:36
můžu se zeptat k čemu používáte tenhle sirup.mám spoustu máty a nevím co s ní
okatá...
(upraveno)
3. 7. 2011, 16:40
@ellen.lt
Používáme jej jako klasický sirup s vodou, může se přidat do čaje ...
jitulikh
(upraveno)
3. 7. 2011, 15:07
Myslíte,že by se dal nalít teplý do sklenice a zavřít víčkem, aby se nechal déle uchovat. Máte s tím někdo zkušennost_?Jitka
Zrušený účet
(upraveno)
10. 7. 2011, 0:23
@jitulikh
Jity dělám na litr vody 1 kg cukru 80g kys citronové asi 3 citrony a hooodně máty,převařenou vodu do ní mátu a citrony a kyselinu, za 24 hod přidám cukr nechám zahřát aby se rozpustil,ale vařit se nemusí a horké leji do sklenic a zašroubuji.Letos jsem dělala mátový ze 4 litrů a chystám se zase dělat
okatá...
(upraveno)
3. 7. 2011, 15:35
@jitulikh
To nevím, ale klidně se může sterilizovat 15 minut na 85 st. Já jsem z tohoto receptu udělala jen tuto láhev + asi 1 dcl, takže jsem to nesterilizovala.
nerolinka
(upraveno)
3. 7. 2011, 12:41
..moc děkuji za receptík,určitě vyzkouším
HOCIKA
(upraveno)
3. 7. 2011, 12:03
Dííky
dorty
(upraveno)
3. 7. 2011, 10:28
zajimavé