Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

RAKYTNÍKOVÝ SIRUP

0.0
RAKYTNÍKOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Rakytník + cukr nebo med

Postup přípravy

Rakytník vymačkáme a šťávu smícháme v poměru 1:1 s cukrem, letos jsem to udělala s medem. Občas promícháme, aby se cukr rozpustil, dám do vypařené, nejlépe tmavé, sklenice a šup do lednice. Vydrží až do jara.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 2. 10. 2016, 10:58
Tento rok nám rakytník ještě plodil hodně málo,ale až bude více,tak určitě sirup vyrobíme,máme ho moc rádi.pá :-) (C) (hello) (L)
PetraRol 2. 10. 2016, 5:34
(Y) (Y). Můžu se zeptat jak tu šťávu vymačkáváte? V odšťavňovači nebo propasírujete přes síto?? Letos téměř nebyla úroda, ale zkusila bych příští rok, když se zadaří ...
tafíci 2. 10. 2016, 9:58
@PetraRol Já rakytník semelu v mlýnku na rybíz, zbydou jen semínka.
PetraRol 8. 10. 2016, 13:33
@tafíci (F) Děkuji za tip, doufám, že příští rok se už urodí a šťávu vyzkoušíme.
sopo 2. 10. 2016, 9:55
@PetraRol Dovolím si odpovědět, jak postupuji já. Rakytník rozmixuji v mixéru a přepasíruji přes síto. (F)
PetraRol 8. 10. 2016, 13:33
@sopo (F) Děkuji za tip, doufám, že příští rok se už urodí a šťávu vyzkoušíme.
lidare 29. 9. 2016, 20:37
(Y) :-)letos se mi neurodil,ale snad příští rok už bude tak ukládám :-)
MParis 29. 9. 2016, 16:44
(Y) (Y) (jablka)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie