Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

♥ VIŠŇOVÝ SIRUP ♥

0.0
♥  VIŠŇOVÝ SIRUP  ♥

Potřebné ingredience

VIŠNĚ, CUKR KRYSTAL, VAN. CUKR, KYS. CITRONOVÁ

Postup přípravy

Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60° C a přidáme na 1 litr šťávy 1,200 kg cukru, 8 - 15 g kyseliny citrónové - čím je ovoce sladší, tím více kyseliny citrónové. Zahřejeme na 85° C, mícháme, sbíráme pěnu. Ještě horké plníme do předehřátých láhví, zavíčkujeme, láhve položíme a necháme vychladnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 30. 7. 2019, 12:03
(clamp) (clamp) (clamp) škoda,že už nemám višně tak si snad příští rok vzpomenu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie