(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Domácí meruňkový sirup

Potřebné ingredience
Asi 700g zralých meruňek, 1litr vody, 500g cukr krystal - stačí méně - třeba hrnek. Dávala jsem od oka. Nemám ráda sladké sirupy, pokud máte rádi měd může být lžíce medu. Dala jsem do něj i pár broskví.
Postup přípravy
Meruňky odpeckovat, celé dát do hrnce s vodou a cukrem, zapnout vařič, až začnou vařit zeslabit a nechat 15-20 minut provařit dle tvrdosti. Meruňky jsou pak rozvařené a sítkem téměř vše porojede.
Pokud by se vám zdál sirup moc hustý přilijte během vaření vřelou vodu. Občas zamíchat. Nejlépe používat hrnec se silným dnem.
Přecedit přes sítko, které zachytí hlavně tvrdé nitky z ovoce.
Může se ihned pít.
Uchování:
Nalít do lahve a zavřít. Jakmile schládne uchováváme v lednici.
My ho rozdáme a vypijeme během 2-3 dnů ale vydrží déle. Nepoužívám žádné kyseliny ani konzervanty.
Pro delší uchování bych zavařila ve sklenicích.
Celkem 2-3 lahve.
Pokud by se vám zdál sirup moc hustý přilijte během vaření vřelou vodu. Občas zamíchat. Nejlépe používat hrnec se silným dnem.
Přecedit přes sítko, které zachytí hlavně tvrdé nitky z ovoce.
Může se ihned pít.
Uchování:
Nalít do lahve a zavřít. Jakmile schládne uchováváme v lednici.
My ho rozdáme a vypijeme během 2-3 dnů ale vydrží déle. Nepoužívám žádné kyseliny ani konzervanty.
Pro delší uchování bych zavařila ve sklenicích.
Celkem 2-3 lahve.

Možnosti cezení. Lze i sítkem na čaj.

Hotová šťáva - zředěný sirup s vodou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bedla7
(upraveno)
28. 6. 2019, 9:40



nahlásit