(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
***DOMÁCÍ CITRONOVÝ SIRUP***

Potřebné ingredience
5 větších citronů, 5 dkg kyseliny citronové, 2.5 kg cukru krystal
Postup přípravy
Citrony pečlivě omyjeme, nakrájíme na plátky, zbavíme peciček. Vložíme do mísy, přidáme 2 l vody a kyselinu citronovou. Necháme 24 hodin odstát (překryjeme např. utěrkou). Scedíme a pečlivě z citronů vše vymačkáme. Poté přidáme cukr a promícháme. Výborné!!! Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renča50
(upraveno)
11. 1. 2021, 21:04
Dělám stejný citronový sirup, jen ze 6 citronů, zalévám 2 litry převařené studené vody, nechávám 48 hodin (přes léto jen 24 hodin, aby to nezkvasilo) vyluhovat přikryté, potom scedíme a přidáme 3 kg cukru a 1 čl kyseliny citronové, pořádně rozpustit, dáme do sklenic do tmy, mám uskladněno ve spíži(teplota asi 15°C), po otevření mám na kuchyňské lince uzavřené ve sklenici, používám sklenice od kečupu, jako změna je dobré přidat 2 pomeranče.
nahlásit
hantonie
(upraveno)
15. 10. 2018, 20:10
hloupý dozaz
ředí se to vodou jako štˇáva? Myslím na pití

nahlásit

novackova
(upraveno)
15. 10. 2018, 12:35




nahlásit

Raguella
(upraveno)
11. 7. 2017, 15:36
Dobrý den,sirup zhotoven ,je moc dobrý a osvěžující-,děkuji za receptík.





nahlásit
marsi-28
(upraveno)
5. 7. 2017, 23:27
Tam se nedává voda?Té šťávy s citronů nemůže být tolik aby se v ní rozpustilo 2,5kg cukru.
nahlásit

evicela
(upraveno)
6. 7. 2017, 8:39
@marsi-28
vždyť paní píše-2a1/2 l vody, čtěte návod
nahlásit

Paluna
(upraveno)
11. 6. 2014, 11:33
Určitě vyzkouším


nahlásit

Michaela_
(upraveno)
28. 2. 2011, 16:27
ale kdyz ty citrony odrbu, stejne maji takovou pachut...bez kury to asi nejde ze?

nahlásit
Hvězdař
(upraveno)
19. 2. 2011, 18:06





nahlásit

karmala
(upraveno)
16. 2. 2011, 14:34
Taky dělám i z mandarinek


nahlásit

zdenka54
(upraveno)
16. 2. 2011, 14:16
Mám moc ráda všechno citrónové a proto sirup určitě udělám
jenom se chci zeptat,jestli má být těch 24hod v ledničce
nebo na lince?



nahlásit

Bobula
(upraveno)
16. 2. 2011, 14:49
@zdenka54
Stačí při pokojové teplotě.

nahlásit

SZuzana
(upraveno)
16. 2. 2011, 12:51
Jaké množství z toho pak je? Už jsem dočetla návod
Vyzkouším.Mám ráda domácí sirupy

nahlásit

Bobula
(upraveno)
16. 2. 2011, 12:54
@SZuzana
Celkové množství sirupu jsou necelé 3l.
nahlásit
esmae
(upraveno)
16. 2. 2011, 12:12
Lenka, vypada to uzasne, ale ako dlho je to skladovatelne? Myslite, ze by to slo aj s pomarancami?





nahlásit

Bobula
(upraveno)
16. 2. 2011, 12:31
@esmae
V ledničce vydží dlouho, kyselina "zakonzervuje". Z pomerančů jsem sirup nezkoušela, ale myslím, že jistě také bude chutnat
Cukru jde dát jistě méně, ale pokud je ho dané množství, stačí ho do nápoje o to méně ...


nahlásit
esmae
(upraveno)
18. 2. 2011, 20:11
@Bobula
Leni, cukor v nasom dobe nie je problem
bohuzial
mam nejake pomarance, tak sa do toho asi aj pustim
alebo ze by radsej citronovy???





nahlásit

fialinka
(upraveno)
16. 2. 2011, 12:19
@esmae
určitě to jde kdysi jsme dělali jen cukru se tam dávalo mín něco přes kilo chce to okoštovat at to není extrémně sladké



nahlásit