Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

***DOMÁCÍ CITRONOVÝ SIRUP***

0.0
***DOMÁCÍ CITRONOVÝ SIRUP***

Potřebné ingredience

5 větších citronů, 5 dkg kyseliny citronové, 2.5 kg cukru krystal

Postup přípravy

Citrony pečlivě omyjeme, nakrájíme na plátky, zbavíme peciček. Vložíme do mísy, přidáme 2 l vody a kyselinu citronovou. Necháme 24 hodin odstát (překryjeme např. utěrkou). Scedíme a pečlivě z citronů vše vymačkáme. Poté přidáme cukr a promícháme. Výborné!!! Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 11. 1. 2021, 21:04
Dělám stejný citronový sirup, jen ze 6 citronů, zalévám 2 litry převařené studené vody, nechávám 48 hodin (přes léto jen 24 hodin, aby to nezkvasilo) vyluhovat přikryté, potom scedíme a přidáme 3 kg cukru a 1 čl kyseliny citronové, pořádně rozpustit, dáme do sklenic do tmy, mám uskladněno ve spíži(teplota asi 15°C), po otevření mám na kuchyňské lince uzavřené ve sklenici, používám sklenice od kečupu, jako změna je dobré přidat 2 pomeranče.
hantonie 15. 10. 2018, 20:10
hloupý dozaz *-) ředí se to vodou jako štˇáva? Myslím na pití
novackova 15. 10. 2018, 12:35
(Y) (Y) (Y) (F)
Raguella (upraveno) 11. 7. 2017, 15:36
Dobrý den,sirup zhotoven ,je moc dobrý a osvěžující-,děkuji za receptík. :-) (hello) (L) (F) (drink)
marsi-28 5. 7. 2017, 23:27
Tam se nedává voda?Té šťávy s citronů nemůže být tolik aby se v ní rozpustilo 2,5kg cukru.
evicela 6. 7. 2017, 8:39
@marsi-28 vždyť paní píše-2a1/2 l vody, čtěte návod
Paluna 11. 6. 2014, 11:33
Určitě vyzkouším (Y) (Y)
Michaela_ 28. 2. 2011, 16:27
ale kdyz ty citrony odrbu, stejne maji takovou pachut...bez kury to asi nejde ze? *-)
Hvězdař 19. 2. 2011, 18:06
(radost) (child1) (@) (@) (&)
karmala 16. 2. 2011, 14:34
Taky dělám i z mandarinek (Y) (Y)
zdenka54 16. 2. 2011, 14:16
Mám moc ráda všechno citrónové a proto sirup určitě udělám |:o) jenom se chci zeptat,jestli má být těch 24hod v ledničce *-) nebo na lince? (F)
Bobula 16. 2. 2011, 14:49
@zdenka54 Stačí při pokojové teplotě. (F)
SZuzana 16. 2. 2011, 12:51
Jaké množství z toho pak je? Už jsem dočetla návod :-D Vyzkouším.Mám ráda domácí sirupy
Bobula 16. 2. 2011, 12:54
@SZuzana Celkové množství sirupu jsou necelé 3l.
esmae 16. 2. 2011, 12:12
Lenka, vypada to uzasne, ale ako dlho je to skladovatelne? Myslite, ze by to slo aj s pomarancami? (L) (L) (L) (L) (L)
Bobula 16. 2. 2011, 12:31
@esmae V ledničce vydží dlouho, kyselina "zakonzervuje". Z pomerančů jsem sirup nezkoušela, ale myslím, že jistě také bude chutnat (D) Cukru jde dát jistě méně, ale pokud je ho dané množství, stačí ho do nápoje o to méně ... (hello)
esmae 18. 2. 2011, 20:11
@Bobula Leni, cukor v nasom dobe nie je problem ,-)bohuzial 8-|mam nejake pomarance, tak sa do toho asi aj pustim *-)alebo ze by radsej citronovy??? ,-) ,-)
fialinka 16. 2. 2011, 12:19
@esmae určitě to jde kdysi jsme dělali jen cukru se tam dávalo mín něco přes kilo chce to okoštovat at to není extrémně sladké (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie