Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Bramborový salát bez kořenové zeleniny

0.0
Bramborový salát bez kořenové zeleniny

Potřebné ingredience

750 g brambor, 1 cibule, 4 kyselé okurky, 2 vejce, 250g salámu (gothaj, junior, šunkový...), sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 majonéza, 1 lžíce cukru (můžeme ale nemusíme, opět dle chuti).

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme cibuli, okurky nakrájené na drobné kostičky + trošku nálevu z okurek, vejce, hořčici, salám nastrouhaný na hrubo, sůl, pepř, cukr a nakonec dáme majonézu. Můžeme použít i např. 1/2 majonézy a bílý jogurt atd.

Dáme přes noc do lednice uležet.

Tento salát je výborný i přes to, že tam není zelenina. Teda myslím kořenová. Už jsem slyšela názory, že salát bez zeleniny není salát. Ano to je sice pravda, ale jak někdo ochutná tento......

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katka247 25. 12. 2014, 13:44
léta dělám salát na tento způsob, a ted jsem si potřebovala ověřit, kdy tam dát tu hořčici :), akorát cibulku dávám nejdříve zesklovatět.
Lenluvik 9. 6. 2015, 20:45
@katka247 (Y) Děkuji za typ s tou cibulkou.... Vyzkouším (clamp) |:o)
Alča + cácorky 23. 12. 2014, 8:20
(Y) já tento miluji. nemám ráda vařenou zeleninu takže pro ně ideál. Dělala mi ho vždy tchyně, ta bohužel zemřela. Hledala jsem recept. takže díky
Lenluvik 9. 6. 2015, 20:44
@Alča + cácorky |:o) Manžel taky nemá rád kořenovou zeleninu a tento recept je od babičky mojí švagrové..... Mám s ním mega úspěch i u lidí, kteří tvrdili, že salát bez zeleniny není salát... ,-) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie