Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Babiččina praženka s domácím drobením

0.0
Babiččina praženka s domácím drobením

Potřebné ingredience

Domácí zelenina do polévky 1 střední pórek, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, sůl, pepř, 1 zeleninový bujón, 2-3 hrsti drobení, čerstvá pažitka 1 vajíčko hrubá mouka dle potřeby Do misky dáme mouku 1 domácí vajíčko, Nejdříve mícháme vidličkou, potom rukou. těsto musí být tvrdší podle potřeby přisypeme mouku.a potom nastrouháme na hrubém struhadle,drobení dáme na talíř a necháme 10 min proschnout a nakonec dáme drobení do polévky vaříme cca 3min.

Postup přípravy

Na másle opražíme kolečka mrkve a pórku, kousky celeru a plátky česneku.
Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou.
Řádně promícháme, zalijeme studenou vodou a přidáme kostku zeleninového bujónu.
Vaříme do změknutí zeleniny a poté vsypeme již uvařené drobení a čerstvou pažitku a ještě krátce provaříme.

DROBENÍ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 14. 9. 2010, 14:52
Vypadá dobře-tu vyzkouším. (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie