Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Vrstvená bábovka s tvarohem

0.0
Vrstvená bábovka s tvarohem

Potřebné ingredience

Ingredience těsto: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 120 g rozpuštěného másla,1-2 vejce, 2 lžičky prášku do pečiva, 300 ml mléka tvaroh: 250 g tvarohu, 100 ml smetany nebo mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti dále: čerstvé meruňky nebo meruňkový kompot, 1-2 lžíce kakaového prášku, 2 lžíce smetany nebo mléka Postup

Postup přípravy

Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin.

Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.

Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 60 minut, zkoušíme špejlí.

Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sympatie 9. 7. 2014, 12:39
Dopekla jsem, ochutnala, za mě nééééé! Kdo je zvyklý na ty klasické bábovky, tuhle ani nezkoušejte. Nejsem začátečnice v pečení a bábovek mám na kontě nespočet, ale tahle mě neoslovila. Ten tvaroh je jak "brousek"-bílá hmota podobná gumě. Dala jsem tam jahody, možná chyba, ale jak bábovka nabývá, najedou jahody byly skoro na povrchu. A těsto, není to nadýchané, jemné, spíše drobivé. Možná se toto někomu líbit nebude, ale je to můj dojem, každému chutná něco jiného.
Zrušený účet 31. 7. 2014, 8:48
@sympatie Každý má svůj názor,brát vám ho nebudu.Každému jak říkáte chutná něco jiného.Jeto na každém z nás.Já komu dala ochutnat chutnala.
lucie.s 8. 1. 2011, 16:50
Je to dobrůtka (Y)
chubby 9. 10. 2010, 17:19
prave jsem ji dopekla lehce nechala vychladnout na okne a vyklopila jeste teplejsi a vypada uzasne (Y) (Y) (Y) (Y)krasne voni ne jen kuchyn a myslim ze bude i skvele chutnat!!!!!!!!!!!!!!!!!super rychly recept a dla jsem 2 vajicka!!!!!!!!!!dekuju zase jsme vyzkouseli neco noveho :-) :-) :-)
misahohl 2. 10. 2010, 12:20
(Y) (Y) (Y) vypadá úúúžasně, určitě vyzkouším.... (clamp) (clamp) A vejce tam opravdu nepatří ????
Zrušený účet 2. 10. 2010, 13:10
@misahohl Do originální ho receptu ne ,ale můžete jedno klidně dát,já ho do receptu připíši.Lenka (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie