(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
JOGURTOVÝ ŠTRÚDL
Potřebné ingredience
1 a 1/2 másla, 1 velký bílý jogurt, 70 dkg hl. mouky, 1 KL sody, trochu rozpuštěného másla, strouhanka, 12 menších jablek, trocha cukru, skoř.cukr, rozinky, ořechy
Postup přípravy
Z uvedených surovin uděláme ná vále těsto. Pokud se lepí, přidáme mouku až je těsto hezky vláčné.
Rozdělíme na 3 bochany a vyválíme placky. Jemně posypeme strouhankou, poházíme strouhanými jablky, posypeme troškou cukru, skořicovým cukrem, rozinkama, ořechama. Zatočíme. Dáme na plech na pečící papír, potřeme rozpuštěným máslem a strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca na 180°,do zrůžovění povrchu.Potom otevřem troubu, zkusíme špejlí, když se nelepí, tak máme hotovo. Vytáhneme z trouby a pocukrujeme. Z uvedeného množství jsou 3 meganohavice, ale štrůdl je hodně žravej, jak jednou zakrojíte, tak zakrajujete a zakrajujete, až hledíte do prázdnýho pekáče.
Rozdělíme na 3 bochany a vyválíme placky. Jemně posypeme strouhankou, poházíme strouhanými jablky, posypeme troškou cukru, skořicovým cukrem, rozinkama, ořechama. Zatočíme. Dáme na plech na pečící papír, potřeme rozpuštěným máslem a strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca na 180°,do zrůžovění povrchu.Potom otevřem troubu, zkusíme špejlí, když se nelepí, tak máme hotovo. Vytáhneme z trouby a pocukrujeme. Z uvedeného množství jsou 3 meganohavice, ale štrůdl je hodně žravej, jak jednou zakrojíte, tak zakrajujete a zakrajujete, až hledíte do prázdnýho pekáče.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé