Perník

Potřebné ingredience
0,5 l mléka, 250 g másla, 2 lžíce medu, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do perníku, poleva (nejlépe čokoládová)
Postup přípravy
V jiné míse smíchat mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do perníku. Přidat vejce a přilít připravenou směs.
Zadělat hladké těsto, nalít ho na plech a péct ve vymazané a vysypané formě (nebo vyložené pečícím papírem).
Po vychladnutí je možné dát čokoládovou polevu, popř. jinak dozdobit.

Potřebné přísady.

Mléko + máslo + med spolu pomalu zahřívat, dokud se vše nerozpustí. Směs nechat vychladnout na pokojovou teplotu.

V jiné míse smíchat mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do perníku.

Přidat vejce a připravenou směs, zadělat hladké těsto.

Těsto nalít na plech a péct ve vymazané a vysypané formě (nebo vyložené pečícím papírem).

Po vychladnutí je možné dát čokoládovou polevu, popř. jinak dozdobit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé