(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
perník
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky
kypřící prášek do perníku
100 g másla / hery
300 ml mléka
200 g cukru krupice
1 vejce
2 lžíce kakaa
2 lžíce medu
1 lžička skořice
| rybízová marmeláda / kokos / cukr
Postup přípravy
| mouka + prášek do perníku | + | rozpuštěné máslo + vejce + cukr| + med + kakao + skořice + mléko
do vymazané a vysypané formy (v tomto případě to byl nepříliš rozměrný pekáč; vznikne asi 12 takových kousků, jakou jsou na fotce).
v předehřáté troubě asi na 170 °C, takových 35 minut (píchnout špelí, zda se těsto lepí)
rozříznout podélně. namazat rybízovou marmeládou (výrazná, na rozdíl třeba od jahodové). posypat cukrem.
nebo nerozřezávat. namazat marmeládou navrchu a pak posypat kokosem.
do vymazané a vysypané formy (v tomto případě to byl nepříliš rozměrný pekáč; vznikne asi 12 takových kousků, jakou jsou na fotce).
v předehřáté troubě asi na 170 °C, takových 35 minut (píchnout špelí, zda se těsto lepí)
rozříznout podélně. namazat rybízovou marmeládou (výrazná, na rozdíl třeba od jahodové). posypat cukrem.
nebo nerozřezávat. namazat marmeládou navrchu a pak posypat kokosem.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé