(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
MOJE VANILKOVÉ ROHLÍČKY +++
Potřebné ingredience
21 dkg hladké mouky, 14 dkg tuku ( másla, )jde to i Liry nebo Héry ,7 dkg cukru moučka, citronová kůra ( nemusí být ), vanilkový cukr, 2 žloutky,můžete přidat 5 dkg mletých oříšků.
Postup přípravy
Všechno smícháme dohromady a potom děláme dlouhé válečky ze kterých si vždycky ukrojíme kousek který stočíme a upravíme do tvaru rohlíčku.Nebo si udělejte stejné kuličky a pak stoho tvarujte válečky a stočte do tvaru rohlíčků a kraje rohlíčků uhladte aby nebyla špička ta se ráda připaluje.. Pokud by se vám těsto drolilo stačí je hodně propracovat ,já ty kousky rohlíčků chvilku mačkala v ruce aby šli pěkně tvarovat. Po upečení obalujeme v cukru moučka s vanilkou.Pečeme na 180 °C cca 10 minut . S těstem se moc dobře pracuje.Dáme do lednice do rána odpočinout ráno vyndáme a necháme pozvolna povolit při pokojové teplotě.
těsto před zpracováním
těsto
válečky
před pečením
po upečení
DRUHÝ POKUS ROHLÍČKŮ
V TROUBĚ
MUJ PRVNÍ POKUS O ROHLÍČKY
druhý pokus o rohlíčky 2010
dnešni
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žingi
(upraveno)
30. 11. 2010, 21:06
Zdeni,taky paráda,ale to máš malé dávky,aby ti to stačilo a nepekla zase několikrát jak perníky
Anturka
(upraveno)
30. 11. 2010, 21:08
@žingi
to jsou zatím zkušební ale mohli by zůstat ,ale už jich je málo asi tu máme 2 malé myšky a jednu velkou kterou pořád honí mlsná.Tak hot bych musela udělat ještě ,už jsem si letos zvykla.
JITULE40
(upraveno)
21. 11. 2010, 7:27
Anturka
(upraveno)
21. 11. 2010, 8:02
@JITULE40
Jituš ,děkuji.
Lionka
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:31
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:32
@Lionka
Lionko,děkuji.
Hnědovláska
(upraveno)
20. 11. 2010, 18:21
Zdeni,to už pečete na Vánoce? Není to brzy? U nás by to bylo hned snězené Ale jinak se Vám povedli
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 18:26
@Hnědovláska
Jani, né nepeču na vánoce až příští víkend začínám péct .Tohle byl u mě vložen recept bez obrázku tak jsem je dneska zkusila na zkoušku abych tam ten obrázek mohla dát . Protože tady na MMB se hodně maminky koukají na obrázky aby měli představu jak cukrovíčko vypadá .Přiznám se že i já se radši kouknu na recept s obrázkem a v případě i s postupem.
sburicova
(upraveno)
20. 11. 2010, 17:43
Zdeni, máte je moc hezké, ale jestli můžu poradit nenechávejte je péct tak dlouho aby byly takhle tmavé špičky, strašně to mění chuť a není to pak ono. Rohlíčky musí být světlé a hodně obalené v cukru s vanilkovým. Snad se neurazíte, že vám takhle píšu radu, možná nechtěnou
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 17:49
@sburicova
Stani, moc děkuji vůbec mi to nevadí že mi radíš každá rada se hodí aspon budu pro příště vědět že mají být světlejší.Dělala jsem je dneska poprvé.
sburicova
(upraveno)
20. 11. 2010, 18:15
@Anturka
To mě těší, že vám to nevadí, na poprvé se vám fakt povedli skvěle, já mám podobný recept už léta je peču, jen je dělám z lískových oříšků a jsou báječný, tak ať se vám daří i další cukrovíčko
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 18:21
@sburicova
Opravdu mě to nevadí,jen sem se chtěla zeptat mám je trošičku tvrdší je to asi tím pečením že, nebo ještě změknou pokud mi je děti nesní a jak to dlouho trvá než změknou.
žingi
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:22
@Anturka
Zdeni,musí se uležet,pak budou mekoučké
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:28
@žingi
už se neuleží jsou sežrané jen tři jsem schovala abych věděla za jak dlouho změknou. ale tyhle mají suprovou chut i když jsou tvrdší.
žingi
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:36
@Anturka
jj,po upečení jsou,ale další várky pak schováš a ty se ti stihnou uležet
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:38
@žingi
jj schovám
sburicova
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:08
@Anturka
Zdeni každé cukroví ( nebo většina ) je hned po upečení tvrdší, dejte je do krabice do igelitu na chladné místo a určitě za pár dní změknou
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:12
@sburicova
Stani, moc děkuji já právě měla cukroví měkké až na tyhle rohlíčky.
sburicova
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:18
@Anturka
Zdeni, je taková spousta receptů, že je to až k nevíře, já mám většinu těch, co po upečení ztvrdnout a pak krásně do dvou týdnů změknou a jsou mňam
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:22
@sburicova
Stani,moooc děkuji dám na zkoužku ty tři rohlíčky na změknutí .
sburicova
(upraveno)
20. 11. 2010, 20:36
@Anturka
Tak to už ani nemá cenu , hlavně, že chutnají
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 22:07
@sburicova
jj chutnají moc
růžík
(upraveno)
20. 11. 2010, 17:39
Zdeni jste šikulka , já mé první rohlíčky nikomu raději neukázala
Anturka
(upraveno)
20. 11. 2010, 17:40
@růžík
Evi,moc děkuji.Určitě ty tvoje byli taky moc pěkné.