Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

MOJE VANILKOVÉ ROHLÍČKY +++

0.0
MOJE  VANILKOVÉ ROHLÍČKY   +++

Potřebné ingredience

21 dkg hladké mouky, 14 dkg tuku ( másla, )jde to i Liry nebo Héry ,7 dkg cukru moučka, citronová kůra ( nemusí být ), vanilkový cukr, 2 žloutky,můžete přidat 5 dkg mletých oříšků.

Postup přípravy

Všechno smícháme dohromady a potom děláme dlouhé válečky ze kterých si vždycky ukrojíme kousek který stočíme a upravíme do tvaru rohlíčku.Nebo si udělejte stejné kuličky a pak stoho tvarujte válečky a stočte do tvaru rohlíčků a kraje rohlíčků uhladte aby nebyla špička ta se ráda připaluje.. Pokud by se vám těsto drolilo stačí je hodně propracovat ,já ty kousky rohlíčků chvilku mačkala v ruce aby šli pěkně tvarovat. Po upečení obalujeme v cukru moučka s vanilkou.Pečeme na 180 °C cca 10 minut . S těstem se moc dobře pracuje.Dáme do lednice do rána odpočinout ráno vyndáme a necháme pozvolna povolit při pokojové teplotě.

těsto před zpracováním

těsto

válečky

před pečením

po upečení

DRUHÝ POKUS ROHLÍČKŮ

V TROUBĚ

MUJ PRVNÍ POKUS O ROHLÍČKY

druhý pokus o rohlíčky 2010

dnešni

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žingi 30. 11. 2010, 21:06
Zdeni,taky paráda,ale to máš malé dávky,aby ti to stačilo a nepekla zase několikrát jak perníky *-) ,-) ,-) ,-)
Anturka 30. 11. 2010, 21:08
@žingi to jsou zatím zkušební ale mohli by zůstat ,ale už jich je málo asi tu máme 2 malé myšky a jednu velkou kterou pořád honí mlsná.Tak hot bych musela udělat ještě ,už jsem si letos zvykla. ,-)
JITULE40 21. 11. 2010, 7:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
Anturka 21. 11. 2010, 8:02
@JITULE40 Jituš ,děkuji. (L) (L)
Lionka 20. 11. 2010, 20:31
(Y) (Y) (Y) (Y)
Anturka 20. 11. 2010, 20:32
@Lionka Lionko,děkuji. (L) (L) (L)
Hnědovláska 20. 11. 2010, 18:21
Zdeni,to už pečete na Vánoce? :-$ Není to brzy? *-)U nás by to bylo hned snězené ,-) (zajic) Ale jinak se Vám povedli (*) (Y) |:o)
Anturka 20. 11. 2010, 18:26
@Hnědovláska Jani, né nepeču na vánoce až příští víkend začínám péct .Tohle byl u mě vložen recept bez obrázku tak jsem je dneska zkusila na zkoušku abych tam ten obrázek mohla dát . Protože tady na MMB se hodně maminky koukají na obrázky aby měli představu jak cukrovíčko vypadá .Přiznám se že i já se radši kouknu na recept s obrázkem a v případě i s postupem. ,-)
sburicova 20. 11. 2010, 17:43
Zdeni, máte je moc hezké, ale jestli můžu poradit nenechávejte je péct tak dlouho aby byly takhle tmavé špičky, strašně to mění chuť a není to pak ono. Rohlíčky musí být světlé a hodně obalené v cukru s vanilkovým. Snad se neurazíte, že vám takhle píšu radu, možná nechtěnou (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Anturka 20. 11. 2010, 17:49
@sburicova Stani, moc děkuji vůbec mi to nevadí že mi radíš každá rada se hodí aspon budu pro příště vědět že mají být světlejší.Dělala jsem je dneska poprvé. (Y) (Y) (Y)
sburicova 20. 11. 2010, 18:15
@Anturka To mě těší, že vám to nevadí, na poprvé se vám fakt povedli skvěle, já mám podobný recept už léta je peču, jen je dělám z lískových oříšků a jsou báječný, tak ať se vám daří i další cukrovíčko (F) (F) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
Anturka 20. 11. 2010, 18:21
@sburicova Opravdu mě to nevadí,jen sem se chtěla zeptat mám je trošičku tvrdší je to asi tím pečením že, nebo ještě změknou pokud mi je děti nesní a jak to dlouho trvá než změknou. *-) (L)
žingi 20. 11. 2010, 20:22
@Anturka Zdeni,musí se uležet,pak budou mekoučké (Y) (Y) (Y) (Y)
Anturka 20. 11. 2010, 20:28
@žingi už se neuleží ,-) ,-) ,-) jsou sežrané jen tři jsem schovala abych věděla za jak dlouho změknou. (H) ale tyhle mají suprovou chut i když jsou tvrdší.
žingi 20. 11. 2010, 20:36
@Anturka jj,po upečení jsou,ale další várky pak schováš a ty se ti stihnou uležet ^o)
Anturka 20. 11. 2010, 20:38
@žingi jj schovám (Y) (Y) (Y) (Y)
sburicova 20. 11. 2010, 20:08
@Anturka Zdeni každé cukroví ( nebo většina ) je hned po upečení tvrdší, dejte je do krabice do igelitu na chladné místo a určitě za pár dní změknou (F) (L) (hello) (hello) (hello)
Anturka 20. 11. 2010, 20:12
@sburicova Stani, moc děkuji já právě měla cukroví měkké až na tyhle rohlíčky. (Y)
sburicova 20. 11. 2010, 20:18
@Anturka Zdeni, je taková spousta receptů, že je to až k nevíře, já mám většinu těch, co po upečení ztvrdnout a pak krásně do dvou týdnů změknou a jsou mňam (F) (F) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
Anturka 20. 11. 2010, 20:22
@sburicova Stani,moooc děkuji dám na zkoužku ty tři rohlíčky na změknutí . ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
sburicova 20. 11. 2010, 20:36
@Anturka Tak to už ani nemá cenu ,-) ,-) ,-) ,-), hlavně, že chutnají (zajic) (F) (L) (hello) (hello) (hello)
Anturka 20. 11. 2010, 22:07
@sburicova jj chutnají moc (Y) (Y) (Y) (Y)
růžík 20. 11. 2010, 17:39
Zdeni jste šikulka (Y), já mé první rohlíčky nikomu raději neukázala ,-)
Anturka 20. 11. 2010, 17:40
@růžík Evi,moc děkuji.Určitě ty tvoje byli taky moc pěkné. (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie