(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Babiččin křehký linecký mřížkový koláč s přidáním brambor

Potřebné ingredience
150 g másla, Hery 2 vejce, 150 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky. 150 g brambor (den předem vařené, jemně nastrouhané). špetka soli, vanilkový cukr, nastrouhaná kůra z jednoho citronu a jeden prášek do pečiva. marmeláda, povidla, strouhaná jablka, hrušky, půlené švestky, meruňky nebo tvaroh
Postup přípravy
Moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a povolené máslo třeme do pěny, přistrouháme citronovou kůru a postupně přidáme mouku, do které jsme promíchali špetku soli, kypřicí prášek a přidáme nastrouhané brambory. Zpracujeme v ruce. Pokud se těsto moc lepí - přidám ještě hrst mouky. Rozdělím těsto a
2/3 rozválím přímo na pečicím papíru a přenesu na plech (i s papírem), potřu džemem či povidly, udělám mřížky nebo vykrájím kytičky a ve středně teplé troubě peču cca 30 minut.
2/3 rozválím přímo na pečicím papíru a přenesu na plech (i s papírem), potřu džemem či povidly, udělám mřížky nebo vykrájím kytičky a ve středně teplé troubě peču cca 30 minut.

Klasika tvaroh a meruňky

Rybízová marmeláda
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gonzar
(upraveno)
22. 11. 2010, 19:28
Krásný. Připomene mi to, že ho občas také dělám. Ale už dlouho nebyl.
Budu se brzy inspirovat.












nahlásit