(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
ŠNECI S MÁKEM A JABLKY
Potřebné ingredience
Objevila jsem supr recept v albert. časopise a vyzkoušela z bezl. mouky. Trochu jsem poupravila a byl supr :-) Těsto: 200g rýžové polohr. mouky a 200g mouky mantler, 2 lžičky kypř. prášku, 100g cukru, 1 vanil. cukr, 200g polot. tvarohu, 6 lžic mléka, 1 vejce + na potření, 8 lžic oleje. Náplň: 4 větší jablka, 1/2 lžičky skořice, 120g mlet. máku /měla jsem méně-přidala jsem kokos/ 100g bezl. piškotů, rozinky, 1 vejce a 2 lžice medu nebo trochu cukru.
Postup přípravy
Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se skořicí lehce svaříme v 250ml vody, scedit a nechat okapat. Do vody z jablíček vmícháme mák a rozdrcené piškoty, přivedeme k varu a odstavíme, přidáme, med vejce a rozinky. Připravíme si těsto a rozdělíme na 2 půlky. Z každé vyválíme obdelník, naplníme mákem a jablky a svineme do závinu pomocí pečícího papíru. Nakrájíme na 2 cm silné plátky a dáváme na plech, okraje jsem potřela vajíčkem. Měla jsem záviny dva a 30 ks z tohoto množstí. Těsto je vláčné i další dny, opravdu moooc dobré :-)
recept z albert. časopisu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
misasto
(upraveno)
1. 12. 2011, 9:50
Ivetko, šneci jsou opravdu skvělí! Těsto se nejdřív trošku lepilo, ale po chvilce uležení se s ním pracovalo krásně. Šneci se podařili, chutnaly všem lepkovým i bezlepkovým a opravdu vydrželi vláční i další dny
ivetae
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:22
@misasto
Jsem moc ráda, že chutnaly
chalupnicka
(upraveno)
22. 11. 2010, 20:17
hm-to bude dobrota