(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Jablkové řezy s pudinkem a piškoty

Potřebné ingredience
Těsto : recept na bzl. Lenčin štrůdl(Lenka H.(leliška)ID356519 - 200-250g Jizerky, 1 šlehačka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, kapka octa, Náplň: 600g strouhaných jablek, bzl. piškoty, skořicový cukr, 0,5l mléka, vanilkový pudink, cukr, vejce na potření, tuk na vymazání plechu
Postup přípravy
1.Těsto rozdělíme na dva díly.
2.Jeden díl rozválíme a dáme na vymazaný plech(20x30)s vyšším okrajem, poskládáme piškoty, poklademe nastrouhanými jablky a dle chuti posypeme skořicovým cukrem(není nutné a záleží taky na sladkosti jablek).
3.Uvaříme klasicky pudink a nalijeme na jablka.
4.Rozválíme druhou část těsta a položíme na pudink propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem.
5.pečeme při 180°C do růžova, asi 20-25minut.
6.Dobrou chuť.
2.Jeden díl rozválíme a dáme na vymazaný plech(20x30)s vyšším okrajem, poskládáme piškoty, poklademe nastrouhanými jablky a dle chuti posypeme skořicovým cukrem(není nutné a záleží taky na sladkosti jablek).
3.Uvaříme klasicky pudink a nalijeme na jablka.
4.Rozválíme druhou část těsta a položíme na pudink propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem.
5.pečeme při 180°C do růžova, asi 20-25minut.
6.Dobrou chuť.

1.

2.

3.

4.

5.

6.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
14. 11. 2013, 15:21
Dá se dělat s listovým těstem, taky výborné
nahlásit

Kamis1
(upraveno)
14. 11. 2013, 10:26
Věro, co je jizerka? Řezy vypadají lákavě a ráda bych je vyzkoušela teď o víkendu.
nahlásit
vpx
(upraveno)
14. 11. 2013, 13:45
@Kamis1
Je to bezlepková mouka. Dají se samozřejmě dělat i z normální mouky. Používala jsem toto těsto: 2dcl piva(nebo 1 šlehačku), 1 ztužený tuk(Omega) a 40dkg hladké mouky - těsta je víc, takže je třeba použít větší plech, jinak je postup stejný.
nahlásit